Moja też ma traumę co do lekarzy, byłam właśnie wczoraj u chirurga, by zbadać jej tę przepuklinę pępkową i jak tylko lekarz się do niej zbliżył to od razu płacz:D na szczęście nie ma tej przepukliny, tylko po prostu ten wystający pępek i może jej się to schowa, a jak kiedyś będzie jej to przeszkadzało, to mogą to zooperować.
to nie dobrze że tak się boi lekarzy
U nas Laura ma już taki uraz przez tą lekarkę nasza że szkoda gadać aż się boje jak muszę iść z nią na szczepienie czy cokolwiek nic po prostu będzie trzeba zmienić ośrodek jak tylko zwolni się miejsce gdzie indziej i tyle
moje dziecko też płacze zaraz na wejściu, z córką było to samo, a teraz dzielny pacjent :D dziś mi się tak domagała naklejek, a Pani doktor nie miała :D teraz jest posłuszna tylko za dużo gada na wizycie i przez to źle słyszę, a młody wyje i też źle słyszę
Mazia dużo zależy od podejścia lekarza taka prawda jak raz dziecko zniechęci to nie ma się co dziwić że dziecko reaguje w ten a nie inny sposób później niestety
Warto żeby lekarz czymś dziecko zachęcił
Mazia to najlepiej jednak iść do lekarza jeszcze z kimś kto zajmie się dziećmi a ty na spokojnie będziesz mogła pogadać z lekarzem i wszystko usłyszeć :D
Olaleksandra dlatego ja zawsze idę z kimś bo jednak w ośrodku jest różnie i warto mieć na wypadek awarii kogoś obok ;)
ja tez zawsze na takie wizyty do pediatry szłam z kims bo przy płaczącym dziecku nic nie słychac co mowi lekarz, do tego jednak troche jest stres zeby to dziecko uspokoić a lekarz nie bardzo ma czas zeby czekac na to az dziecko przestanie płakac i bedzie można pogadac na spokojnie.
Andzia mi się słabo robi przy igle więc ja nie dałabym rady sama być u lekarza tym bardziej przy szczepieniu
ja mam obawy ale nie robi mi się słabo na widok igły tylko na widok krwi
a to ja nie mam problemu z widokiem krwi czy igły, ale jest mi niedobrze jak ktoś przy mnie wymiotuje, oj tego to nie moge znieść niestety
U mnie i tak teraz jest lepiej niż było kiedyś ledwo weszłam do gabinetu i już mi się słabo robiło a od kiedy robiłam sobie te zastrzyki to mi się poprawiło
mamaLaury to też nie fajnie, ale niekiedy mamy takie przypadłości:P
ja Dziś idę pobierać krew, zawsze jak idę nS badania to jakos szybko wstaje
Ja jak zwykle właśnie odwlekam teraz te badania ale powiem wam że boje się tych prób wątrobowych boje się co mi tam wyjdzie dlatego też nie idę od razu robić tych badań
no czlowiek to czasami tak odwleka te badania jakby to coś miało pomóc albo zmienić wynik.
jak ktoś wymiotuje to i mnie podbija
lepiej zrobić niż zwlekać
W przyszłym tygodniu i tak muszę iść nie mogę dłużej odwlekać bo potem święto znów wolne i będzie zamknięte nie wiadomo czy nie będzie trzeba dłużej czekać znów na wyniki przez to wszystko