Hej, jaką stronę z meblami możecie polecić może jakiś model mebli polecacie ?
Właśnie jesteśmy na etapie kończenia remontu i górę domu mamy do użytku, i każde z nas będzie miało swój kącik dla siebie. Potrzebuję do pokoju dziewczynki (komody, biurka, szafki nocnej -fajnie jakby było to w komplecie ) +łóżko(najlepeij 90x200) z szufladą i żyrandol. Do sypialni (komoda, szafki nocne i łóżko) dla synka (biurko, szafka nocna i komoda )
Widami jakieś dodatki też będą potrzebne, ale to powoli się dokupi) co polecacie, wolałabym zamieć online.
Napiszę Ci co my skąd mamy, może to jakoś pomoże, produktow tych używamy od roku bo wtedy wprowadziliśmy się do naszego domu :
- Szafki nocne mamy z selsey i jesteśmy zadowoleni, ale my też nie mamy dużych wymagań co do szafek nocnych
jednak tam jest bardzo duży wybór mebli także myślę, że znajdziesz cały komplet 
- szafę w jednym pokoju mamy od stolarza bo tu chcieliśmy coś solidniejszego
- łóżko mamy ze strony mybed - polecam, bo fajnie nam się sprawdza i wygodnie się śpi, jest spory wybór można dobrać odpowiedni materac pod swoje preferencje

- komodę w pokoju bobo mamy z ikei bo to chyba taki klasyk, jakościowo nie ma rewelacji, ale nie ma tragedii

- Biurko - mąż ma w swoim biurze biurko elektryczne, ale to z pewnością nie jest biurko jakiego potrzebują dzieci także pewnie gdybyśmy kupowali dla dziecka to też byśmy postawili na ikea

My mamy meble z agata meble i jestesmy zadowoleni, corka lozko komode szafke i biurko z ikea ![]()
My też mamy meble z Agata meble , rodzice tak samo i siostra i jesteśmy zadowoleni. Szwagierka ma od stolarza , ale to już drożej
My mamy większość mebli z Agaty lub z BRW, meble dla dzieci typu jakieś takie regały na zabawki czy stoliki “na chwilę” mamy z Ikea.
Ja z Agata meble nie polecam. Kupiłam fotel z podnóżkiem, podnóżek się złamał, a nie uznali reklamacji XD koleżanka ma stamtąd kuchnię, też coś spartaczone, reklamacji również nie uznali. Polecam kupować w mniejszych lokalnych sklepach, bo takie „molochy” za nic mają klientów, bo przecież na miejsce jednego przyjdzie 5 innych, więc sprzedają tani kit, którego później nawet chyba nie opłaca się reklamować. Mniejszy sklep będzie starał się bardziej zatrzymać klienta u siebie. Mówię to na przykładzie własnego doświadczenia, ale wiadomo, że każdy może mieć inaczej.
Taka sieciówka to mi się sprawdziło najlepiej BRW, ale dużo zależy od kolekcji, bo mają super solidne meble i kartonowe, które się rozpadają.
U nas też częściowo kupowaliśmy w Agacie, częściowo w Black Red White i dużą część robiliśmy na zamówienie bo jednak na wymiar u nas najbardziej się sprawdziły pod względem funkcjonalności i naszych wymagań ![]()
U nas Abra , Ikea oraz Agata Meble ![]()
Ja jestem wielką fanką Ikea, i jakieś pojedyncze meble mamy od nich, bo teść jest stolarzem. I mąż z genami otrzymał miłość do drewna ![]()
Polecam Ikea ale też BRW tylko zależy co bo np same szafy mają średnie ale już komplety takie dziecięce czy młodzieżowe są bardzo spoko. Z Agata meble koleżanka ma straszne przeboje bo przyszła im kanapa za 7000 zł z rozerwanym materiałem. Było to już widać przez folię więc nawet tego nie otwierali a Agata nie uznała reklamacji bo stwierdzili że to oni zrobili sobie sami a jest zapakowane fabrycznie. Tragedia poszli do sądu i sprawa jest w toku a oni bez kanapy i pieniędzy
U nas sprawdziła się klasyka i meble mamy z Ikea
łatwy dobór i możliwość zakupy dodatkowych części. I są to meble łatwe w modyfikacji. Jeśli chodzi o szafy to polecam system pax! W zależności od potrzeb można modyfikować sobie wnętrze szafy - inne mieliśmy jak córka była niemowlakiem a teraz mamy inne kiedy jest już 4 latką ![]()
W pracy też mamy biurka i szafy pax i świetnie nam się sprawdzają.
O tak szafy z ikea sa fajne bo mozna je modyfikowac pod siebie doslownie kazda poleczke i kazda szuflade u mnie na przyklad nigdy nie sa potrzebne miejsca na wieszaki a niestety w kazdej szafie to standard , dlatego super ,ze ikea ma mozliwosc personalizacji
Ja jestem trochę staroświecka i lubię solidne, drewniane meble, dlatego w salonie mam meble z Klose i do sypialni też raczej będę celowała w meble od nich.
Do garderoby - komody będziemy robić na wymiar we własnym zakresie, zamawiamy jedynie materiał, mąż i szwagier na szczęście się na tym znają ![]()
A jeżeli chodzi o meble do pokoju dziecięcego, to fajne zestawy ma VOX albo Klupś Meble, czy standardowo Ikea ![]()
My mamy BRW meble Agata Ikea czy lokalnie kupione, ważne by się przejść i zobaczyć z czego jest zrobiony dany model, niestety nie zrobiłam tego przy szafkach kallax, no i co mogę powiedzieć to nie polecam, mało stabilne. Za to fajna kolekcje kupiliśmy w meble Agata córce z serii top baby, jest domek szafka więc idelane na teraz i na później jak będzie większa i na jej lalki i zabawki, komoda która jest mega pojemna. Wszystko na prawdę dobrze wykonane
Czyli nie tylko ja mam problemy z tym sklepem. Nigdy więcej żadnych zakupów u nich ![]()
![]()
U nas większość z rodziny mają z Agatą meble mi tam też się podobają meble jest bardzo duży wybór i dużo gotowych inspiracji, ![]()
Nom się prawdziwy z Vox
Moja szwagierka ma od stolarza i to wiadomo od razu wszystko drożej
Noe chce narazie od stolarza, bo to są małe dzieci więc nie opłaca się kupować za
Niewiadomo jaką cenę, jedynie garderobę to ma przyjechać Pan i wymierzyć więc zobaczymy. Podobają mi się. Meble w BRW Holten jak dobrze pamiętam, to dla córki, dla syna takie z lamelkami czarnymi a dla nas do sypialni myślałam o kaszmirowych
My mamy kuchnię kaszmirowa - więc jak się zdecydujecie na stolarza do sypialni to polecam U702 ST9 Kaszmir od eggera, bardzo ładny kolor, będziemy mieli też szafę w sypialni w tym samym kolorze, kiedyś ![]()
Mebli z BRW nigdy nie miałam więc tu nie pomogę, ale jeżeli to ma być tylko na dłuższą chwilę to bym szukała w Ikei ![]()