Lauraq mi masaż sutków pomógł gdy już te skurcze były
Ja masaż stosowałam, tydzień przed porodem, bo mąż miał wolne i chciałam mieć to za sobą i nic nie dało.
Rena masaż krocza? Bo też zamierzam teraz wykonywać
Mazia widocznie Twoja macica już była na tyle gotowa żeby tą oksytocyna pomogła 😃
dziewczyny a moja znajoma mówiła by pić właśnie te liście maliny i brać olej z wiesiołka, słyszałyście o tym olejku? jakieś doświadczenia??
Olej z wiesiołka brałam,ale czy coś dał nie wiem. Położne gadały,że niby tak,ale to samo mówiły babce ,która rodziła obok,więc podejrzewalysny,że tak nas chciały zmotywować
Aaaa. Kurcze tu człowiek szuka sposobu aby pomóc sobie jak tylko może a tutaj jak zwykle wychodzi: p
Ja już się poddałam . Nic mi nie pomaga haha . Psychicznie się przygotowuje że będę miała indukcję za parę dni ..
Lauraq hahah a piłaś tę herbatkę ? no w sumie indukcja jak coś to chyba nie będzie taka tragedia
Ona chyba nie zaciekawa w smaku ☺
Nati też mi się wydaje, że smak może być nieciekawy.
Ja czuję po prostu że ogólnie moje dziecko nie jest gotowe żeby wyjsc. Ma bardzo dobre ktg i tak dalej. Gdyby nie cukrzyca to myślę że jeszcze spokojnie bym mogła chodzić w ciąży z 2 tygodnie.
I też przez to że mu tak dobrze... Już sobie wyobrażam indukcję od braku skurczy o rozwarcia do samego porodu.
Planowałam pić ją regularnie, ale w sumie wypilam tylko kilka razy, dla mnie ma znośny smak ;)
Lauraq no wiesz dobrze mu tam. Jedzenie i picie dostaje kiedy tylko chce, cieplutko, ciągle pływa w ciepłym basenie :D normalnie ma wczasy all inclusive więc ja mu sie nie dziwię, że nie chce wychodzić haha
Dokladnie 😂 choć jak to mówi moj mąż pewnie mu tam nie wygodnie to zawsze próbuje go uświadomić ze mu tam bardzo dobrze to mi nie dowierza ☺😂
Haha no za dobrze mu . 🙂
Haha no dobrze mu tam to siedzi 😊a na kiedy Lauraq masz termin ?
Malwa, Lauraq to dziś już na wywołanie idzie,więc na dniach maluszek będzie siłą rzeczy już na świecie 😊
Lauraq powodzenia niech maluszek szybko opuszcza hotel mama !
W końcu będzie szczęśliwa mama ☺
Powodzenia Laura ☺
Powodzenia Lauraq :)
Ja ten napar z liści malin piłam i powiem Wam, że po kilku dniach da się przyzwyczaić do smaku. No jak to ziółka, szału nie ma. Olej z wiesiołka też stosowałam ale tylko doustnie i już w ostatnim tygodniu ciąży to czy ja wiem czy coś pomógł... u mnie jak już pisałam największą robotę zrobiły środki na przeczyszczenie i wtedy skurcze ruszyły. Ale ze sposobów, które nam na szkole podawały to jeszcze sok ze świeżego ananasu, tego jedynego nie wypróbowałam. Całą resztę zastosowałam :D