Ja karmię kp, jestem pół roku po porodzie i jeszcze nie miałam miesiączki. Przy pierwszym porodzie dostałam właśnie w okolicach 6-7 m-ca. Zobaczymy czy będzie podobnie.
Cieszę się, że znalazłam ten wątek, bo zastanawiałam się jak to było u mam po cc które długo karmiły piersią. Ja karmiłam starszaka 1,5 roku, miesiączka przyszła po 8 msc od cesarski, od razu weszłam na regularne cykle
Mam przyjaciółkę, która rodziła sn, dziecko kp rok i okres dostała tuż po odstawieniu dziecka.
Widzę jednak, że w przewadze jest ten 8-10 msc po porodzie, czyli już pozwoli muszę się zaopatrzyć w artykuły higieniczne na ten czas ![]()
@Mimilili ja karmilam kpi 8 miesiecy a miesiaczke dostalam 3 miesiace od cc
ciekawa jestem tym razem jak będzie
Obecnie jestem 7 miesiecy po porodzie, jestem mama KPI… ale synek pije mleko MM pdzez 8 h w zlobku… potem popolud iu i w nocy dostaje moje sciagniete laktatorem… i jeszcze nie dostalam okresu… za to przy pierwszym synku po 4 miesiacach juz wrocil. Fakt karmilam go tpiersia tylkk miesiac.
Po pierwszym porodzie 6 tyg po CC w miarę regularne ,kp tylko pierwszy tydzień ze względu na różne komplikacje zdrowotne ,po drugim CC też po 6 tygodniach jeszcze nieregularnie,kpi nadal
Przy pierwszym dziecku bylam kpi 6 tygodni. Miesiaczka wrocila po 3 miesiącach
Jesli dobrze pamietam to miesiaczka mi wrociła około 3-4 miesiaca po porodzie ale dalej mam nie regularne
U mnie też mega nie regularne
Mi wróciła po 3 miesiącach. U mnie jest kpi więc nie wiedziałam czego się spodziewać ale szybko wróciła ![]()
@Elwira125
a duzo razy dziennie odciagasz?
tez bylam kpi ale z początku czassm kp i po 3msc też wrocila tamtym razem
Ale wam zazdroszczę dziewczyny, moja nie chciała piersi i mi okres wrócił po 6 tygodniach od porodu ![]()
@Mama.Wiki
kochana nie ma czego zazdroscic bo z tym okresem to bywa roznie niekoniecznie laktacja wstrzymuje
a byla jakaś przyczyna ze nie chciala?
Ja przyjmowałam 4 różne antybiotyki po porodzie, ze stresu i emocji jakie były w tym szpitalu nie miałam też mleka, więc dostała mam, jak próbowałam jej w domu dać kiedy dostałam nawału to mimo że była bardzo głodna to złapała poczuła smak mleka mojego i odrzuciła i bardzo nie chciała
@Mama.Wiki moglo byc tak ze nie taki wyplyw byl i odrzucila albo po prostu po tych lekach to mleko było inne i nie chciała
Ja też jestem kpi i już 6 miesięcy nie mam miesiączki
Jestem ciekawa kiedy wróci… chociaż w sumie to lepiej się żyje bez niej ![]()
Myślę że i jedno i drugie, bo na początku na pewno było mało mleka plus mi się zastopowała laktacja plus 3 antybiotyk podobno zmienia smak mleka
@Mama.Wiki
moze w jakis sposób odwykla od Twojego
aczkolwiek ja obstawiala bym bardziej jednak zmiane smaku a przynajmniej u mnie zauwazylam różnice w checi jedzenia gdy bralam leki
Kiedy dostałam antybiotyk podczas karmienia to lekarka powiedziała, że jeżeli bym zauważyła jakis problem u córki to mam się zgłosić. Pewnie to jakoś wpływa jednak na mleko, a kiedy zażywałaś trzy, to już w ogóle ![]()
A co do miesiączki to równe pół roku po porodzie wróciła.
Około 6-7 razy dziennie się odciagam , a jak to u Ciebie wyglądało?
@Elwira125
ja kolo 10-12 razy i nie wiem jakim cudem mialam na to czas… chyba ze zdarzylo mi sie kp to conajmniej 8 odciągnięc
chociaz w 2 miesiącu mialam kryzys przez pobyt dziecka w szpitalu i przez 2-3 dni pi max 4 razy ![]()