Właśnie myślę czy by modemu nie kupić i go nie uczyć pić.
@Mimilili no racja że w sumie coś to jednak musi fermentować, ale wiem że można też samemu zrobić jogurt. Mój kolega robił kiedyś
Właśnie myślę czy by modemu nie kupić i go nie uczyć pić.
@Mimilili no racja że w sumie coś to jednak musi fermentować, ale wiem że można też samemu zrobić jogurt. Mój kolega robił kiedyś
mozesz sprobowac tylko nie zawsze podejdzie
ale mozna tez nawet jogurt naturalny czy cokolwiek innego i by chetniej zjadł to np z owocem zblendrowac w formie koktajli. pod upodobania dostosowac by wypil
Wczoraj zrobiłam koktajl z truskawek i jogurtu naturalnego i skubaniec nie chciał pić ![]()
Może zamiast truskawek daj banana albo maślanki użyj zamiast jogurtu
![]()
mój jak czegoś nie chciał się napić tp próbowałam na łyżkę czy łyżeczkę i podac czy tez nie wezmie
a próbowałaś np jogurt dac lub cos w formie na talerzu? z amarantusem, orkiszem, kaszka czy czym chcesz + owoce? banany, maliny, jagody?
Gdzieś widziałam filmiki że rodzice karmili dziecko np musem owocowym a pokazywali mu że to np lody albo jakiś baton
No banana bardziej lubi.
@MamusiaNM no ja też jak nie chce czegoś to daje trosze na wargi nawet by skosztował i potem zdarza się że je albo zostaje przy swoim
Na pewno nie zniechęcaj się to jak przy RD ![]()
Moj Mlody w tym połączeniu tez nie chciał. Musial byc jeszcze banan bonwredy jednak jest slodszy ![]()
Czasem dodaje tez troche miodu.
To mój jeszcze słodkiego nie je. Ale może mu dodać łyżkę sproszkowanych daktyli ![]()
Miód chyba można dawać dopiero po roku.
Ja wczoraj dałam synkowi truskawkę to prawie się popłakał jak poczuł jej smak
a mamy już swoje, mega słodkie i nie pryskane
tak bodajzs po roku albo i pozniej ciut
najbardziej to trzeba uważać jak dziecko ma cos z alergią
ja jak dalam miod gdy mial 1.5 roku to zaraz plamy wywalilo i zaczal się drapac a walczylismy z alergia bmk
Mój ma już prawie 14m i nadal jeszcze nie daje. Właśnie alternatywą są te sproszkowane daktyle.
Mój nie chce pomidorów jeść, od razu wypluwa…. ale czekam na te od teściowej ze szklarni
A może jogurt spróbuj podać np z naleśnikiem, pankejkiem czy innym placuszkiem, chyba u większości dzieci placki i naleśniki to podstawa diety ![]()
No właśnie jak to jest x tym miodem od kiedy można?
po ukończeniu roczku zawsze widziałam i słyszałam
Tak daje jak zrobię naleśniki ![]()
@AnetteSo do roku nie wolno a potem wg uznania
Tak tak miod.po roku ![]()
Mojemu synkowi blizej juz do 3 ![]()
U mnie nie da się jeszcze śledzić paczki
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.