„Który to już miesiąc?"

ja mam 27 tydz raz podają że to 6 miesiąc raz że 7

Zamieszanie jest z tym. Ja podaje tygodnie.

A ja odpowiadałam miesiącami :wink: Każdy przynajmniej orientacyjnie widział ile do porodu zostało ;D

Na początku nigdy nie wiedziałam ile tygodni to ile miesięcy

Ja liczyłam tygodnie ciąży

teraz 30 tydz więc 7 miesiąc

Ja zawsze podawałam w tygodniach bo przeliczenie na miesiące nigdy mi nie wychodziło.

Ja zawsze okreslalam w tygodniach

ja równiez określam w tygodniach a jak ktos chce wiedzieć który to miesiąc niech sobie liczy :slight_smile:

Kiedyś myślałam, że powszechnie mówi się o ciąży w miesiącach. Dopiero jak przyszło co do czego, zaczęłam posługiwać się tygodniami.

również zawsze myślałam że mówienie o ciazy miesiącach to norma :stuck_out_tongue: a gdy ktoś odpowiadał mi w tygodniach, robiłam wielkie oczy i burze mózgu który to miesiąc :stuck_out_tongue: teraz gdy jestem w ciazy sama używam przelicznika tygodniowego :smiley: no i kto by powiedział :stuck_out_tongue:

Ja też zawszę mówię w tygodniach, bo po miesiacach to nigdy nie mogłam się połapać.

Ciężko przeliczać na miesiące, a większość znajomych jak pyta to interesuje ich miesiąc, bo który to tydzień to niewiele im mówi :slight_smile:

Nieraz sie mozna zagubic w tych przeliczeniach

ja zawsze mówie który miesiąc

znaczy tydzień :stuck_out_tongue: heheh

Ja operuję tygodniami. Ale i tak ja zawsze podaje tydzień do przodu a mój dr tydzień do tyłu:)

ja zawsze mowilam ktory miesiac bo wiedzialam ze sie ludzie nie połapia w tych tygodniach

ja odpowiadam tygodniami

na początku tygodniami potem to juz w miesiacach się mówi zazwyczaj :slight_smile: