A łóżeczko turystyczne może mieć materac tylko na dole czy są takie o można wyżej ustawić?
A czy używałyście tych dostawek jako takie typowe łóżeczko, czyli na nocne spanie czy tylko jako pomoc za dnia ?
Ja uzywałam bardziej jako pomoc za dnia w nocy spał w lozeczku normalnie ![]()
My używaliśmy normalnie do spania ale właśnie z wymienionym materacem na porządniejszy. Jako pomoc w dzień mieliśmy Chicco Baby Hug.
Ja osobiście mam łóżeczko waldin 7 w 1 i szczerze polecam ją osobiście wyczekałem jak było tańsze ale do najtańszych nie należy ale za to jest bardzo fajne i mi się sprawdza.
Mają dwa poziomy. Zawieszasz je na takich klamrach. Ja mam lionelo i ona dodatkowo ma ten wyższy poziom zasuwany na zamek. Jedyny minus tych łóżeczek to beznadziejny materac. Ale dokupiłem inny więc było bardzo wygodne. Dla mnie takie łóżeczko to same plusy dziecko się nie uderzy, nie wsadzi nogi czy ręki między szczebelki i dodatkowo wielką atrakcją dla większego dziecka bo ma wejście zasuwane na zamek. Ja mam dokładnie to ze zdjęcia tam słabo widać ale w środku wkłada się taką dodatkową siatkę z rurkami w środku i robi się wyższy poziom
Nie spotkałem takiego z możliwością regulacji wysokości materaca ![]()
@Elwira125 są i naprawdę jest ich dużo na rynku. Tu zdjęcia zapożyczone z internatu ale fajnie widać te poziomy
Znalazłam jeszcze bardzo solidne drewniane łóżeczka z 3 stopniowym poziomem regulacji, w wymiarze 50x100 to już brzmi trochę lepiej ale muszę zobaczyć na żywo co to jest warte ![]()
![]()
A może kosz Mojżesza na sam początek?
Ja miałam kinderkraft, nie wiem jaki dokładnie, bo dostałam od znajomego z pracy po jego dziecku, był na kółkach, ale mimo wszystko nie szurałam nim po pokojach, żeby nie porysować paneli
wolałam córkę wozić w gondoli od wózka po prostu. No i też nie posłużyło jakoś super długo, bo córka szybko zaczęła siadać, pościągać się itp
łóżeczka turystyczne mozna miec tak samo jak zwykle czyli np 2 poziomowe. wszystko zalezy jaki model sobie wybierzesz. my kupowaliśmy turystyczne jak podrósł z kidwell to moglby lezec u góry jako maluszek plus normlanie na dole
My też mieliśmy przy pierwszym dziecku to łóżeczko turystyczne z doczepianym poziomem, bardzo się sprawdziło w salonie na dole,gdy szykowałam coś w kuchni a mały miał drzemkę w ciągu dnia. Do momentu aż zaczął się podnosić ![]()
W sumie nigdy nie wiadomo jakie dzieciątko nam się trafi,czy będzie na tyle “odkładalne” , ale też trzymam się tej wersji co przy pierwszym dziecku ![]()
My mamy maxi cosi swift i też ma ten wyższy poziom ale niestety jest dość szerokie
No właśnie zauważyłam, że te łóżeczka turystyczne bardzo często są szersze od takiego klasycznego drewnianego łóżeczka. Bardzo ciężko znaleźć coś węższego .
My mamy właśnie Chicco Next2Me
super nam się sprawdziło przy córce. Dlatego teraz wybór był prosty
dostawka jest mniejsza niż standardowe łóżeczko, ale wystarcza na długo. To jak długo będziesz użytkować zależy w sumie od dziecka, bo kiedy zaczyna już siadać/podnosić się to robi się trochę niebezpiecznie bo chicco nie jest aż tak stabilne jak klasyczne łóżeczko
Może masz w swoim otoczeniu złotą rączkę, która przeorbi Ci klasyczne łóżeczko na coś co sobie wymarzyłas? Faktycznie ciężko o idealną dostawkę bo przez moment też szukałam, ale mam w domu starszaka, który jeszcze budzi się w nocy i woła mamę z drugiego pokoju, więc w tym śpiku nie raz bym w dostawkę weszła
Gdybym tylko potrzebowała to poszłabym do mojego zdolnego teścia ![]()
my zmienilismy wlasnie ta dostawke chicco next2me magic na lozeczko turystyczne jak robil wysoki podpor i coraz bardziej byl w niej aktywny ale mimo to i tak bardzo dlugo nam sluzyla i uwazam za super dostawke
My właśnie złożyliśmy łóżeczko po córce i też właśnie się zastanawiałam nad jakims mniejszym, ale wydać znów pieniądze na dostawke na kilka mc to też mija się z cudem i będziemy musieli jakoś sobie poradzić i zrobić małe przemeblowanie w sypialni po prostu.
No właśnie u nas jest ten sam problem, przy łóżeczku po starszym synu musielibyśmy robić całkowite przemeblowanie, dlatego szukam czegoś mniejszego. Tym bardziej, że łóżko syna wygląda jak po przejściu tornada i nawet nie wiem czy uda się to złożyć tak by miało ręce i nogi ![]()