Nie wiem jeszcze dokładnie, bo mierzyliśmy tylko na oko, ale wanna wejdzie ok 160 cm. Tylko że pod wannę nie musimy mieć stopnia z suporexu, przy dłuższym prysznicu będziemy wyskakiwać z tego stopnia prosto na toaletę ![]()
Mieliśmy ten sam dylemat. Stanęło na wannie z parawanem i deszczownica. Mąż może brać prysznic, a ja i dziecko możemy kąpać się w wannie. Dodatkowo mogę coś zaprac czy umyć
To widze tak jak u nas ;p nurkowanie chlapanie, zabawy w pianie, rysowanie kredkami do wody po wannie jakies wodne zabawki… takze zabawa na calego a ja tylko ratuje od zatoniecia lazieke:face_with_peeking_eye:![]()
Mi też się nie podoba brodzik ale narazie na malym mieszkaniu tak już bedzie ale jak się bedziemy budować to prysznic napewno bez brodzika będzie ![]()
![]()
U nas jakbyśmy nie zamknęli brodzika to też cała łazienka by była w wodzie…![]()
córka lubi lać wszedzie wodę. I uwielbia myć rączkami cały prysznic:see_no_evil:![]()
A jakbyś wrzuciła fote łazienki w neta , ludzie tam robią na grupach fb cuda , oni Ci zrobią za free wizualizacje , widze jak robią innym to aż w szoku jestem ![]()
Dla mnie prysznic, z wanny korzystałam tylko 2-3 razy . Choc wygoda dla dzieci z wanna. Ale jak nie masz miejsca to wez prysznic , sa takie fajne ścięte np pentaxo z New Terndy ,polecam bo sama mam , ale 90 x90 i jest tuu duzo miejsca
W poprzednim mieszkaniu mielismy prysznic
Walk in-maz zachwycony- ja gorzej
malej nalewalam wody do wanienki z korkiem, bo miala wtedy 1.5roku i dawalismy rade. Przy malych dzieciach wanna to zbawienie.
Na starosc to tylko prysznic zeby nogi nie podnosic ![]()
![]()
![]()
Mozesz tez sprobowac zmierzyc lazienke i sprobowac zrobic projekt z projektantem czasem sa za darmo czasem trzeba u nich iles $$$ zostawic zeby projekt byl za darmozke bo moze podpowie Ci cos o czym wogole nie pomyslalas.
Ja kiedyś wynajmowałam kawalerkę 20 m. I łazienka miała ze 2 m, była tylko wanna mała i ubikacja. I co drugi dzień brałam kąpiel, ale to jest relaks
Mam mało lazienke i w w niej wanne przy remoncie napewno zrobie prysznic, zyskam wiecej mieljsca np na umywalke ktorej teraz niemam bo niema na nia miejsca ![]()
Można zrobić wannę z szybą i deszczownicą i wszyscy szczęśliwi
My poszliśmy właśnie na taki kompromis:)
U nas zmieści się w sumie wszytko, wanna, toaleta, pralka, umywalka i nawet zabudowa kosza na pranie. Problem jest taki, że nie chcemy już przenosić instalacji hydraulicznej, odpływów etc. Dlatego nie bardzo mamy jak to poustawiać inaczej, niż jest teraz
Generalnie mnie samo miejsce naprawdę mało obchodzi, bo ja po tej łazience ganiać się nie będę, tylko mąż się strasznie uparł, tak jakby faktycznie jemu było to miejsce potrzebne ![]()
ja patrze głównie na wygodę swoją i dziecka, bo to głównie ja robię pranie, mąż też robi, ale on go nie moczy przed. Głównie też ja kąpię córkę, wiadomo, że jak wrócę do pracy, to też trochę inaczej się podzielimy kąpaniem i usypianiem młodej, ale no wanna przy samej kąpieli dziecka, jest eh mnie dużo wygodniejsza. No i ja też nie lubię trzymać na wierzchu, misek, wiaderek, wanienek itp. Jak wstawimy prysznic, to to będzie stało pod prysznicem, bo nie będę miała gdzie wytargać, a tak będzie wanna, to chociaż byłoby bardziej estetycznie
No to wanna przemawia do Was
, możesz taką szybkę też dać żeby Ci woda nie pluskała wszędzie jak bedziecie szybki prysznic brali ,albo poprostu zasłonkę na drążku
![]()
Ja jestem zdecydowanie team wanna i nie mogło być inaczej😍
Jeśli masz małe dzieci to wanna praktyczniejsza
Ja też mam małą łazienkę, dlatego zdecydowaliśmy się nie na brodzik o konkretnych wymiarach, a na odpływ liniowy i wstawienie drzwi prysznicowych. U mnie świetnie się sprawdza i jestem zadowolona
U nas wiąże się to z tym, że trzeba wstawić stopień z suporexu. No i jednak ja wolę samą szybę prysznicową bez drzwi zamykanych. Jak najmniej szyb do mycia, także u nas musiałaby być długość no chociaż te 120, żeby nie zachlapać całej łazienki przy prysznicu ![]()
Też lubię bardzo w wannie tylko ta kąpiel wtedy może trwać bardzo długo ![]()
![]()
uważam, że wanna to dużo lepsze rozwiązanie wygodniejsze dla dziecka jak i dla nas nawet strefa relaksu gdzie możemy mieć chwilę dla siebie i odpocząć w ciepłej wodzie czy wygodnie się ogolić. Dodatkowo moim zdaniem łatwiej umyć wanne niż prysznic i ja myje w niej też jakieś większe naczynia czy blachy z piekarnika bo mamy mały zlew w kuchnii to często się przydaję
Nasza łazienka jest podobnych wymiarów ale nie żałujemy że mamy wanne w blokach często niestety te łazienki tak wyglądają a z prysznicem więcej zabawy i chyab wszystko razem drożej by wyszło