Makijaż codziennie czy tylko od święta?

Ja też, na pewno w Hebe sobie dopasuję odcień :joy:

Różowy jest najciemniejszy ale one generalnie nie różnią się mocno są raczej delikatne a trzymają się cały dzień. Jauzywam niebieksi i zielony na zmianę różowy był dla mnie za ciemny ale też używałam. Wiem że mieli też próbniki można zamówić wtedy przysyłają takie 3 mar saszetki i można spróbować jak nie masz hebe ale one na prawdę są mega podobne. Ja używam już chyba z 5 lat i na prawdę polecam.

@Kasiunia1034 A to ja nawet nie wiedziałam , że są w hebe :see_no_evil::see_no_evil:
I serio nie widziałam ich nigdy wcześniej :see_no_evil: muszę w takim razie wypróbować ale boję się że znowu będzie mnie twarz piekła i krosty wyjdą . Wgl nie wiem gdzie o tym pisałam, ale byłam na poczcie zapytać o moje listy/ paczki a oni do mnie , że mi do dostarczył listonosz a u mnie ani w skrzynce ani do domu nie przyniósł bo byłam w domu i co ja mam teraz z tym zrobić ? :hear_no_evil: i jest napisane doręczona do „placówka pocztowa (adres)” a oni tego nie mają… a dzwoniłam na infolinię to byłam 20 a potem się czas przedłużył że byłam 25 więc odpuściłam

@Mamamiski mogę Ci polecić krem BB Missha, w którym ja się zakochałam :crazy_face: jedynie nie ma zbyt dużego wyboru kolorów i ja mieszam dwa i wtedy mam idealny do mojej cery :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Też używam tej z Vibo :smiling_face_with_three_hearts: dla mnie najlepsza pod :sun_with_face:

1 polubienie

Szkoda tylko , że u mnie mogę zamówić tylko przez internet :confused: też nie widziałam tego BB może dlatego , że ostatnio bardzo rzadko się maluję , tylko na jakieś urodziny a tak nie mam czasu a jak cenowo to wychodzi ?

1 polubienie

Właśnie do wczoraj był w Rossmanie po 19.99 :smiling_face: a taka normalna cena to jakieś 30 zł :smiling_face: ja go kiedyś wypatrzyłam na Instagramie, bo chciałam coś lekkiego i jak wypróbowałam to już z nim zostawałam :smiling_face:

Ja chyba narazie nic nie robię w ciąży, bo się jednak boję że zaraz będę czerwona jak burak. Może masz jakieś polecenie na krem właśnie taki dla wrażliwej skóry

1 polubienie

w ciąży trzeba uważać bardzo mocno na filtry (spf) kwasy Aha, peeling kawitacyjny a przede wszystkim na retinol :skull_and_crossbones:
najlepiej w pielęgnacji postawić na minimalizm najlepiej krem a apteki alantan dermoline niebieski lekki a pomarańczowy taki cięższy. Bielenda Hydro lipidum ma dobry krem (pomógł mi z reaktywną cerą) serum z ceramidami lub z kwasem hialuronowym pamiętać o nakładaniu na wilgotną cerę ( tonik esencja z pyunkang yul albo tonik mleczny nacomi)( nie wiem jak dzisiaj nacomi ma z formułami kosmetyków ale prędzej były nie trwałe)-ogolnie tonik od nacomi jest bardzo polecany
krem nawilżający też mozna używać aa baby wiadomo jest tlustszy wiec na noc można nawet można go używać na krem jako do okluzji

1 polubienie

Tak, tylko ja przed ciążą już miałam różne problemy z twarzą a teraz to nawet jak nałożę inny krem na noc to warz robi się czerwona i szczypie

1 polubienie

linomag w tej metalowej tubce na noc (ja używam pod oczy zawsze i mi się tam makijaż nie zbiera w tym załamaniu)
alantan plus maść (zielony) lub krem (żółty) albo alantan sensitiv
alantan żółty miałam go zawszę w swojej kosmetyczne często na zajęciach z kosmetologi używaliśmy kwasów i peelingów
mają krótki skład i Są na podrażniona skórę z apteki

retimax 1500 zawiera pochodną retinolu a tego nie można w ciąży

1 polubienie

A czym się różni retinol od retinalu :neutral_face::neutral_face:? Nigdy nie mogę zapamiętać .
A chociaż tyle że niacynamid odpowiada za nawilżenie, a kwas salicylowy wyciaga pory tyle wiem o calej kosmetyce dla buzi :sweat_smile::sweat_smile:

@Kasiunia1034 i @Magdallenka0897 dziękuję Wam za objaśnienia :hugs::hugs:

2 polubienia

to zależy od stężeń
najmocniejszy i najszybsze efekty mozna zobaczyć po retinalu (możne być lepiej tolerowany) (jest nowszy na rynku i są takie bardzo niskie stężenia
retinol ( skuteczny ale na efekty trzeba dłużej poczekać)
pochodna retinolu i estry np co jest w retimax jest bardzo delikatne dlatego muszą być bardzo wysokie by wogule coś zadziałało

przy retinoidach trzeba pamięć o SPF, są jeszcze przyłbice z SPF , bo można się nabawić przebarwień

a niacyniamid do 5% nawilża a 10% już działa normalizujaco (można używać na świeże przebarwienia jak witamina C nie służy, na zaskórniki

tam samo jest z mocznikiem do 10% nawilża wyższe już złuszczają
z kwasami aha i pha
stwierdziłam że tutaj napiszę

1 polubienie

Mi kiedyś kosmetyczka poleciła krem nawilżający z Tołpy, super cena, fajny skład i mówiła że drogie kremy się przy nim chowają :smiling_face_with_three_hearts: od tamtej pory go używam i faktycznie jest lekki i dobrze nawilża :crazy_face:
Na święta dostałam krem Kimoco duo eliksir, podobno genialny (koreański) ale jeszcze nie testowałam :crazy_face:

1 polubienie

Ten kimoco jest super, właśnie ostatnio sobie go kupiłam i mega fajny jako baza pod makijaż bo przez to serum jest taki lepki na twarzy, ale solo tak bym go chyba nie nałożyła i nie chodziła :wink:

1 polubienie

Jeśli chodzi o krem nawilżający to znowu ja polecam i sporo osób z mojego polecenia używa tego z Dermiki. Jest super ma fajną nietłustą konsystencję. A w połączeniu z serum ze skin1004 działa cuda !

Po tym pierwszym co wysłałaś to niestety ale piecze mnie twarz :confused: @Mamamalwi ja jedynie teraz używałam mleczko nawilżające nivea baby po którym twarz mnie nie piekła, nie było krost no ale i tak mam taką suchą skórę… a wgl suchą skórę głowy, może faktycznie za mało wody piję nie wiem

1 polubienie

To ty faktycznie jesteś wrażliwiec :heart: czyli zostają kosmetyki dla dzieci, może nie dają takiego efektu nawilżenia ale na pewno są delikatniejsze i bezpieczniejsze dla wrażliwej cery :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

A krem z Mixa? Od początku ciąży go uzywam i kontynuuje aż do teraz bo świetnie nawilża. Do tego krem pod oczy (to juz wiekszy wydatek ale moj must have) avocado z kiehls :avocado:

1 polubienie

A wyślesz mi ich zdjęcie jak to dokładnie wygląda ? @Mamamalwi ale to samo mam ze skórą na nogach, są takie suche i ciągle je smaruję i nic dalej są aż białe