Miesiączka po porodzie

U mnie jeszcze nie wróciły, nadal nie dostałam miesiączki. Karmię piersią, więc pewnie organizm jeszcze „w trybie mama” :blush:

U mnie bardzo podobnie, też 16 miesięcy :slight_smile: z tym, że u mnie nie wiązało się to z zakończeniem karmienia, bo karmię nadal, ale z powrotem do pracy, więc i zmniejszeniem ilości karmień w ciągu dnia.

Ja miałam 1 miesiączkę po 6 miesiąc równo, kolejna po 1,5 miesiąca a potem już idealnie co miesiąc.

Dziękujemy za komentarz :smiling_face_with_three_hearts:

Karmienie piersią często opóźnia powrót regularnych cykli ze względu na prolaktynę, która hamuje owulację, ale dużo zależy też od organizmu :smiling_face_with_three_hearts:

Od razu cykle były regularne? :revolving_hearts:

Długo już karmisz maluszka? :raised_hands: :heart:

Przy pierwszym dziecku karmiłam kp wróciła po ok pół roku, zobaczymy jak będzie teraz, na razie jestem 3 miesiące po porodzie

Ja też mam taką nadzieję że chociaż z pół roku

1 polubienie

Mi po pierwszej ciąży ustąpiły bóle brzucha , nie bolało mnie wcale a w pierwszej to była tragedia

1 polubienie

O to jest też duży plus, chociaż z tym to też różnie bywa. Wiele dziewczyn ma po porodzie dalej takie same bóle jak przed. U mnie bóle miesiączkowe były zawsze umiarkowanie bolesne i to się nie zmieniło.

To było 7 lat temu , dokładnie też nie pamiętam . Ale raczej tak nigdy nie miałam problemu z regularnością . Zawsze miałam terminowo

1 polubienie

Tak to prawda każdy chciałby jak najpóźniej dostać miesiaczke

1 polubienie

Ja tylko mam nadzieję że przez drugą ciążę bóle nie powrócą

2 polubienia

To chyba każda by chciała :rofl::rofl: trochę chociaż z tym spokoju :face_with_hand_over_mouth:

2 polubienia

Ooo mam nadzieje ze i ja tak bede miala ja zawsze mam okropne bóle

Karmilam corke przez 1.5 roku, a sama miesiaczka pojawila sie po 4miesiacach. Troche czulam sie oszukana​:joy::joy::joy: bo myslalam ze sie nie pojawi dopoki kp​:smile: niestety wrocila szybko, niespodziewanie regularnie, nawet intensywniejsza niz wczesniej

Mi po pierwszym porodzie dosyć szybko skończyło się krwawienie połogowe i po 3 miesiącach miałam okres, od razu regularny. Karmiłam piersią 15 miesięcy.
Teraz zobaczymy kiedy wróci okres. Narazie 4 tygodnie po porodzie i cały czas krwawienie połogowe

Ja tak samo :frowning: . Bardzo ciezko

1 polubienie

Ja jestem prawie 4 miesiące po i okresu na szczescie nadal nie mam :slightly_smiling_face: Karmie piersią
W pierwszej ciaży tez karmiłam piersią i okres dostalalm w okolicach 8 miesiąca dzidzi.