Marki ubranek dziecięcych, które warto kupić?

Jakie marki ubranek polecacie? Jestem w trakcie kompletowania wyprawki. Sporo rzeczy mam też z lumpeksu i vinted. Już zauważyłam, że ubranka z Pepco są mniejsze niż rozmiar na metce. Z H&M wydają się solidne. Mam sporo ubranek z lumpeksu i widzę, że spoko są marki: George. Jakie marki Wam się sprawdziły, a jakie nie są warte zachodu?

1 polubienie

Ja nigdy nie patrzę na markę. Kupuję to co mi się podobam. Jak zobaczę koszulkę z motorem z Pepco to kupuje a jak spodoba mi się z mayoral o mnie na to stać to też kupuje. Też mam dużo używanych rzeczy z vinted bo po lumpeksach nie mam czasu chodzić niestety. Faktycznie hm są w porządku jeśli chodzi np o body są niezniszczalne bo z Pepco czy Sinsay to jak się trafi raz jest super jakość a czasami po 2 praniachj zrobi się szmata.

H&M i Zara mają fajne jakościowo ale jednak troszkę droższe ubranka :blush: my mamy w swojej szafie naprawdę bardzo szeroki asortyment jeśli chodzi o firmy :sweat_smile: bo i Kik, Pepco, Sinsay, 5-10-15, do tego te wyżej wspomniane, oprócz tego też jakieś polskie firmy typu Mrofi czy Mamatti. Ale to tylko dlatego, że część tych ciuszków dostaliśmy po innym Bobasku z rodziny, a czasem coś mi się spodoba to kupię nawet jak wiem że z Pepco czy Sinsay są gorsze jakościowo czy właśnie jak mówisz nie zawsze adekwatne te rozmiary :blush: ale wtedy już wiem że własnie z tych firm warto kupić większy rozmiar i nosić już teraz i są ok, a wiadomo że moment i dziecko wyrośnie więc nie chcę też wyrzucać jakoś sporo pieniędzy na te ciuszki :wink: a jak kupiłam świąteczne body np w Sinsay za 5 zł,.to czasem w używanych się za tyle nie złapie, więc nawet jak założę raz czy dwa razy to tak nie szkoda :smiley:

Jestem w trakcie kompletowania wyprawki dla majowej córeczki . Jest to moja pierwsza wyprawka w życiu i pierwszą styczność z ubrankami niemowlęcymi. Z tego co już kupiłam i zauważyłam to H&M i Zara ma super jakość . Mama mi trochę w lumpeksie kupiła ciuszków w stanie idealnym z marki NEXT i też naprawdę ich jakość jest super . Mam troszkę z Sinsay i tutaj różnie bo jedne body lepszej jakości drugie body gorszej i póki co Sinsay najgorzej wypadł ale wiadomo cenowo super . Mam też z smyka i jakościowo tak średnio. Bardzo dużo dobrego słyszałam o newbie z kappahla ale drogie są.

Newbie - mają cudowną jakość, żadne ubranka które mam nie są tak wspaniałe jak newbie :brown_heart: niestety są dość drogie, ale na vinted można złapać w dobrej cenie :wink:
Na drugim miejscu hm - łatwo dostępne, można dorwać w dobrej cenie na vinted albo na wyprzedaży
NEXT - jak dla mnie takie sobie, szczerze wolę te z hm :grinning:
Pepco, Sinsay, smyk - osobiście nie lubię, po praniu tracą na jakości, ale na plus przemawia na pewno ich cena i dostępność :wink:

1 polubienie

Dla mnie hm i reserved dobre jakosciowo , kupuje tez w smyku ale akurat poluje na wyprzedazach :wink:
Sinsay , pepco ale to tak do ubrudzenia ciuchy bo sa tanie i nieszkoda jak dziecko ubrudzi :speak_no_evil:

Jak jesteś w trakcie kompletowania wyprawki to radzę nie kupować za dużo :slight_smile: zobaczysz najlepiej co Ci sie sprawdzi, ja na początku wyprawki miałam bardzo dużo body zakładanych przez głowę, a najlepiej sprawdzają nam się body kopertowe, zwłaszcza teraz jak synek ma strasznie suchą skórę i muszę smarować go kremem na AZS 3 razy dziennie, nie muszę ściągać body tylko wystarczy że rozepnę :slight_smile:
To samo ze śpioszkami, kupiłam ze stopkami a synek nie znosi takich zakrytych, lepiej sprawdzają nam sie odkryte stopki i rozpinane z obu stron nóżek.
A co do sklepów to najczęściej wybieram hm i smyk, bo nic się nie dzieje z ubrankami po praniu i suszeniu w suszarce i nie są bardzo drogie. W pepco i Sinsay strasznie się kurczą ciuszki, ale są takie, zwłaszcza na wyprzedażach więc i tak kupuję a później się wkurzam że się skurczyły.

Zdecydowanie H&M, one też są wygodne do zakładania i takie rozciągliwe, że pewnie dzieciom jest wygodnie. KappAhl i Newbie też mają takie większe i przemyślane te ubranka

Wgl te spioszki, pajacyki ze stopkami dla mnie są bez sensu, bo dziecko zawsze wyciągnie stopę i pajacyk sobie i nóżka sobie :smile:

Ja polecam piżamki na zamek z Kappahl, warto poczekać na promocję bo często przeceniają ze 130 na np 60 za dwie sztuki, mój syn śpi tylko w tych, dosłownie to jest mój numer 1, już nawet w innych sklepach nie patrzę na piżamki. Jeśli szukasz w lumpach warto szukać takich marek jak George, NEXT, Lindex, newbie. Ja w ciąży duże zapasy w różnych rozmiarach co udało się znaleźć zrobiłam i szczerze te znalezione w lumpeksie są lepsze jakościowo niż kupione nowe w pepco czy sinsay. Poza tym dużo ubranek mamy z H&M i sobie chwalę :smiling_face:

1 polubienie

Tak wpadłam na pomysł, że może jeśli macie jakieś ubranka na sprzedaż ( komplety, większą ilość) to prześlemy sobie nick na vinted i moz akurat, ktoś coś kupi? :slightly_smiling_face: Co o tym myślicie?

Wiesz co kiedyś był pomysł aby utworzyć taki wątek i tam wrzucać co ma się na sprzedaż ale redakcja nie wyraziła na to zgody bo jednak forum nie jest od sprzedaży a dzielenia się doświadczeniami, opiniami. Nie wiem jak by podeszli do tego

1 polubienie

Aaa okej rozumiem :slight_smile:

Nie patrzę na markę ubrań a na ich skład. Ważne aby materiał był jak najbardziej naturalny , czyli bawełna , len. Oczywiście kieruje się też ceną , ponieważ są to ubrania na chwilę. Także głównie skupiam się na rodzaju materiału , żeby nie był to sztuczny poliester.

1 polubienie

Tak naprawdę to wszystko jedna wielka loteria :rofl::rofl:
Take pewniejsze wg mnie są H&M, Zara, Newbie, NEXT, Coccodrillo, 5.10.15, Cool Club
Mniej pewne Sinsay, Pepco, rzadko je kupuje, bo szybko się niszczą niestety.
Fajne body trafiłam z hoodadoos (chyba tak to się pisze) z action, za naprawdę niewielkie pieniądze, a są super jeśli chodzi o trwałość, materiał też fajny, 95% bawełny.

Dla maluszka najwazniejszy dla mnie jest sklad . Jesli jest wporzadku to obojetnie jaka to firma . Mam sporo z sinsay , pepco , hm i innych sieciowek , no nawet jak po kilku praniach sie “zmechacą” to mam luz , moge smialo wyrzucac , a w sumie dzieci rosną tak szybko , ze czasem zaloze 2 razy i znowu trzeba kupowac wiekszy rozmiar :see_no_evil:
Owszem te z Cocodrillo czy smyka zazwyczaj dluzej zachowuja “swiezosc” ale co z tego jak tak czy siak zaraz mała wyrosnie .
Wiec jak maja spoko sklad i mi sie podobaja to marka nie ma dla mnie znaczenia

Ja uwielbiam ciuchy z hm i NEXT. Dużo kupuje właśnie na vinted czy w lumpeksach i te marki tam też się często pojawiają i widać że mimo że już używane i prane to są często jak nowe, co też dodatkowo świadczy o ich jakości. A do tego NEXT ma tak piękne kolekcje :face_holding_back_tears:wykupiłabym tam chyba prawie wszystko

Ja mam dużo rzeczy z George to jest z angielskiego sklepu Asda. Koleżanka co do mnie przylatuje to mi tam kupuje rzeczy i są super nie do zniszczenia. Dużo jest ich też w lumpeksach

Ja uważam że h&m, next, George f&f to są ubrania nie do zniszczenia.
Newbie są super, ale cena jednak nie zachęca, czasem jak trafi mi się coś w lumpie to biorę w ciemno.
5.10.15 nie polecam bo po pierwszym praniu odpadly napy od zapinania…

Faktycznie te z George są niezniszczalne. Ubranka z second handu oddałam wielokrotnie w wysokiej temperaturze i suszyłam również w wysokiej temperaturze i z ubrankami nic się nie działo, nie skurczyły się ani nie zmechaciły