Ja też, na pewno w Hebe sobie dopasuję odcień ![]()
Różowy jest najciemniejszy ale one generalnie nie różnią się mocno są raczej delikatne a trzymają się cały dzień. Jauzywam niebieksi i zielony na zmianę różowy był dla mnie za ciemny ale też używałam. Wiem że mieli też próbniki można zamówić wtedy przysyłają takie 3 mar saszetki i można spróbować jak nie masz hebe ale one na prawdę są mega podobne. Ja używam już chyba z 5 lat i na prawdę polecam.
@Kasiunia1034 A to ja nawet nie wiedziałam , że są w hebe ![]()
![]()
I serio nie widziałam ich nigdy wcześniej
muszę w takim razie wypróbować ale boję się że znowu będzie mnie twarz piekła i krosty wyjdą . Wgl nie wiem gdzie o tym pisałam, ale byłam na poczcie zapytać o moje listy/ paczki a oni do mnie , że mi do dostarczył listonosz a u mnie ani w skrzynce ani do domu nie przyniósł bo byłam w domu i co ja mam teraz z tym zrobić ?
i jest napisane doręczona do „placówka pocztowa (adres)” a oni tego nie mają… a dzwoniłam na infolinię to byłam 20 a potem się czas przedłużył że byłam 25 więc odpuściłam
@Mamamiski mogę Ci polecić krem BB Missha, w którym ja się zakochałam
jedynie nie ma zbyt dużego wyboru kolorów i ja mieszam dwa i wtedy mam idealny do mojej cery ![]()
Też używam tej z Vibo
dla mnie najlepsza pod ![]()
Szkoda tylko , że u mnie mogę zamówić tylko przez internet
też nie widziałam tego BB może dlatego , że ostatnio bardzo rzadko się maluję , tylko na jakieś urodziny a tak nie mam czasu a jak cenowo to wychodzi ?
Właśnie do wczoraj był w Rossmanie po 19.99
a taka normalna cena to jakieś 30 zł
ja go kiedyś wypatrzyłam na Instagramie, bo chciałam coś lekkiego i jak wypróbowałam to już z nim zostawałam ![]()
Ja chyba narazie nic nie robię w ciąży, bo się jednak boję że zaraz będę czerwona jak burak. Może masz jakieś polecenie na krem właśnie taki dla wrażliwej skóry
w ciąży trzeba uważać bardzo mocno na filtry (spf) kwasy Aha, peeling kawitacyjny a przede wszystkim na retinol ![]()
najlepiej w pielęgnacji postawić na minimalizm najlepiej krem a apteki alantan dermoline niebieski lekki a pomarańczowy taki cięższy. Bielenda Hydro lipidum ma dobry krem (pomógł mi z reaktywną cerą) serum z ceramidami lub z kwasem hialuronowym pamiętać o nakładaniu na wilgotną cerę ( tonik esencja z pyunkang yul albo tonik mleczny nacomi)( nie wiem jak dzisiaj nacomi ma z formułami kosmetyków ale prędzej były nie trwałe)-ogolnie tonik od nacomi jest bardzo polecany
krem nawilżający też mozna używać aa baby wiadomo jest tlustszy wiec na noc można nawet można go używać na krem jako do okluzji
Tak, tylko ja przed ciążą już miałam różne problemy z twarzą a teraz to nawet jak nałożę inny krem na noc to warz robi się czerwona i szczypie
linomag w tej metalowej tubce na noc (ja używam pod oczy zawsze i mi się tam makijaż nie zbiera w tym załamaniu)
alantan plus maść (zielony) lub krem (żółty) albo alantan sensitiv
alantan żółty miałam go zawszę w swojej kosmetyczne często na zajęciach z kosmetologi używaliśmy kwasów i peelingów
mają krótki skład i Są na podrażniona skórę z apteki
retimax 1500 zawiera pochodną retinolu a tego nie można w ciąży
A czym się różni retinol od retinalu ![]()
? Nigdy nie mogę zapamiętać .
A chociaż tyle że niacynamid odpowiada za nawilżenie, a kwas salicylowy wyciaga pory tyle wiem o calej kosmetyce dla buzi ![]()
![]()
@Kasiunia1034 i @Magdallenka0897 dziękuję Wam za objaśnienia ![]()
![]()
to zależy od stężeń
najmocniejszy i najszybsze efekty mozna zobaczyć po retinalu (możne być lepiej tolerowany) (jest nowszy na rynku i są takie bardzo niskie stężenia
retinol ( skuteczny ale na efekty trzeba dłużej poczekać)
pochodna retinolu i estry np co jest w retimax jest bardzo delikatne dlatego muszą być bardzo wysokie by wogule coś zadziałało
przy retinoidach trzeba pamięć o SPF, są jeszcze przyłbice z SPF , bo można się nabawić przebarwień
a niacyniamid do 5% nawilża a 10% już działa normalizujaco (można używać na świeże przebarwienia jak witamina C nie służy, na zaskórniki
tam samo jest z mocznikiem do 10% nawilża wyższe już złuszczają
z kwasami aha i pha
stwierdziłam że tutaj napiszę
Mi kiedyś kosmetyczka poleciła krem nawilżający z Tołpy, super cena, fajny skład i mówiła że drogie kremy się przy nim chowają
od tamtej pory go używam i faktycznie jest lekki i dobrze nawilża ![]()
Na święta dostałam krem Kimoco duo eliksir, podobno genialny (koreański) ale jeszcze nie testowałam ![]()
Ten kimoco jest super, właśnie ostatnio sobie go kupiłam i mega fajny jako baza pod makijaż bo przez to serum jest taki lepki na twarzy, ale solo tak bym go chyba nie nałożyła i nie chodziła ![]()
Jeśli chodzi o krem nawilżający to znowu ja polecam i sporo osób z mojego polecenia używa tego z Dermiki. Jest super ma fajną nietłustą konsystencję. A w połączeniu z serum ze skin1004 działa cuda !
Po tym pierwszym co wysłałaś to niestety ale piecze mnie twarz
@Mamamalwi ja jedynie teraz używałam mleczko nawilżające nivea baby po którym twarz mnie nie piekła, nie było krost no ale i tak mam taką suchą skórę… a wgl suchą skórę głowy, może faktycznie za mało wody piję nie wiem
To ty faktycznie jesteś wrażliwiec
czyli zostają kosmetyki dla dzieci, może nie dają takiego efektu nawilżenia ale na pewno są delikatniejsze i bezpieczniejsze dla wrażliwej cery ![]()
A krem z Mixa? Od początku ciąży go uzywam i kontynuuje aż do teraz bo świetnie nawilża. Do tego krem pod oczy (to juz wiekszy wydatek ale moj must have) avocado z kiehls ![]()
A wyślesz mi ich zdjęcie jak to dokładnie wygląda ? @Mamamalwi ale to samo mam ze skórą na nogach, są takie suche i ciągle je smaruję i nic dalej są aż białe