Ja tez
może będą do testowania
@asiam1 pięknie wyszedł ten baczek na zdjęciu ![]()
![]()
@Mama.kacperka no to jakaś nowość , tez ciekawa jestem czy będzie do testowania ale coś nas trzymają w niecierpliwości
ale fajnie , że wróciłaś !
z dwójką dzieci to już wiadomo , nie da się tyle tu siedzieć ale super , że dałaś znać że u was wszystko w porządku ![]()
Wow piękny !!
Ja niestety nie mam ręki do kwiatów bo je przelewam.
Nieprzejmuj sie , to masz tak samo jak 90% osob ,ktore mowia, ze nie maja ręki. Moja mama doslownie topi rosliny
ostatnio wkladalam tampony do doniczek ,bo bylo bloto. A podstawki to sie az przelewaly ![]()
Dlatego ja nie mam kwiatów , bo mają albo za sucho albo za mokro
@asiam1 chciałabym mieć taką rękę jak Ty ![]()
![]()
![]()
@Redax33 Ja znowu moje przesuszam za bardzo
zapominam o podlewaniu ![]()
@Magdallenka0897 wróciłam aby trochę dostać kontaktu z ludźmi , mała wisi mi na piersi całymi dniam nigdzie wyjść nie można
to trochę się pożalę na forum ![]()
Lepiej przesuszyc niz przelac
wiec z dwojga zlego lepiej w ta strone .
@Magdallenka0897 przyjdzie z czasem ten umiar z woda ![]()
Jej super są te bidony , kolorki świetne ale super by było jak by były do testowania😍 ciekawe kiedy będzie wiadomo , ja w pewnym momencie jak zobaczyłam twoje zdjęcie myślałam że one są do testowania😅
@asiam1 piękne cytrusy , u nas moje padły, miałam mini mandarynki i ostatnio otworzylam okno żeby przewietrzyć a był mróz
i mi wszytkie liście opadły ![]()
A to nie jest jednoroczna roślina ? Miałam ją kiedys i pitraktowalam ją jako sezonową, jak np gwiazda betlejemnska
Moja mama dostała w tym samym czasie i jej zaczęły nawet rosnąć nowe liście ![]()
![]()
Dostałam tego samego w lipcu , jak upchnął różowy kwiat to obcięłam i rosną nowe pędy czy jak to się mówi ![]()
A to po lewej stronie to właśnie nie są nowe liście z których będzie później ten kwiat ozdobny?
Nie wiem
może jak zacznę go podlewać to jeszcze coś z niego da ![]()
![]()
![]()
![]()
Nie znam sie na tych , ale w moim odczuciu to naturalne , ze kwiat wiednie , liscie wygladaja wporzadku
obcielabym kwiatostany . Jesli kwiat zacznie obumierac , to poszukaj odrostow od korzeni , takich ala sadzonek , takie bejbiki mozesz obciac i wlozyc w ziemie jak szczepke , albo do wody z dodatkiem wegla aktywnego (tego z apteki , ja kupuje w tych zelatynowych oslonach ktore da sie rozlozyc na pol i wsypuje sam proszek)
@SylwiaMK mam gwiazde betlejemska juz 2 lata
obcielam ja tak o polowe i wypuscila nowe liscie , w listopadzie ukrocam jej calkowicie swiatlo pudelkiem i liscie wybarwiaja sie na nowo ![]()
Trzeba go uciąć jak najniżej. Tam z boku widać że rośnie ci już nowy. One są takie ,jednorazowe, niestety
A jak ten kwiatek się nazywa ?
i długo go już masz ?
@asiam1 Ty chyba jesteś tutaj naszym ogrodnikiem
Ogolnie zazwyczaj schemat jest 1
w zaleznosci od gatunku, ja nie za bardzo lubie sie z tymi trzymajacymi wode typu nolina (stopa slonia) aloes , starzec . A reszta jak dobrej gospodyni ciasto w rekach ![]()
No lubie to bardzo , i metoda prob i bledow idzie sie duzo nauczyc .
Jak kwiaty nie maja pasozytow , chorob , nie sa przelane i maja odpowiednia temperature /wilgotnosc (chociaz to pojecie wzgledne , bo niektore sie moga przystosowac do warunkow jakie maja , ja mowie zawsze , ze wtedy pokazuja wole zycia
) to powinny rosnac . Jezu moglabym o tym caly monolog wyglosic ![]()
Uratujesz!
Jestem podobnym miłośnikiem co @asiam1
Mam takiego, nie wiem ja się nazywa, dostałam, ale jeden kwiat jak mi tak właśnie „usychał” to i tak robiłam przy nim tyle co zwykle, czyli poza podlaniem nic, a odrósł drugi ![]()
Nie no kobieto, i ty mieszkasz w lubuskim?! My się musimy na jakąś kawę umówić, to tematy roślinne nam się nie skończą!! ![]()
PS, ja też nie lubię tych trzymających wodę, sukulentów, gruboszy etc ![]()
Ja nie mam szczęścia do gwiazd betlejemskich, mąż zawsze kupuje takie które ładnie wyglądają ale nie patrzy już na to że albo przelane albo przesuszone więc mi nigdy gwiazda betlejemska nie przeżywała dłużej niż 1,5 miesiąca. Zazdroszczę Ci ręki do kwiatów ![]()