Łóżeczko dostawne!

Pewnie chodzi o ten większy model, chyba NEXT 2 ME. Jeśli chodzi o ten model, to widziałam że można przerobić go również na łóżeczko podłogowe. Jestem ciekawa jak sprawdza się w takiej konfiguracji.

Wygląda super, ale obawiam się, że wystarczy to nam na bardzo którą chwilkę. Pierwszy syn rósł tak szybko, że moment i musieliśmy przejść na duże łóżko podłogowe.

1 polubienie

Sama zastanawiam się właśnie nad tym koszem, może to wcale nie takie złe rozwiązanie ? :thinking: nie spodziewałam się, że zakup łóżeczka to będzie taka trudna sprawa

Właśnie widziałam i słyszałam, że z tego modelu rodzice są zadowoleni. Z tego co widziałam go ten model “forever” może być właśnie łóżeczkiem podłogowym - swoje kosztuje ale prada jest taka, że gdy dziecko zacznie siadać nie trzeba będzie kupować kolejnego łóżeczka.

O widzisz ! Dobrze wiedzieć, że to są tylko dwa kółka, bo widziałam na zdjęciach to łóżeczko i myślałam, że to tak tylko obrazowo pokazane, że mogą być kółka albo stopki ! A to jednak takie pół na pół.

Wlanie jest bardzo ograniczona ilość takich łóżeczek, które będą bardziej uniwersalne. Albo kompletnie małe, albo kolosy.

1 polubienie

Z pierwszym synem robiłam tak samo, za dnia leżakował w gondoli ale mieszkaliśmy wtedy u teściów w wielkim domu, gdzie to nie stanowiło problemu. Niestety teraz mieszkamy na 3 piętrze i nie wyobrażam sobie znosić wózka i dziecka na dół gdy będę chciała wyjść na spacer. Windy niestety nie ma :pensive:

Złota rączka może i by się znalazła ale obawiam się, że mimo wszystko byłoby ciężko coś przerobić. Najlepiej to zrobić łóżeczko od podstaw :joy::joy:

Nie no taki sam mają wymiar 120x60 standardowy jak łóżeczko. Bo są też te kojce takie kwadratowe może o to ci chodzi. Ale to jest kojec a nie łóżeczko

Ja zamierzam kłaść małego w gondoli, dziewczyny tutaj pisały że dobrze im się to sprawdzało. A nie chce mi się kupować kolejnej rzeczy na chwilę

1 polubienie

Mi przy pierwszym dziecku też to się najlepiej sprawdziło, jak mieszkałam u teściów w domu, teraz niewyobrażanie sobie znosić gondoli i dziecka z 3 piętra, bo niestety nie doczekałam się jeszcze uruchomienia windy w bloku :face_with_peeking_eye:

Na pewno znosić to z 3 piętra nie byłoby fajne, łatwe ani komfortowe.
Ja mieszkam w piętrowym domu i na dole będziemy korzystać z kosza Mojżesza i z wózka.

Ja używałam Chicco baby hug, za dnia sprawdzał się świetnie, ale na noce po jakimś czasie ze względu na karmienia i swoją wygodę dołożyłam do swojego łóżka łóżeczko dziecięce, tyle że zdjęłam cały boczek, między nasze łóżko a łóżko dziecka włożyłam cieniutką kołdrę żeby wypełnić dziurę która powstała po połączeniu naszych łóżek

My też korzystaliśmy z gondoli po domu :blush:

1 polubienie

To jest naprawdę super, że masz taką możliwość ! Sama pamiętam jaka to była wygoda. No ale jak to mówią, jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :smiley::smiley:

Muszę jeszcze pomyśleć nad tym Chicco bo naprawdę wiele z Was poleca, a i opinii też jest bardzo dużo.

Wiem co czujesz, bo też przeprowadzam się na drugie piętro, również bez windy :sweat_smile:
Kosz Mojżesza może być fajnym rozwiązaniem, albo po prostu kojec dla dziecka. Takie 3 miesięczne dziecko możesz już ułożyć na macie piankowej, czy pod jakimś baby gym, leży sobie w kojcu i wiesz, że jest bezpieczne, a na pewno posłuży na dłużej niż dostawka

Muszę to wszystko właśnie dobrze przemyśleć, żeby nie nakupować miliona niepotrzebnych rzeczy, albo takich które użyje raz czy dwa. To będzie moje drugie dziecko i na tym raczej koniec, więc też już nie będę zostawiać dla siebie rzeczy na następny razy, a jak pomyślę, że miałabym uganiać się ze sprzedażą to aż mi się odechciewa. Wiec zakupy muszą być przemyślane :smiley::smiley:

1 polubienie

Jak trafi się bardzo wymagająca dzidzia która usypia kołysana/wożona w wózku to takie Chicco ułatwia życie :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::grin:

Haha, ja sporo rzeczy dostałam i właśnie zostawiłam, bo pierwsze dziecko, a na pewno będziemy chcieli drugie. Teraz juz kojca nie kupuje, bo już teraz mi się nie przyda, córka zaczyna chodzić przy meblach i nie lubi mieć ograniczonego pola do raczkowania :rofl::rofl: ale wcześniej mógłby się przydać, a nie miałam. Myślę, że przy następnym dziecku kupimy