U mnie ręczny się nie sprawdził ale elektryczny świetnie się sprawdzał
Ja mam tylko ręczny. Jakoś daje radę choć już ręka boli. Chętnie bym elektryczny wypróbowała.
Ja zawsze będę wierna laktatorom z canpol babies. Pierwszy ręczny dostałam w prezencie od mamy. Myślałam , że to zbędny gadżet. Jednak szybko przekonałam się , że ten gadżet mnie ratuje w mlecznej drodze. Miałam mleko i chciałam pobudzać laktacje a to jest najlepszy sposób. Do tego miałam nieprzyjemną sytuację. Syn naderwał mi sutek , nie mogłam karmić go tą piersią , ponieważ za każdym razem nastawał pierś na nowo. Nie było możliwości aby rana się zagoiła. I tutaj uratował mnie ręczny laktator. Delikatnie odciągałam pokarm. To były lekkie ruchy , dzięki nim pokarm nie zanikł a dodatkowo nie doszło do zapalenie piersi.
Gdyby nie laktator to naprawdę nie wiem jak bym sobie poradziła. Próbowałam też odciągać pokarm ręcznie , niestety naciskanie piersi dłońmi kończyło się podobnie jak przystawianie syna do piersi. Czyli było niekorzystne.
Odciąganie pokarmu przy pomocy laktatora okazało się naprawdę świetnym sposobem na pobudzanie laktacji. Więc kupiłam laktator elektryczny, wtedy było już naprawdę dużo łatwiej. Pokarm zlatywał szybciej i efekt był naprawdę zadowalający. Także jak dla mnie obie wersje mają same minusy. Ręczny jest cichszy , ale elek odciąga pokarm szybciej.
My testujemy teraz laktator z Canpol na dwie piersi i jest świetny. Do tej pory miałam laktator na jedną pierś, ale tym podwójnym można dużo szybciej odciągnąć pokarm i jest go więcej.
Lea popieram. Niebo ten laktator na dwie piersi. Uwielbiam
Bardzo ułatwia na pewno robotę ten na dwie piersi bo jets szybciej :)
Oj zdecydowanie jest mega szybciej jak z dwóch piersi mleczko jest odessane:)
Oo pewnie że tak jeden czas a piersi dwie haha
Tylko ręce blisko biustu;) lepsze byłyby te muszlowe w takim wypadku
O to tak ale znów muszlowe mają małą pojemność i trzeba sprawdzać często
A tak, Karoliga trafiony argument. . Przy sporej nadwyżce w piersi to już rodzi problem te muszlowe
Czy jest możliwość dokupienia samego pojemnika na mleko do laktatora canpol babies hands free?
Niemal każda część do laktatorow można kupić, wydaje mi się że tę też
Muszlowy na pewno będzie wygodniejszy, szczególnie przy kpi. Choć faktycznie ich pojemność może sprawiać problem.
Z tego co widzę pojemność nieco ponad 120ml to jest całkiem nieźle zważywszy na to że laktator elektryczny jest z reguły takiej samej lub odrobinę większej pojemności
Annka tylko do zwykłego laktatora można podłączyć większą butelkę. Ja mam na razie same lejkowe tradycyjne. Nie żałuję zakupu ale marzy mi się też muszlowy. Mleko odciągam sporadycznie na razie.
Koleżanka kupiła ten z canpol i jest zadowolona. Akurat pojemność jest dla niej ok. Jest Kpi i laktację już utrzymuje ponad 4 miesiące. Więc efektywnośc odciągania musi też być dobra.
Dokładnie , butelki z Canpol o większej pojemności takze można podłączyć do tego elektrycznego z lejkami. Niemniej, ten muszlowy zachwyca łatwością zbierania pokarmu , bez trzymania w ręku . Super rozwiązanie
Świetne rozwiązanie
Tak aż byłam pozytywnie zaskoczona jak zobaczyłam, że laktator muszlowy ma aż 120 ml pojemności. A przy tym jest niezwykle zgrabny i bez problemu mieści się w biustonoszu.