my mamy wannę i prysznic i faktycznie czasami potrzebuję się po prostu zrelaksować. dzieciaki też uwielbiają zabawę w wannie. prysznic to dla nich jakby za karę, tak to odbierają
I wanna i prysznic wyszłaby nas podobnie cenowo, bo wannę jednak też mam na oku dość drogą, do tego jeszcze baterie itp. Ale fakt, że jest to właśnie wygoda przy dziecku
Ja do małej łazienki wołałabym bardziej prysznic. Fakt ze małe dziecko moze niechętnie z niego korzystac, ale i tak przez dłuższy czas kąpiemy dziecko w jego wanience. A musisz sie też zastanowić czy wanna którą wybierzesz nie będzie za mała dla ciebie i męża, bo siedzenie w małej i ciasnej wannie wcale nie bedzie takie przyjemne ( mielismy małą wanne w wynajmowanym mieszkaniu i byla bardzo niewygodna)
Gdzieś w komentarzu pisałam, że zmieści nam się wanna ok 160 cm długości, więc do małych nie należy. Tak samo chce wannę, bo w wannie jest mi wygodniej kąpać dziecko. Teraz w mieszkaniu mamy prysznic, więc co wieczór rozkładam wanienkę dla małej, ale jak jadę do swojej mamy, ona ma wannę, to wanienki nie biorę, moja córka kąpię się normalnie w wannie i nic się nie dzieje, nawet ma więcej miejsca żeby trochę się pobawić przed snem, a uwielbia być w wodzie
To prawda, przy dzieciach to wygoda ogromną
Wygoda i też pewna atrakcja. Moja córka bardzo lubi wodę, raz w tygodniu mamy z nią zajęcia na basenie i wtedy czy jest głodna, czy zmęczona, czy ma zły dzień - na basenie jest cisza, spokój, no nie to dziecko ![]()
także kąpiele też bardzo lubi. Wszędzie chlapie, czasami jej zatargam jakąś zabawkę, która się nadaje do wody, więc też ma frajdę
Zdecydowanie warto wybrać wannę z boczną, składaną szybą. Takie rozwiązanie sprawdzi się również jako prysznic, a jednocześnie zapobiegnie rozchlapywaniu wody. Przy dziecku wanna to naprawdę duże udogodnienie, my z mężem bardzo się męczyliśmy, mając mieszkaniu jedynie prysznic.
U nas wanna z parawanem i to jest idealne rozwiązanie
łazienka jest mala,.ale udało się zmieścić wannę, także jeśli chcę to biorę prysznic, jeśli mam ochotę na relaks i kąpiel to sobie wtedy taką kąpiel organizuję, więc to jest totalnie dwa w jednym i według mnie najlepsza opcja
w prysznicu kąpiel się nie uda
a w wannie szybki prysznic też można wziąć ![]()
U nas 2 małe łazienki w jednej prysznic w drugiej wanna . Trzylatek preferuje zdecydowanie kąpiele w wannie ![]()
Ja jestem team wanna. Mam wieksza i mniejsza łazienkę i w obu wanny
zawsze mozna zamontowac parawan do wanny i brac spokojnie prysznic
Jak dla mnie prysznic z głębokim brodzikiem i odpływ który można zatkać. U nas się to sprawdza mogę wykąpac dzieci nie qlnie jak w wanience i też namoczyć coś jak trzeba.
Głęboki brodzik u nas odpada.
Ja teraz też chce wannę
i o dziwo powiedziałam do męża, że może jednak wanna, a on, że może się zmieścić i trzeba pomyśleć jak to dobrze zrobić ![]()
![]()
U mnie, po wielu dyskusjach, niektórych burzliwych, kilku obrażonych dniach w końcu stanęło na wannie ![]()
![]()
![]()
Hehe no tutaj na forum większość głosów za wanną, to niestety nie ma z tym dyskusji ![]()
Znaleźliśmy finalnie z mężem takie ustawienie wszystkiego w łazience, że wanna jednak „nie zajmie tyle miejsa” ![]()
![]()
@Mamamiski to najważniejsze, że jednak udało się tak wszystko rozplanować że się zmieściło.
Mozesz tez sprobowac zaaranzowac lazienke z pomoca “projektanta”. W salonach lazienkowych albo i casto maja czasem ofery ze jak kupujesz u nich armature to projekt masz za free albo 1zl. To spoko opcja bo dostajesz tez wizualizacje i czasem na tej podstawie sama zmieniasz zdanie co do armatury, szafek czy ustawienia ![]()
O muszę spróbować, ale to dopiero na wiosnę planujemy remont. Bo mi jest ciężko sobie to wyobrazić jak to będzie wyglądało
Na fb sporo osób wystawia foty i przerabiają im za free :)))