Łożysko - co warto o nim wiedzieć

Ja pierwsze dziecko rodziłam bez znieczulenia . Ciekawe jak będzie teraz. Obecnie mam mieszane uczucia że będzie tak dobrze jak z pierwszym dzieckiem.

W drugiej ciąży zaraz po porodzie musiałam mieć robione łyżeczkowanie ponieważ łożysko nie chciało się urodzić. Na szczescie zabieg trwal szybko i był bezbolesny bo spałam pod narkozą :wink:

Az czlowiekowi nie dobrze sie robi

Ostatnio oglądałam program o porodach i gdzieś w Anglii kobieta zrobiła sobie z łożyska kosmetyki i środki wzmacniające po porodze :open_mouth: co o tym sądzicie ?

To obrzydliwe jak dla mnie

ja kiedyś oglądałam że tam w Angli piją wlasne łożysko

Ble… i jakie właściowści ma to wypicie łożyska?

Łożysko odgrywa jedna z najwazniejszych funcji podczas prawidlowego przebiegu ciazy.

sorry ale jest wiele innych zdrowych potraw a nie łożysko :confused: to jest obrzydliwe!!!

ja oglądałam że jedzą nie pamiętam gdzie ale babka miała normalne zamrożone w lodówce łożysko i wyciągała pokazywała jak się je robi…

Ja dzis odbieralam porod kotki i faktycznie obrzydliwe to lozysko a po porodzie polozna powiedziala odnosnie mojego lozyska, ze jest takie ladne. Nie wiem do w tym bylo ladnego :wink:

Ja o swoim łożysku dowiedziałam się jakiś czas po porodzie gdy dostałam wynik badania wraz z wypisem.

zjeść własne łożysko— fujjj, obrzydliwe - też oglądałam o tym program

jak mozna zjeść łożysko - ehh

jeść ? łeee

JA czegoś takiego sobie nie wyobrażam.

ja była czyszczona bo moje łożysko urodziło się poszarpane i dla pewności żeby było wszystko dobrze zostałam wyczyszczona

Mojej żonie wyszło ładnie całe łożysko. Nie było uszkodzone.

he he zjesc łozysko? ja nawet nie wiem co sie z moim stalo i nie interesuje mnie to gdzie wyladowalo

ja tez miałąm ładne łozysko