Liść maliny- czy któraś z mam stosowała?

A ile razy dziennie piłyście ta herbatkę z liści? 

Ewula a podobno ananas w ciazy nie wskazany ale na samej końcówce to może w sumie już nie istotne 

Nati sok z ananasa chyba niewskazany bo może spowodować skurcze,a na końcówce to tylko pozytywną informacja

Ja teraz piję raz dziennie herbatę z liści malin i zajadam daktyle

ja na razie nie mogę pić czekam na pozwolenie od lekarza 

Superczas a co się dzieje ?

Superczas to ma jeszcze czas na takie rzeczy na wywołanie porodu tzn lepsze ukrwienie szyjki pewnie o to chodziło. 

Wiele sposobów jest żeby przyspieszyć poród piła któraś z was koktajl położnej? Podobno czasem szybko akcja zaczyna postępować :) 

Pati nie. A co to takiego? 

Koktajl położnej co to ?

Też nie słyszałam o nim, co to takiego??

Mi bardziej zależy na łatwiejszym porodzie nie wywołanie go... Ale slyszalam że przez to bardziej elastyczna sie jest 

Pati brzmi grozowo 😂

Jest to koktajl z olejku rycynowego , masła orzechowego i soku. Albo wersja minimalna sam olej i sok.Ma za zadanie pobudzić pracę jelit i wywołać skurcze, czasem po wypiciu jest np rozwolnienie co też powoduje skurcze. Czytałam na grupie vbac że wiele kobiet chcąc przyspieszyć poród właśnie pije taki koktajl. 

Maslo orzechowe nie jest oleistej konsystencji nie wiedziałam że można je rozpuscic

Nati jasne masło jest gęstsze i slodkie przede wszystkim konsystencją na pewno nie bedzie płynna, maslo ma raczej za zadanie polepszyć smak bo podobno olej rycynowy jest okropny. Ale można zrobić też z samego oleju i soku i wypić ;) 

Ooo to chyba taki cel jest masła orzechowego bo faktycznie sam zapach tego olejku nie jest fajny 

ciekawe ;) śmiesznie że można zrobić takie coś i może pomóc 

Pati no teraz to jestem w szoku. Po co pic coś takiego? Po co wywoływać skurcze? Matko przeciez wszystko w swoim czasie jak wyjdzie to najlepiej a nie taka ingerencja. Ja to chyba maleze do tych z typu PANIKARA 

Pati nie wiedziałam, że tak to się nazywa. Ja piłam olej rycynowy na 2 dni i na dzień przed koniecznością pójścia na wywoływanie i u mnie zadziałał. Ale konsultowałam to z położną. Najpierw w sobotę rano wypiłam 3 łyżeczki oleju rycynowego, samego, bo nie wiedziałam wtedy jeszcze jaki ma smak, ale nic mi to nie dało. Potem w niedzielę wieczorem przed pójściem spać wypiłam mieszankę - 3 łyżeczki oleju rycynowego, 6 łyżeczek soku z cytryny i jeszcze to wymieszałam w połowie szklanki wody. No i o 3 w nocy mnie kopło, o 6 byłam na porodówce ale rozwarcie tylko 4cm.

Darulka ja taki olej piłam bo byłam już tydzień po terminie, tzn i tak w poniedziałek miałam się zgłosić do szpitala na wywoływanie a okropnie się tego bałam. Nie wiedziałam jak to będzie wyglądać, kiedy mi zrobią próbę oksytocynową i na ile jeszcze mnie zostawią na oddziale. Dlatego kombinowałam jak mogłam.

Herbatkę z liści malin miałam zapisane w notatkach ze szkoły, że można po 37 tygodniu, max 3 szklanki dziennie i tak piłam.