Laureatki majowej edycji programu testowego 2026

Właśnie myślę czy by modemu nie kupić i go nie uczyć pić.

@Mimilili no racja że w sumie coś to jednak musi fermentować, ale wiem że można też samemu zrobić jogurt. Mój kolega robił kiedyś

1 polubienie

mozesz sprobowac tylko nie zawsze podejdzie
ale mozna tez nawet jogurt naturalny czy cokolwiek innego i by chetniej zjadł to np z owocem zblendrowac w formie koktajli. pod upodobania dostosowac by wypil

Wczoraj zrobiłam koktajl z truskawek i jogurtu naturalnego i skubaniec nie chciał pić :see_no_evil:

2 polubienia

Może zamiast truskawek daj banana albo maślanki użyj zamiast jogurtu :slight_smile: :slight_smile:

mój jak czegoś nie chciał się napić tp próbowałam na łyżkę czy łyżeczkę i podac czy tez nie wezmie
a próbowałaś np jogurt dac lub cos w formie na talerzu? z amarantusem, orkiszem, kaszka czy czym chcesz + owoce? banany, maliny, jagody?

Gdzieś widziałam filmiki że rodzice karmili dziecko np musem owocowym a pokazywali mu że to np lody albo jakiś baton

No banana bardziej lubi.

@MamusiaNM no ja też jak nie chce czegoś to daje trosze na wargi nawet by skosztował i potem zdarza się że je albo zostaje przy swoim

1 polubienie

Na pewno nie zniechęcaj się to jak przy RD :laughing:

Moj Mlody w tym połączeniu tez nie chciał. Musial byc jeszcze banan bonwredy jednak jest slodszy :slight_smile:
Czasem dodaje tez troche miodu.

To mój jeszcze słodkiego nie je. Ale może mu dodać łyżkę sproszkowanych daktyli :thinking:

Miód chyba można dawać dopiero po roku.
Ja wczoraj dałam synkowi truskawkę to prawie się popłakał jak poczuł jej smak :see_no_evil: a mamy już swoje, mega słodkie i nie pryskane

1 polubienie

tak bodajzs po roku albo i pozniej ciut
najbardziej to trzeba uważać jak dziecko ma cos z alergią
ja jak dalam miod gdy mial 1.5 roku to zaraz plamy wywalilo i zaczal się drapac a walczylismy z alergia bmk

Mój ma już prawie 14m i nadal jeszcze nie daje. Właśnie alternatywą są te sproszkowane daktyle.

Mój nie chce pomidorów jeść, od razu wypluwa…. ale czekam na te od teściowej ze szklarni

A może jogurt spróbuj podać np z naleśnikiem, pankejkiem czy innym placuszkiem, chyba u większości dzieci placki i naleśniki to podstawa diety :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

No właśnie jak to jest x tym miodem od kiedy można?

po ukończeniu roczku zawsze widziałam i słyszałam

Tak daje jak zrobię naleśniki :upside_down_face:

@AnetteSo do roku nie wolno a potem wg uznania

1 polubienie

Tak tak miod.po roku :slight_smile:
Mojemu synkowi blizej juz do 3 :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Jedzie :face_holding_back_tears::heart:

U mnie nie da się jeszcze śledzić paczki