@Magdallenka0897 to mój codzienny zestaw
i jeszcze krem nawilzajacy z kiehls tez jest super.
A chyba nawet takie mam, bo dostałam je kiedyś od znajomej ale bałam się użyć
dziękuję bardzo będę próbować
a czym oczyszczasz twarz ?
Ja teraz mam strasznie przesuszoną twarz mimo dobrej wilgotności w domu i stosuję kremy synka na twarz
la roche lipicar ap+m super nawilża, ale mnie szczypie przy nosie gdzie mam podrażnioną skórę i tam smaruje mediderm (krem na AZS ). Jeśli chodzi o lipicar to fajnie się sprawdza też pod makijaż. Takie zwykłe kremy nawilżające na mnie w zimie nie działają i podrażniają mi twarz.
Może spróbuj podejść do apteki i zapytać czy mają jakieś próbki kremów to najlepiej na próbce sprawdzić czy Cie nie podrażni ![]()
Ja jak kiedyś zapytałam o próbki to się na mnie krzywo patrzyli ![]()
takie próbki to zapewne biorą dla siebie
Kurde to aż dziwne bo on jest taki delikatny
ale to łagodząco polecam chociaż to serum bo no serio jest super ![]()
Idź do sephory tam mają obowiązek Ci dać próbki gdy poprosisz bo mają i nie mogą Ci odmówić
krzywo nie będą na Ciebie patrzeć bo to kulturalna drogeria ![]()
Ale no tak nie mają tam aptecznych kremów czy maści ![]()
To niestety u mnie tego nie ma
60 km ode mnie, ale dziękuję będę wiedziała na przyszłość
w niektórych nawet chyba dają próbki perfumów ale ja nigdy nic nie dostałam , tak jak w rossmanie . @Kasiunia1034 ja mam tak od jakiegoś czasu, mam nadzieję , ze mi się to zmieni bo kiedyś mogłam wszystkim… no i też często po malowaniu wyskakują mi białe krosty(pryszcze)
Kurczę może coś popracować z barierą hydrolipidową. Wdrożyć jakąś pielęgnację etapową olej i żel i tonik np ja tak wyleczyłam sobie twarz
No coś ty, ale to zalezy od obsługi… U mnie w Ziko często dają próbki, no i oczywiście Sephora Douglas
To zazdroszczę, u mnie zawsze problem . A znajoma co pracowała w aptece i jej koleżanka w rossmanie to one ciągle między sobą wymieniały sobie te różne próbki , zamiast dawać ludziom .
@Kasiunia1034 to znaczy jak to zrobiłaś ? Polecisz jakieś kosmetyki? Wiesz jak mnie twarz piecze jak ją zmyje makijaż… dlatego ja wolę wcale sie nie malować
Oo ja tez polecam ten z Mixa ! Tez mi mega podpasowal . U mnie juz na wyczerpaniu i musze ruszyc na nowe rosmanowe łowy
Ja będę zamawiać przez internet bo muszę pomadę zamówić
ale coś czuję że za dużo kupię ![]()
Wow, pierwsze słyszę o tej firmie ![]()
Ja dostałam od znajomej, tak wcześniej też nie wiedziałam o tej firmie
Ja myłam twarz najpierw czymś z olejem i to ściągało też makijaż kupowałam różne miya ma fajny olejek do demakijażu taki pomarańczowy albo naturaIME w Rossmann taki różowy do wrażliwej cery i potem żelem go zmywałam i też najpierw miałam z miya a potem kupiła z ziai mi akurat pasuje zielony z liśćmi manuka i potem tonik dla ukojenia cery i też brałam z ziai bo mają w atomizerze i mi to najlepiej się sprawdzało. Potem właśnie krem albo serum i krem i twarz mi szybko się naprawiła. Poczytaj o koreańskiej pielęgnacji pod glasss skin albo na odbudowę bariery ![]()
Ale ja mam tak że tylko troszkę nałożę i już mnie pali twarz i szybko muszę zmyć wodą
Polecam przy suchej skórze, syn ma atopową skórę i po dwóch dniach od stosowania odrazu była poprawa , skórę miał tak suchą że tragedia , krem bezzapachowy dostępny raczej w każdej aptece.
A ten krem też nadaje się na podrażnioną skórę ? My mamy la roche lipicar baume ap+m i o ile sprawdzał się ok na codzień przy przesuszonej skórze tak przy zaostrzeniu AZS nie sprawdził się bo synka piekło przy smarowaniu.
Przy zaostrzeniu AZS i czerwonej skórze stosujemy miejscowo mediderm, ale to jest bardziej krem na suchą skórę a nie ukojenie podrażnień
Ooo dzięki, przetestuję
kiedyś na podrażnioną skórę pod brodą smarowałam zwykłym beohantenem i był nawet spoko efekt, ale to już testowałam metodą prób i błędów bo pediatra mówiła żeby smarować emolientami, a to go strasznie piekło