Laktator - jaki najlepiej wybrać?

mazia, a dużo odciągałaś? ja pierwsze 3 tyg odciągałam, i ręcznym to bym się wykończyła..

Mi się przydał nie pomyślałam żeby wziąć do szpitala a tak czy tak sciagalam pokarm i elektryczny to było wybawienie naprawdę leżałam nie raz coś czytałam a mleczko samo się ściągało 

Ja sie cieszę ze za radą kolezanek starszych stazem jesli chodzi o bycie rodzicem jednak zabrałam laktator do szpitala co prawda w szpitalu jest zawsze jakiś na wypożyczenie ale chętnych jest masa i ciężko sie do niego dostac

Ja dopiero w lipcu będę miała porównanie 

Ja od razu wiedzialam, że laktator trzeba mieć bo początki są zazwyczaj trudne. Nie wyobrażam sobie wybrać się na poród bez laktatora i w ogóle nie mieć go w domu, bo to urządzenie uratowało nie jedną laktacje, w tym moją

Mi zawsze mąż już sterylizował lakator jak byłam w szpitalu. Zawsze po wyjściu się nim ratowałam. W szpitalu jednak walczyłam o to by dziecko piło z piersi i to się jakoś udawało choć z córką był kosmos . Stres i łzy, syn szybko załapał 

W pierwszej ciąży nie miałam laktatora i w szpitalu na szybko akcja zakuoowa jo tragedia teraz miałam se sobą to wogóle sie nie przydał dopiero po wyjściu ze Szpitala byl nawał ale tak jest chyba zawsze;) 

o to j dopiero przy trzecim zaopatrzyłam sie w laktator reczny a potem miałam elektryczny i stwierdziłam ze szkoda ze tak pózno

U mnie nawal byl w 3 dobie ale msla sobie swietnie radzila z opróznianiem mlekA;) ale Lktator w domu sie przydal

Ja bardzo długo używałam laktatora jakoś chyba do 4 miesiąca 

Warto mieć taki laktator ale często jest możliwość wypróbowania w szpitalu czy warto i to też jest fajne jak ktoś nie ma może użyć i zobaczyć jak mu się sprawdzi 

Ja nie miałam okazji wypróbować w szpitalu 

Właśnie nie w każdym szpitalu chyba jest ale bardzo fajna opcja każdy ma swoje części,sterylnie wszystko jak należy w życiu tym nie pomyślała że może coś takiego być w szpitalu

W szpitalu zawsze są laktator. Pamiętam, że nawet moja mama mi opowiadała, że ona używała takiego laktatora szpitalnego tylko bo wtedy nie było popularne żeby każdy miał swój chyba że jakiś ręczny 

Może dają jak jest taka potrzeba 

Nie wiem czy w szpitalu jest , napewno sami nie proponują . U mnie pytali czy mam laktator a jak nie to zeby się zaopatrzeć . Laktator pomaga czy nawale, lub przy odciaganiu gdy musimy gdzieś wyjść bez maluszka . Pomaga tez rozkręcic laktacje. Warto mieć ten gadzet ;)

Może i masz rację że dopiero by dali jakbym nie miała

Ja w szpitalu nie używałam. Ale widziałam że były dostępne. Annabylinska najlepsze laktatory to z Canpola i z Lovi są. :)

Najlepsze laktatory to elektryczne na akomulator lub baterie. Nie polecam ręcznych. Używałam przy pierwszym dziecku z Canpol i był ok ale osobiście wolę laktator z Lovi Expert 3d Pro mogę śmiało polecić. 

jeśli jest nawał to ręczny też fajnie ściąga pokarm, wiem bo pierwszy mój laktator taki był