To prawda, u mnie w otoczeniu tak samo! Same parki ostatnio
w ogóle u mnie w pracy ostatnio 4 ciążei u każdej chłopiec
@Magdallenka0897 nie, u mnie kompletnie nie było wahań nastroju ![]()
Ooo , u mnie w pracy dwie w ciąży ![]()
To u mnie w pracy jesteśmy razem z koleżanką w ciąży - mamy różnych aż 2 dni w terminie ![]()
![]()
![]()
Razem do szkoły rodzenia chodzimy ![]()
Moze sie spotkacie na porodowce ![]()
Jest taka możliwość ![]()
To ja z koleżanką z pracy różnimy sie 10 dniami
i żadna z nas nie mówiła że jest w ciąży tyko wyszło jakoś przydatkiem i większało że jeszcze prawie w tym samym czasie ![]()
To prawda , nie ma nic cenniejszego ![]()
![]()
To u nas też całkowicie przypadkiem to wyszło ![]()
Jeszcze kuzynka jest 10 dni przede mną . Wgl u nas dużo znajomych jest z terminem na lipiec
nawet położna w szpitalu mówiła ![]()
@Magdallenka0897
U mnie coraz więcej znajomych też się ujawnia, że tak napiszę - i terminy początek sierpnia, tak jak ja ![]()
Prawdziwy BABYBOOM ![]()
![]()
![]()
A mówią , że dzieci się nie rodzą ![]()
![]()
![]()
![]()
Ja to się boję, że sal porodowych zabraknie w wakajki ![]()
Naprawdę
Dla mojego komfortu psychicznego powinno być z 20-30 sal ![]()
A w jakim mieście chcesz rodzić ?
Na Śląsku, w aglomeracji - mamy kilka szpitali o III stopniu referencyjności - i właśnie w jednym z nich, do którego mamy 8 minut. Już byliśmy na dniach otwartych - mają 4 sale porodowe i 1 sale do cięć cesarskich ![]()
Ale jak ja w zeszłym roku rodziłam we wrześniu to była sytuacja taka że ja jeszcze zostałam przyjęta a po mnie już wysyłali dwie panie że nie ma miejsc. I byliśmy w mega szoku tak samo te wszystkie położne że widać że się rodzą pamiątki świąt i nowego roku ![]()
![]()
![]()
@AnetteSo
Hahaha to ja się wpisuje w czas gdzie będą pamiątki wszystkich świętych i święta niepodległości ![]()
![]()
![]()
Haha to jest nic. Ja poszłam do szefów powiedzieć że jestem w ciąży bo musieli wiedzieć to od początku a jak wychodziłam to kolega czekał już na korytarzu jak się okazało to chciał powiedzieć że żona w ciąży i do dziś nie możemy sobie wybaczyć że nie poszliśmy razem im powiedzieć , jesteśmy w ciąży, ![]()
![]()
![]()
@Magdallenka0897 gratulacje:blush:
Może akurat będzie chłopczyk tak jak chcesz a jaka będzie różnica wieku ? Ile córcia ma ?
@chloria równiez gratuluję ![]()
![]()
Ja tez sie tego balam , znaczy sie dokladnie to balam sie , ze nie bedzie dostepnych sal rodzinnych . Kazdy mnie uspokajal , ze to niemozliwe . Nawet polozna ze szkoly rodzenia mowila , ze nie ma takiej opcji (a pracuje w tym szpitalu)
No i co ? No i to , ze jak przyjechalam ze skierowaniem na wywolywanie w srode tak pani mnie uswiadomila , ze tego dnia przyjechalo 6 dziewczyn do porodu , ja bylam 7 , w nocy dojechaly jeszvze 2
a to maly szpital . Slyszalysmy rozmowy pielegniarek z korytarza i mowily , ze nie wiedza co maja z dziewczynami robic i gdzue je z dziecmi klasc . Kladli na ginekologii a jak by jeszvze jakas urodzila to by kladli na chirurgii ![]()
Przetrzymali mnie 2 dni , maz w tym czasie spal w hotelu , bo szpital jest oddalony od mojego.miejscq zamieszkania i balismy sie , ze w razie co nie zdazy dojechac . Na szczescie jak zaczeli wywoluwac w piatek to zwolnila sie jedna sala rodzinna , jakby specjalnie dla nas ![]()
Ale emocje byly naprawde ogromne .
Rodzilam w sierpniu . Polozne i pielegniarki mowily , ze ten czas to bym absolutny rekord porodow w tym szpitalu i nigdy wczesniej nie bylo az tak “goraco” ![]()
no coz , takie moje szczescie ![]()
@Karcia “jestesmy w ciazy” jezu ale smiechlam
mogli by pomyslec , ze razem ![]()
![]()
No właśnie o to chodziło że sobie myśleli chociaż przez chwilę ![]()
później by się im wyjaśniło że jednak osobno
ale szefostwo mamy bardzo w porządku wiem można było taki żarcik zrobić no ale nie wyszło ![]()
To by bylo dobre ![]()
napewno ich miny byłyby tego warte ![]()