Mgła ciążowa (baby brain) – czy Was też to dopadło?

He no kiedyś na pewno :face_with_hand_over_mouth::face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Ja od początku ciąży mam zaniki :see_no_evil: mąż się już ze mnie śmieje żebym zaczęła zapisywać Sobie rzeczy bo masakra jest jak zapominam :sweat_smile:

To sobie wyobrazcie co ja mialam w ciazy blizniaczej :woman_facepalming: totalny odlot bez dopalaczy :rofl::rofl: jestem 2m-ce po porodzie i czasem sie zastanawiam kiedy bylo lepiej :thinking: nie dosc ze mozg szwankuje to roboty przy blizniakach co nie miara :grin: nawet jak czasem chce napisac jakis komentarz to zdaze trzy razy zgubic watek i zapomniec co chcialam napisac :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

jezzu słuchajcie jaka mnie dopadła :frowning: miałam złożyć wakacje ZUS na maj i poczywiście zapomniałam :frowning: a za chwile idę na L4 przed porodem i dupa przepadło 2k

1 polubienie

@MamaTwinsAnd
Ja właśnie tego się boję, że albo będzie trwała po porodzie, albo się nasili :smiling_face_with_tear:

@zewsidziewczyna
Ojejjj, najgorzej jak chodzi o pieniążki czy sprawy urzędowe :worried::confounded:

przepłakałam wczoraj cały dzień za ta kasą, bo chciałam kupic lepszy wózek a teraz klops :frowning: no ale trudno, wierzę że los mi je jakoś “odda”

A ja w kwietniu złożyłam aktywna mama przez ZUS i cisza :upside_down_face::face_with_peeking_eye: któraś z mam składała ?

@zewsidziewczyna wspolczuje i łączę się w bólu. A to już teraz przepadł termin?

Mój też mówił i tłumaczył ciążą tylko teraz pyta co mi jest że zapominam :crazy_face:

1 polubienie

Jejku ja ciągle zapominam o wszystkim wkurza mnie to :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::face_with_hand_over_mouth::see_no_evil:

1 polubienie

Ja zapisuje wsyztsko na kalendarzu nasciennym . Powiesilam sobie w kuchni , obok mam zawsze dlugopis i zapisuje doslowinie wszytsko . Od wizyt , numery telefonow , rzeczy do zrobienia az po liste zakupow :sweat_smile: maz mi czasami cos durnego dopisuje :rofl:

No i dobry pomysł , muszę też o czymś takim pomyśleć :smiley: a to dowcipniś :see_no_evil:

Ja też muszę mieć wszystko pozapisywane bo inaczej nie ogarniam :joy: Dodatkowi w telefonie ustawione przypomnienia z powiadomieniami :joy:

Ja zapisuje na telefonie albo w aplikacji notatki albie przypomnienia :smiling_face::face_with_peeking_eye:

1 polubienie

taak, bo zaraz rodzę i już nie mam na jaki miesiąc złożyć :see_no_evil: mogłam na początku roku, ale tyle się działo że po prostu zapomniałam

Ja siedzę w domku, ale jest tyle do ogarnięcia typu lekarze, badania, szkoły rodzenia itd że mam wrażenie że ciągle w rozjazdach jestem :joy::sweat_smile:

Moja mama się śmiała wczoraj, że ja dopiero odpocznę, jak bombelek będzie na świecie :joy:

daj spokój, wiem Ci czujesz bo mam na głowie jeszcze budowę :see_no_evil::joy: chcemy się wyrobić z przeprowadzką do porodu i ja dosłownie całe dnie wiszę na telefonie

1 polubienie

@zewsidziewczyna
Ogarnianie level master :joy:
Jeszcze przyszły tydzień to powiedzmy luz, ale kolejne mam tak, że co 2 dzień mam a tu echo serca płodu, standardowa wizyta u mojej ginekolozki, III prenatalne :joy: Do tego dojdzie zastrzyk na konflikt serologiczny i wizyta u okulisty czy mogę rodzić normalnie czy cc - aż się zdyszalam pisząc to :joy::joy::joy:

@chloria to sobie wyobraź że ja jeszcze pracowałam i to ogarniałam :face_with_peeking_eye:

@Mamuska357
Ja podziwiam właśnie takie osoby, serio :heart:🫶🏻

1 polubienie

A już nie da nic się z tym zrobić :frowning: dzidzia na pewno wynagrodzi :slight_smile: