Mama na studiach

Pracujesz i studiujesz, a do tego niedawno dowiedziałaś się, że jesteś w ciąży? Te wskazówki mogą ułatwić Ci przetrwanie oraz podjęcie decyzji czy kontynuować naukę.

ja studiowałam akurat w czasie gdy byłam w ciązy i w niczym mi ona nie przeszkadzała. Egzaminy wszystko pozdawane, liczy sie nastawienie i podejście :slight_smile:

Ja zaszłam w ciąże na pierwszym roku. Przeżyłam ciążę, poród i poradziłam sobie z opieką. Studia zaoczne i urlop macierzyński - żaden problem. :slight_smile:

Na szczęście nie studiuje i nie będę miała takiego problemu.

Ja na szczęście zaplanowałam ciążę po studiach

Już skończyłam studia ale ciekawe rozwiązanie

Ja będąc w pierwszej ciąży zdałam egzaminy na czeladnika (8 msc ciazy). A w drugiej egzaminy na prawo jazdy. I wcale nikt nie traktował mnie ulgowo ze względu na mój stan (nawet tego nie wymagalam).

Nie jest łatwo być w ciąży na studiach. Nauka i opieka nad dzieckiem…

ja w czasie pierwszej ciąży mialam swoją działalność gospodarcza i nie było mi lekko ale zawsze mogłam liczyć na pomoc

ja zaszłam jak juz pracowałam i bylam po studiach

Już skończyłam studia przed

Bardzo podziwiam osoby które łączą studia z macierzyństwem.

ja w pierwszej ciąży przeszłam jeden rok studiów i nawet broniłam się będąc w 7 miesiącu ciąży i dałam radę

My kobiety jesteśmy bardzo silne i świetnie dajemy sobie radę w wielu sytuacjach. Dla chcącego nic trudnego :wink:

ja też uważam, że nie ma przeszkód aby studiować

“Dla chcącego nic trudnego” moje drogie Panie :slight_smile: studiowałam zaocznie z koleżanką, która była w ciąży i świetnie sobie dawała radę. Była bardzo zdeterminowana i nastawiona pozytywnie do swojego odmiennego stanu.Wszystko zależy od naszej motywacji…Egzaminy zdawała w zerowych terminach na 5…Urodziła akurat między naszymi zjazdami i już tydzień po porodzie uczestniczyła w zajęciach :slight_smile:

Ja znam wiele matek które potrafią i studiowac i wychowywac dziecko - świetnie sobie radzą.

znam dziewczyne ktora urodzila na studiach bliznieta a rok pozniej jeszcze corke i dala rade, skonczyla studia i to medycyne wiec łątwo nie bylo
liczy sie motywacja, organizacja i wsparcie bliskich

Ja jestem wlasnie w trakcie 3 roku.

Dokladnie dla chcacego nic trudnego, jesli ma sie zdrowe dziecko mozna sobie na studia pozwolic,