Pomocna położna jest dużym wsparciem. dzięki jej radom poród przebiega dużo szybciej
ogolnie chodzi o wparcie ze strony chociazby osob trzecich jednakze nie kazdy takowe ma
ja naprzykład nie chciałam zeby ktoś przy mnie byłpodczas porodu ale za to połozne pyly niezastapione kazdemu takich życze
hehe ja mimo ze przypołożnej ćwiczyłam oddechy to w trakcie bardzo silnych już skurczy się pogubiłam z tego bólu
Ja miałam położną anioła
ja miałam 2 anioły
Moim najwiekszym aniołem był mój mąż no i druga położna która przyszla na zmiane.
Ja też nie lubiłam w ciąży słuchać tych wszystkich historii tragicznych o porodach i chorych dzieciach na skutek złych działań lekarskich.
jak czasem nagadają nam głupot to lepiej zmienić temat lub wyjść
Położna powinna wszystko tłumaczyć, być cierpliwa, wiadomo nie kazdy ma juz za soba piątkę dzieci. Wystarczyloby trochę wyrozumialosci a na pewno kazdej mlodej mamie by to pomoglo w przezyciu porodu i calego cyrku po porodzie
Mnie położna bardzo wspierała w trakcie porodu, dobre słowa i pochwały dodają sił
dobra płozna to skarba a dobre słowo potrafi zdziałać cuda
Każdy z nas lubi być chwalony, że coś robi dobrze
niestety bardzo zadko mozna spotkac taka położną z powołania… no chyba że jakaś znajoma…
moja obecna jest z powołania i nie była moją znajomą
Oj u mnie podczas porodu gdy przyszła zmiana połoznych to ta druga była z prawdziwego powołania. Aż powiedziałam że jak bede wiedziała że ktoś ze znajomych bedzei rodził w tym szpitalu to bede mówiła nazwisko tej połoznej bo kobieta była rewelacyjna.
Moje obie położne przy 2 porodach były rewelacyjne. Bardzo mi pomogły, jestem im bardzo wdzięczna.
No ja a położnej z pierwszej zmiany nie jestem zadowolona. Przychodziła co 30 czy 60 minut patrzyła czy posuneło sie rozwarcie po czym mówiła ze bez zmian i wychodziła. Porażka.
Angela znam ten ból, zero jakiegokolwiek zainteresowania, przyjsc sprawdzic a potem radz sobie sama ;/ tez przez to przeszlam, nikt nie wparl na duchu w tych najciezszych dla mnie momentach
czarna5717 przykre, że nie doświadczyłaś pomocy ze strony położnej, poród wówczas jest dużo łatwiejszy i idzie sprawniej moim zdaniem.