Mamy, czy często kupujecie rzeczy do domu i dla dziecka na stronach Temu, Shein i Ali?

A rano narzekam , że jestem niewyspana :wink: ale prawda jest taka , że nocą mam najwięcej czasu :joy: i mogę w spokoju coś zrobić :wink:

1 polubienie

Dla dzieci nie kupuje. Boje sie bo wiekszisc nie ma certyfikatow. Tak wiem ze wszystko jest obecnie z chin ale nie. Nikt mnie nie przekona. Czasami kupie cos do domu typu kamerka do auta do podgladania dziecka, niania elektroniczna ale to tyle. Ubranka czy zabawki boje sie kupic.

1 polubienie

I tak i nie. Jak się sprawdza kraj produkcji, to można uniknąć chińskich rzeczy. Dodatkowo jednak te, które są produkowane bezpośrednio Do Europy muszą też spełniać europejskie normy, więc to na plus.
Ja podzielam Twoje zdanie, nie zamawiam tam rzeczy dla dzieci, jak już coś zamawiam, to same pierdoły :sweat_smile:

1 polubienie

Na temu też sa wstawiane lokalne produkty

Ja na SHEIN zamówiłam ostatnio córce sweterek i przyszedł bardzo fajny :heart: na Temu lubię zamawiać drobiazgi: etui do telefonu, dozowniki na mydła, jakieś ozdoby :stuck_out_tongue_winking_eye: a na Ali w ogóle nie zamawiam, bo jakoś go nie czuję :crazy_face:

Wygląda obłędnie :slightly_smiling_face: bardzo mi się podoba

Ja na temu też zamawiam pierdoly właśnie jakieś etui czy nawet naklejki do pokoju synka na ścianę, na ubrania jednak bym się nie zdecydowała :grinning: sweterek piękny, ale to pewnie 100 % poliester? :grinning:

Ja ubrań też tam nie kupuje, takie pierdółki też rzadko kiedy. Na szczęście mam blisko i Pepco, kik i action, także te platformy w ogóle za mi zbyteczne :rofl:

Ponoć od tego roku mają doliczać większe opłaty za dostawę . Tak mi powiedział szwagier , który pracuje na poczcie. Ciekawa jestem czy tak będzie

1 polubienie

Też o tym słyszałam :smiley:
Ja wcześniej kupowałam na aliexpress, potem na SHEIN, a teraz głównie temu :slight_smile:

Ja ostatnio polubiłam się z temu , dużo ciekawych pierdółek można tam kupić :smiling_face:

Mnie TEMU nie lubi :joy: sprawdzamy z mężem ceny i on zawsze ma u nich jakieś zniżki ja nic. Porównuje ceny i taniej mi wychodzi na SHEIN , za to mój mąż tylko na TEMU robi zakupy.

Mi to ciągle jakieś kody wysyłają na maila ale ja ich nie ogarniam

A tych kodów to ja też nie ogarniam xd ale najlepsze jest to, że dużo rzeczy z temu jest potem na allegro za 2 razy więcej :smiley:

Ja nawet z tymi kodami mam drożej niż mój mąż bez nich. Także nie ogarniam tego totalnie. Nie wiem czym się różni jego konto na temu od mojego. Byłam pewna , że każdy ma takie same ceny

Wgl ostatnio odkryłam, że na temu jest takie coś jak wyrównanie cen. Tylko, że to od razu po zakupie działa. I mi zwrócili różnicę między tańszymi odpowiednikami.

1 polubienie

Ja to właśnie zawsze robię :slight_smile:

Ja dopiero niedawno to odkryłam xd
No i to, że pierwszy zwrot oddają bez zbędnego wyjaśniania i z możliwością zostawienia sobie rzeczy xd

1 polubienie

To mnie akurat wkurzyło, bo chciałam coś oddać a oni tego nie chcieli i co ja miałam z tym zrobić :see_no_evil:

1 polubienie

No zależy też co akurat się zamówiło właśnie :stuck_out_tongue:

1 polubienie