U mnie choinka juz jest , ale jutro sie wlasnie musze wziac za pakowanie prezentow bo zaraz sie nie wyrobie ![]()
Ja właśnie mam ambitny plan zrobić to dzisiaj ale mały średnio współpracuje bo jeszcze nie śpi ![]()
![]()
U mnie mloda tez nie spi
w ogole dzisiaj tez chcialam to zrobic w ciagu dnia ale stwierdzilismy z mezem i bratem , ze skoczymy na zalupy spozywcze juz dzis , bo jednak w poniedzialek jest 22 grudzien i wtedy ludzie oszaleja … no.oszaleli juz dzis
wyobrazcie sobie , ze bylismy w 7 sklepach bo zawsze czegos brakowalo . W jednej biedronce to nawet wody gazowaniej nie bylo … zadnej firmy ![]()
@asiam1 @Karcia nasze dzieci chyba się dzisiaj zsynchronizowały bo mój syn dosłownie przed chwilą dopiero padł, a powinien spać od conajmniej godziny ![]()
A co do zakupów to ja dzisiaj dopiero w 4 sklepie gąbki do naczyń dostałam
aż czasy pandemii mi się przypomniały
Hahah o to to ,normalnie czasy pandemii . Ale to byl ogolno swiatowy chaos , bo ja wtedy musialam mieszkac w niemczech i tam tez papieru toaletowego nie szlo kupic , tak samo jak plynu do dezynfekcji . Jesli sie jakies pojawialy to z dopiskiem , ze mozna kupic np tylko 2 na gospodarstwo domowe ![]()
Ja mam koleżankę która wtedy pracowała w drogerii to mówiła że pewnego dnia ludzie rzucili się na żel aloesowy, ten taki holika holika i się zastanawiała o co chodzi, przecież normalnie raz na jakiś czas się sprzedawał a tu nagle wykupili wszystko
Okazało się że jak zabrakło wszędzie płynu do dezynfekcji ludzie zaczęli robić żel antybakteryjny z tego żelu i spirytusu ![]()
Przepiękna jest ![]()
![]()
![]()
Dla mnie najgorsze było jak w przerwie w pracy nie mogłam nic w żabce kupić do zjedzenia, bo wtedy wypadała godzina dla seniora. A na zakupy spożywcze jeździłam o 22 bo wtedy były najmniejsze kolejki do sklepu ![]()
Haha , jak cos jest glupie ale dziala to nie jest glupie ![]()
Ale wtedy naprawde byl szał … nawet maseczki kosztowaly majatek a co dopiero taki plyn do dezynfekcji.
Najlepsze bylo jak kazali nosic maseczki a ja ich tak bardzo nienawidzialam i kazalam mojej mamie uszyc mi maseczke z czarnej koronki
wiec na ryjcu mialam ale sobie oddychalam jak pańcia
i wiesz , ze nigdy nikt do mnie sie o to nie przyczepil ![]()
Genialne
że też na to nie wpadłam. W pandemii próbowałam pojechać do pracy na rowerze, po jakiś 3 km myślałam że się uduszę w tej maseczce
więc przerzuciłam się na samochód, to były cudowne czasy gdzie dojazd zajmował mi 15 min, zamiast 1,5 godziny ![]()
O tak , te pustki na ulicy to bylo zloto .
Ale godziny dla seniora to byla masakra
A najlepsze jest to że seniorzy i tak guzik z tego korzystali ![]()
Ja to jestem zdziwiona skąd się biorą ludzie w sklepie np. we wtorek o 11, czy oni nie pracują ?
specjalnie chodzę o takich porach żeby nie było kolejek i często mam zdziwko
a seniorzy to mają swój świat ![]()
Wiem, że ludzie pracują na różne zmiany, ale dla mnie jakieś takie typowe jest to że każdy pracuje od pon-pt od 8 do 16 ![]()
My zakupy zostawiliśmy na poniedziałek. Mam nadzieję, że kupimy co potrzebujemy. Mąż przeziębiony. Synek też a ja sama nie ogarnęłabym dużych sprawunkow.
Jak przeszłam na l4 w ciąży to też gdy zaczęłam jeździć na zakupy przed południem dziwiłam się skąd Ci ludzie, no dosłownie czułam się oszukana
myślałam że będę sobie spacerować spokojnie między alejkami, zero kolejek a tu zdziwko ![]()
O to to ! Ja zawsze próbuje byc taka cwaniutka i jezdze albo rano albo wieczorem przed zamknieciem i sie okazuje , ze takim cwaniactwem cechuje sie pol miasta ![]()
Ja jutro piekę piernik, muszę ogarnąć prezenty, na 17 mam jeszce z pracy spotkanie wigilijne i mam nadzieję, że nie zabraknie mi dnia ![]()
Matko jedyna ! Wielozadaniowa kobieta ! Ja chce jutro tylko czy az troszke posprzatac i zapakowac prezenty i najwazniejsze ! Przetrwac nastepny dzien ![]()
Dobrze , bo z małą bedzie bawil sie mąz wiec moze uda mi sie ogarnac za jednym podejsciem
No niestety wszystko mi się teraz narzuca, bo jeszcze ta przeprowadzka. Piernik miałam pięć dzisiaj, ale musiałam jednak zostać z córką, bo mąż przewoził meble, bo miał dostępnego busa, więc przełożyłam to na jutro ![]()