Dokładnie tak człowiek czasami odwleka na ostatnią chwilę bo po prostu najzwyczajniej w świecie Boi się ale niestety jak musisz to musisz jest to nieuniknione trzeba będzie się zmobilizować i iść co ma wyjść to i tak wyjdzie
No te nie ma co robić na ostatnii moment badań bo może się coś przedłużyć albo coś i nie zdarzymy odebrać a jednak trzeba te wyniki skonsultować na wizycie z lekarzem
Wracając do tematu z postu. Szczepicie swoje dzieci na meningokoki. Czy dzieci miały po szczepieniu jakieś niepokojące objawy.
Ja osobiście szczepiłam swoją dwójkę tylko na te obowiązkowe szczepienia bo źle znosiły każde z nich i zawsze kończyło się gorączka więc nie dodawałam innych szczepień
Ja jeszcze nie szczepilam ale zamierzam u nas ogólnie zawsze był odczyn po i much szczepieniach a wykonujemy te płatne
MamaEmiiMaksia u nas było poodbnie, szczepiłam tylko tymi, które były wymagane bo moje gwiazdy szczepienia przechodziły bardzo kiepsko i to wszystkie bez wyjątku
Ja szczepiłam i u nas nie pojawiły się żadne niepokojące objawy może tylko w dniu szczepienia pod wieczór taki delikatny stan podgorączkowy ale nie utrzymywał się on długo i gorączka nie wzrastała my jesteśmy zaszczepieni na meningokoki typu B A czy będę szczepić coś dalej to zobaczymy na spokojnie na wiosnę jak przejdź już okres przeziębień i zachorowań nie chce zaczynać teraz nowych dawek bo wiem że w tym okresie ciężko będzie trzymać się terminów
i jak dziecko po tych darmowych ch szczepionkach ?
Pina to dobrze że mały zniósł tak dobrze i łagodnie to szczepienie bo są dzieci co nawet przez 2-3 dni gorączkuja.
Ja też szczepiłam póki co na te obowiązkowe tylko. waham się z tą szczepionką, bo wiele nopów właśnie jest i nie wiem co robić.
Obowiązkowe przechodziliśmy bez żadnych objawów, jedynie córka była bardziej ospała.
Ja również bardzo się cieszę że przeszedł to bez żadnych ciężkich objawów