Magia Świąt - Wasze sposoby

Zdecydowanie czuje magie świat ! To pierwszy raz kiedy mam dla kogo sie starac ! Zawsze marzylam o swietach dla dzieci i tak sie udalo , ze i ja i brat mamy dzieci z jednego roku 2025 . Tak owszem , oboje są bardzo mali , i nie beda pamietali co dostali na swieta , czy ogolnie calej otoczki, ale zdjecia zachowaja dla nich tą pamiec . Dodatkowo maluchy interesują sie kolorowymi swiatelkami , nowymi dekoracjami :smiling_face_with_three_hearts: do pelni szczescia i świątecznej aury brakuje tylko sniegu ale na to wplywu nie mamy . Razem z bratem obiecalismy sobie , ze bedziemy robic swieta takie jakie my mielismy gdy bylismy mali i ze chcielibysmy zeby ten czas zawsze byl dla nich , pelen magii , radosci i rodzinnego ciepla .
Sama kocham swieta i wszytsko co z nimi zwiazane ! Wiec kazda aktywnosc wzbudza we mnie radosc i ekscytacje . Dzis ubieralismy choinke oraz dekoralowalismy dom . Jutro czas na dekoracje przed domem oraz ogrod .
Najbardziej motywuje mnie radosc w moich malutkich oczkach :heart_eyes: widze jak smiecą jej sie gdy widzi te wszytskie swiateczne “cacyki”

Moja mama zawsze gdy jest na zakupach kupuje mi swiateczne nakrycia glowy , najpierw kupowala dla zartow , bo myslala , ze beda sobie gdzies lezec . Ja je nosze po domu , co mojej corce tez bardzo sie podoba . I tak w kolekcji mam juz kurczaka z rozna z czapeczkami mikolaja na nogach , kapelusz mikolajowej , renifera , choinke , czapke mikolaja ze sprezynka z pomponem :see_no_evil:
Niemoge sie doczekac zjazdu rodziny . To zawsze to na co czekam i juz tuptam nogami z niecierpliwoscią :smiling_face_with_three_hearts::see_no_evil:
Oczywiscie w odpowiedni nastroj pomogl wprawic sie jarmark swiateczny i zapach pierniczkow , ciasteczek , karmelu unoszacy sie nad miastem

2 polubienia

To zupełnie zrozumiałe Przy tylu zmianach naraz trudno poczuć świąteczną magię. Święta nie muszą wyglądać jak z obrazka, żeby były wystarczająco dobre. :smiling_face:

W tym roku nasze Święta będą magiczne, bo pierwszy raz w Trójeczkę :smiling_face_with_three_hearts::star_struck::baby:t2:🩵 :christmas_tree: :star:
co prawda już widzę, że jest inaczej niż zwykle, bo u mnie do tej pory wszystko było zaplanowane idealnie, teraz natomiast wszystko planuje szef Bobas :sweat_smile: i choć może nie będzie wszystko tip top to najważniejsze że spędzimy ten magiczny czas RAZEM :sparkling_heart:
Ale udało się, że choinka już ubrana, ozdoby rozłożone, a jeśli zdążę zrobić jakieś ciacho czy pierniczki to świetnie, jeśli nie to trudno, może za rok nadrobimy :sweat_smile::star_struck:

Najbardziej mnie tylko smuci, że chciałam w końcu udekorować dom, naskarżyć krokietów bo je uwielbiam, zrobić jakieś pierogi, czy barszczu, żebyśmy mieli też taką małą wigilię w domu, zanim wyjedziemy w gości :smiling_face_with_tear: a wyjdzie na to, że chyba nie będziemy nawet rozstawiać choinki, bo wprowadzimy się w wigilijny poranek :pleading_face:

u mnie póki co stoi choinka, lampki zawieszone, a jutro dopiero zacznie się dekorowanie na całego.

1 polubienie

U nas magia świąt trwa od miesiąca kiedy zaczęliśmy kupować pierwsze prezenty dla dzieciaków :blush: uwielbiam święta Bożego Narodzenia :blush: są to święta rodzinne, te wszytkie dekoracje, pieczenie pierniczków to coś co ja uwielbiam :heart_eyes: sklepy pełne dekoracji świątecznych , bąbek :heart_eyes: co prawda w tym roku nie szaleję na zakupach bo nie mam na to głowy i czasu od kąd pojawił nam się kolejny maluszek w tym roku . Nawet jarmark Bożonarodzeniowy odpuściliśmy ale za rok napewno odwiedzimy Wrocław. Te święta i tak są wyjatkowe bo spędzamy je w większej gromadce :blush:

Mój mąż również czuję magię świąt :rofl:

2 polubienia

Totalnie nie czuję tych swiąt w tym roku gdyby nie mlody nie wiem czy by nam się chciało jechać do rodziny :stuck_out_tongue: ale na szczęście w drugi dzień wracamy i weekend spędzimy w spokoju sami w domu:p

Odkąd mam dzieci na nowo czuję magię świąt. Wspólne pieczenie pierniczków albo ubieranie choinki daje teraz dużo więcej radości. Muszę zacząć puszczać świąteczne hity, wtedy już będzie bardzo świątecznie.

1 polubienie

Wspaniale!! Klimat stworzyliście idealny :evergreen_tree: :gift: :heart:

1 polubienie

W takim razie trzymamy kciuki, żeby plan się powiódł! :heart_eyes: :heart:

Początki są trudne :raised_hands::two_hearts: Mamy nadzieję, że Święta i tak będą udane :heart_eyes: :gift: :heart:

1 polubienie

Wspaniale, że razem spędziliście szczęśliwe chwile :heart:

1 polubienie

Prezenty juz czekaja :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

3 polubienia

Hohoho . Mikołaj :mx_claus: już był , i to całkiem hojny :smiling_face::smiling_face::christmas_tree::snowflake:

Ja już od kilku lat jakoś tak nie czułam tej całej magii świąt , ale w tym roku jak pojawił się nasz maluch to jakoś tak znów czuje te magię i jakoś tak bardziej mi się chce wszystko przygotowywać , sprzątać itd. A jak maluszek już będzie większy to myślę że jeszcze bardziej te święta będą takie magiczne wesołe kolorowe już nie mogę się doczekać kolejnych i kolejnych świąt :heart_eyes::christmas_tree:

1 polubienie

To prawda ale co sie dziwic od wrzesnia juz w sklepach boze narodzenie i czlowiekowi jak przychodzi grudzien sie nie czuje tego klimatu … ale jak sa dzieci to jest całkiem inaczej , wszystko sie robi dla nich :slight_smile:

Od września Boże Narodzenia, a wczoraj widziałam, że ktoś dodał zdjęcie, ze w Kiku już Wielkanoc się zaczyna. Co tu się dziwić , że zanika magia świąt :exploding_head:

1 polubienie

4 polubienia

Oo jest i Rudolf :christmas_tree: pięknie :santa:

2 polubienia

My mamy już choinkę ale u wujka za płotem stoi :rofl::rofl: nie było kiedy wnieść nawet i rozłożyć. Jutro niedziela więc jak mąż się zbierze z rana i ja w stojak wstawi to do południa będzie ubrana :grin::grin:

1 polubienie