nie wiem czy do jakiegokolwiek szpitala wpuszczaja tate na cc… przynajmniej ja nie slyszalam o takim a poza tym co to za widok nic przyjemnego…
teraz podobno nie wpuszczają.
Nikogo ze znanych mi osób na CC nie wpuścili.
u nas w kraju molze nie wpuszczaja,za granica to norma,moj brat byl przy cc mojej szwagierki.
W sumie to widoki ‘podobne’ - choć nie wiem ile może zobaczyć partner przy CC. Pewnie też nie dopuszczają by wszystko widział. No i przy CC jednak bardziej można przeszkadzać…
u nas w szpitalach tyle bakterii że aż strach więc dodatkowa osoba z zewnątrz na pewno jest zbyteczna
w żadnym szpitalu w naszym mieście nie może być obecna osoba towarzysząca podczas cc, ja nie chciałabym być sama podczas porodu więc nagła decyzja o cc byłby dla mnie dużym stresem
u nas przy cc tez jest zakaz i w sumie dobrze
W tym szpitalu gdzie ja rodziłam jest taka możliwość i z tego co czytałam na stronach innych szpitali też może być ktoś obecny przy cc.
Podobno przy cc mężczyźni różnie reagowali gdy widzieli jak rozcieli mu żone. Czasem podobno nawet dochodziło do bójki. NIeźle ten szok może narobić.
Dlatego przy porodzie TAK, przy cesarce NIE
mężczyźni czasem mogą stracić przytomność i dopiero jest problem z tatusiem większy niż z rodzącą mamą
Ja jeszcze dwa miesiące i znowu utulę szkraba (razem z mężem!!)
Fajne to były chwile gdy przyszła na świat córka. Teraz nawet z usmiechem patrze na inne maluchy gdy rodzice z nimi chodzą na spacerek.
Przedemną jeszcze dluga droga do utulenia malucha ![]()
największe obawy to chyba aby dziecko było zdrowe - bo to najważniejsze
ja zadnych obaw nie miałam no moze tylko zeby poród przeszedł prawidłowo
Ja z początku będąc na porodówce miałam lęki czy poród przebiegnie prawidłowo.
Ja jak już byłam na porodówce to o niczym nie myślałam tylko o tym żeby te bóle się skończyły
ja miałam ciągle czarne myśli od kiedy dowiedzialam sie ze mam cholestaze