Mgła ciążowa (baby brain) – czy Was też to dopadło?

@chloria @Mamusia22 każda kobieta jest inna i inaczej znosi ciążę czy poród :slight_smile: moja mama miała 4 cesarki i przeżywała te moje porody naturalne, a ja nie miałam złych porodów i bardziej by mnie przerażało podanie znieczulenia w kręgosłup :laughing::laughing::laughing:

@Redax33 a to ciekawe :laughing::laughing::laughing: niby podobno są przypadki, że mężowie tyją i mają mdłości to może mylą też być :rofl::rofl::rofl:

Ta mgła ciążowa to mnie przeraża, zapominam nawet , że wstawiłam jakieś jedzenie :hear_no_evil::see_no_evil: ale zmęczenie , spowolnienie , szybkie męczenie się , ból kręgosłupa, pachwin… to też wszystko mam :see_no_evil:

@Magdallenka0897
Ja myślałam że ciąża to będzie taki wspaniały czas, że będę funkcjonować jak normalnie przed… a tu niestety zderzenie z rzeczywistością :face_with_peeking_eye::pregnant_woman:t3::teddy_bear::joy:

Tak tak… chciałoby się haha :see_no_evil::see_no_evil:

Dlatego nawet nie wizualizuje sobie jak będzie wyglądać macierzyństwo :grinning::sweat_smile:

To się koniecznie pochwal jak będziesz wiedziała , bo ciekawe jesteśmy :smiling_face:

1 polubienie

Oczywiście, że dam znać :heart_eyes:

@Magdallenka0897
Kochana, a kiedy następne badania?
Ja mam po świętach, 10 kwietnia :cherry_blossom:

1 polubienie

@Magdallenka0897 no czekam też na informację, kogo tam masz w brzuszku.
Mi się już dłuży strasznie, zostało 7 tygodni do terminu i leci coraz wolniej mam wrażenie. A czuję się jak wieloryb , z spaniem słabo u mnie bo się wiercę, nie mogę ułożyć i poduszka ciążowa już nawet nie pomaga. I ostatnio strasznie mnie ciągną pachwiny.

2 polubienia

Oj ostatnie tygodnie potrafią dać w kość, A najlepsze są rady wyśpij się na zapas jak tu niewygodnie albo siku się co chwila biega :rofl:

1 polubienie

Wyśpij się na zapas to ja słyszę codziennie, a nie mogę spać ani w nocy, a w dzień to miałam kilka drzemek w pierwszym trymestrze po pracy i to było na tyle.

1 polubienie

No niestety jak to moja znajoma powiedziała chyba facet nazwał ciążę stanem błogosławionym, no nie dla wszystkich brzuchatek jest łaskawy :wink:

1 polubienie

@ironiczniepateyczna @Redax33
Ja jak słyszę „wyśpij się na zapas” to nóż mi się otwiera hahahahha
Powinni mieć to przeze zajściem w ciążę, a nie teraz, jak latam xxx razy na siku w nocy, a później nie potrafię zasnąć :sweat_smile:

1 polubienie

A i tak najlepsze jak człowiek przed dziećmi myślał, że był zmęczony, a był niewdzięczny :rofl::rofl::rofl:

2 polubienia

@ironiczniepateyczna
Ja dopiero tego doświadczę xd

1 polubienie

Ja jak urodziłam lepiej spałam jak w ciąży :face_with_hand_over_mouth:

2 polubienia

@chloria no właśnie czasem trafiają się łagodne egzemplarze i po paru miesiącach już ładnie śpią :slight_smile:

@ironiczniepateyczna
Ja byłam takim dzieckiem, które gdzie się położyło tam spało, zero płaczu itd. Do tej pory tak mam gdzie się położę tam zasnę :sweat_smile:. I dużo osób mówi też że mam jakieś fluidy, które działają jak środki nasenne hahhahah

@Mama.kacperka
Mam nadzieję że u mniemam samo będzie :sweat_smile:

To może dziecko też tak będzie miało xd to mój szwagier we wannie potrafi zasnąć i spać :rofl::rofl::rofl: ja to to muszę sobie co chwila woda gorącej dolewać xx