Lewatywa czy czopki - co według Was jest lepsze?

Ja miałam lewatywę i chwała za nią bo np nie wyobrażam sobie zaraz po cesarce się załatwić w toalecie. A tak to miałam spokój na dwa dni i czas żeby dojść do siebie. Teraz też skorzystam jak tylko będzie możliwość a jak nie to poprosze. 

Mazią moja koleżanka właśnie podczas porodu miała wpadkę , lewatywy nie chciała ja bym czuła sie skrępowana co innego jak nie ma czasu na podanie, ale jak jest to lepiej skorzystać. Czasami się zastanawiam dlaczego kobiety nie chcą robić, w czym tkwi problem 

takie wpadki zdarzaja sie bardzo czesto przy porodach, to nic dziwnego dla poloznych czy lekarza

Przecież nie mamy na to wpływu 

Pati też mam takie zdanie.ja rozumiem że to dla nich jest normalne jak kobieta zalatwi się przy porodzie ale nie wyobrażam sobie tej ilości która ze mnie wyszła przy lewatywie żeby to samo wypróżnić przy porodzie.  Ja mimo lewatywy te resztki ze mnie wyszły przy porodzie to i tak było tego dużo moim zdaniem. 

Nie takie rzeczy na porodówkę widzieli...

Solaldnis dla nich to norma nic złego..ja się na 9cm posikalam wpadłam w panikę zaczęłam ją przepraszac za to..a ona do mnie przestań dobrze się stało bo to przecież gdzies tam uciska jak jets pełny pęcherz. Dla mnie to było coś strasznego w tedy,że do tego doszło.

Gdybym.miala zrobić dwójkę to już w ogóle bym tam się czuła 

Wydaje mi się,  że czopek lepszy choć teraz dostałam płyn do wypicia i wszystko ze mnie poszło.  O wiele lepsze rozwiązanie niż lewatywa. Fakt po cięciu ciężko się załatwić dlatego ważne by zrobić to w pierwszej dobie przynajmniej. 

czopki nie zawsze działką na juz a lewatywa tak 

no właśnie z tymi czopkami róznie może być, a lewatywa dziala i efekt jest natychmiast 

Ja przed cięciem w grudniu dostawałam coś do wypicia przed cc moim zdaniem zadziałało skuteczniej 😀

Lewatywa działa exprtesowo;) trzeba być gotowym na szybki marsz;) dobrze zęby klozet był blisko;D

Anita oj tak hahha mi to zaraz kazały lecieć do WC spróbować wytrzymać 5 minut chyba co było nierealne 

Mi powiedziała że moze być szybką reakcja a ja nie wiedziałam o co jej chodzi;) hehehe

No to ja tak samo. Kaxaly potrzymac 5 minut. Zrobilam swoje i pozniej siedzialam pod pryszniceem z 40 min az mnie polozna nie zawolala i nie zapytala czy chce znieczulenie 

noo najlepiej lewatywa i odrazu do kibelka leciec :P na zapas

ja nie miałam robionej 

Powinni ja robic w łazience,) 

Oj tak gorzej juz po.porodzie iść na toaletę pierwszy raz. 

Ja też się bałam bo miałam cewnik wcześniej ale jednak nie było źle myślałam że będzie gorzej bo ludzie straszą a okazuje się później zupełnie coś innego 

pierwsza toaleta po porodzie to koszmar