Ja miałam 1 muszlowy ale był mi potrzebny na rozkręcenie laktacji i w 1 miesiącu, mój synek miał ogromne problemy z chwyceniem piersi i w kryzysie wspomagaliśmy się butelką. Myśle że jeśli będziesz odciągać cały czas to warto zakupić 2. Muszlowy jest bardzo wygodny ![]()
Podziwiam, że tak to ładnie ułożyłaś ![]()
![]()
My aktualnie mamy cztery butelki, a i tak najchętniej dokupiłabym jeszcze ze cztery ![]()
![]()
Pokaźna kolekcja , u mnie na razie są 3 w użyciu i laktator i się nie mieszczą na suszarce ![]()
Ja ostatnio zrezygnowałam z osuszacza i suszę na normalnej suszarce na naczynia
Aaaa ok ![]()
myślałam że może nie byłaś z niego zadowolona ![]()
![]()
Ja używam 6 butelek i też czasem mi mało ![]()
![]()
.
Zwłaszcza jak jest teraz ciepło i dziecku się tak jeść nie chce, najpierw zrobię trochę mleka bonjest głodny, zostawi połowę i za 30 min znowu głodny to muszę nową butelkę dawać. Teraz mamy 4 butelki i muszę wymienić bo nam się trochę porysowały przez szczotkę do butelek ![]()
@Karolina24 a planujesz byc kpi ? Jesli nie to 2 to juz bedzie luksus. Natomiast jesli planujesz to nawet dobrze jest miec dodatkowe muszle. Czyli w sumie 4 muszle ale 2 laktatory ( moduly z silnikiem)
Chcę go karmić piersią, ale też odciągać mleko i dawać mu je na noc żeby szybko zjadł i poszedł spać dalej ![]()
Albo tak jak dziś zostaje z mężem to musiałam odciągnąć żeby miał co dać małemu jeść
A laktator na razie mi działa i ściga więcej mleka po wymienianie tego trójkącika to go nie zmieniam ![]()
Mi też się szybko rysują właśnie przez szczotkę i chyba przez to, że dużo siły wkładam w to jak myję butelki ![]()
![]()
Ja myję miękką gąbeczką ale i tak zawsze jakieś mikro ryski sa, tego się chyba nie da ominąć
Jak myjecie laktatory po użyciu ?
Ja myję gąbką i płynem do butelek
Ja myję Wyszyńskiego części które można pod bieżącą wodą z płyn me do naczyń a następnie wrzucam do sterylizatora
Płynem do butelek i albo pod wrzącą wodą z kranu albo z czajnika
Ja używam tego płynu z canpol ![]()
Ale w ciepłej normalnie myjecie czy wyparzacie wrzątkiem ?
Ja myję normalnie w ciepłej bieżącej a potem wyparzam
Jak mam czas to wyparzam czajnikiem a jak nie to mam wrzącą wodę w kranie
ale butelki zawsze przegotowana
Ja myję w gorącej wodzie i płynem do butelek , którego aktualnie używam .