Kryzys laktacyjny-sposoby na niedobór pokarmu

Anita jak jest stara pielęgniarka to jeszcze te metody przekazują z tym ściskaniem piersi

Dlatgwo wiek położnej nie ma wielkiego znaczenia, większe znaczenie ma czy jest na bieżąco w temacie. To taki zawód jka nauczyciel czy fryzjer, trzeba uczyć się całe życie 

Teraz to chyba są tabletki 

Tabletki herbatki wspomagające laktacje jest też wiele poradników online i wsparcie położnych o wiele większe 

Tak więc sposobów jest wiele 

Mi się niestety nie udało karmić piersią mojej córki, po cc dostałam zespół popunkcyjny, nie miałam siły często dostawiac córki przez co była dokarmiana mm, a mojego mleka było tyle co kot napłakał. Po wyjściu ze szpitala nie było żadnego nawału, picie femaltikeru nic nie dało, mała wrzeszczy przy dostawianiu do piersi, a ja odciągam jakieś drobne ml. Jest mi przykro, że nie dalam rady. Ale najważniejsze by Mała przybierała na wadze. 

Idziemka szkoda że Ci się nie udało karmić piersią. Mi pierwszej córki też się nie udało dopiero z drugą się udało 

MiśkaPyska ale czy tabletki są dobrym rozwiaza chyba że na bazie jedynie ziół inaczej sobie nie wyobrażam

Idziemka nie ma co sie obwiniac i zamartwiać,przeciez wiemy ze to chodzi o dobro dziecka by było najedzone...czasami taka nasza natura jest i przy nastepnym dziecku może sie uda...a teraz ciesz sie zdrowym maluszkiem.

tabletki to zły pomysł mi sie wydaje 

chyba przy 2 organizm juz lpiej [pracuje wie co i jak 

zdrowy maluszek to najważniejsze i najlepsze co może być dla mamy

Idziemka nie przejmuj się tym w ogóle. Karmienie piersią może i jest ważne ale nie najważniejsze. Najważniejsze jest zdrowe i szczęśliwe dziecko a także szczęśliwa mama :) 

Po to wymyślili mm żeby właśnie pomagać mamie i dziecku w sytuacjach gdy mamy problem z karmieniem. 

Nie przejmuj się, nie ty piewsza, wiadomo są takie sytuacje na które nie mamy wpływu

Dokładnie nie zawsze można karmić dlugo i nie jest to z naszej winy to nie ma co się obwiniać 

Po cos jest te mm aby nam pomóc w takich sytuacjach.

Dokładnie dużo zależy od organizmu i naszego funkcjonowania trybu życia diety ale nieraz i to nie wystarcza i po prostu tego pokarmu nie ma

Czasem wystarczy długotrwały stres i problem z mlekiem 

Aneczka dokładnie u nas ostatnio coś mały ma problem ze snem strasznie jest rozdrażniony

Nati czym się denerwujesz? Stresujesz?