My ubraliśmy choinkę 06.12 dzieciaki jeszcze małe więc średnio rozumieją ale światełka i ozdoby im się podobają. Prezenty robimy zawsze symboliczne więc dzieciaki dostały po książeczce.
Drogie Mamy,
Mikołajki już za nami. Jakie prezenty przygotowałyście dla siebie i swoich pociech? Jak spędziłyście ten czas? Czy był to dobry czas dla Was wszystkich? Wkrótce Święta i znów prezenty. Jak sobie z tym radzicie i jakie macie plany na te, które będą wkrótce? Zachęcamy do rozmowy na ten temat.
Ściskamy :)
Powiem szczerzę, że mikołajki kiedyś był dla mnie zwykłym dniem, odkąd mam dziecko jest zupełnie inaczej to nasze pierwsze święta ale już teraz przygotowałam mleko, ciasteczka i marchewkę dla mikołaja i renifera kolorowe światełka na oknie i już nie mogę się doczekać świst. Prezencik oczywiscie skromny mały renifer z fisher price, a na święta już większy prezencik.
Mikołajki były pełne niespodzianek dla córki. Cały dzień wypełniony radością i nieznikającym uśmiechem z twarzy. Tworzyłyśmy razem też ozdoby i na życzenie córeczki piekłyśmy maślane ciasteczka. Mikołajki wypadły w niedzielę, więc mieliśmy możliwość cały dzień spędzić razem i poleniuchować.
W tym tygodniu planuję aby ubrać choinkę i dokończyć strojenie domu jak i ogrodu.
U nas przyjęło się że to chrzestni kupują dzieciakom prezenty pod choinkę. Hania w tym roku wymarzyła sobie lalkę barbie na rowerze, więc chrzestna stanęła na wysokości zadania i kupiła jej wymarzony prezent. Chrzestny kupił jej Lego classic w dużym pudełku. Stasio jest jeszcze mały więc za wiele nie rozumie. On dostał pieniądze od chrzestnych i pada z Fishera.
Ogólnie to Hania bardzo wyczekiwała mikołaja, nie mogła się doczekać. Koniec końców na kolanach nie chciała usiąść a po prezenty musiałyśmy iść razem.
Pod choinkę zawsze prezenty kupuje babcia, w tym roku postawiłam na praktyczne prezenty. Hania dostanie wymarzony zegarek na rękę i książeczki z naklejkami. A Stasio komplet pościeli do łóżeczka i pierwszą część Pucia ;) dodatkowo dokupimy Hani jeszcze szczoteczke elektryczna i może coś dla Stasia. A no i prezenty od mojej mamy nie zdarzyły dotrzeć na mikołaja więc zdecydowaliśmy że zostawimy im je pod choinkę--dla Hani zestaw ciastoliny a dla Stasia drewniane klocki.
A dla mojego kochanego męża zamówiłam dzisiaj portfel, bo jego stary jest w opłakanym stanie ;)
Oraz muszę się pochwalić, dzisiaj zamówiłam naszą pierwsza dużą choinkę ❤️ jaram się jak dziecko. Już widzę radość dzieciaków jak po wigilii przyjdą do pokoju a tam pod choinka znajdą jeszcze kolejne prezenty.
My tegoroczne mikołajki spędziliśmy na kwarantannie więc odwiedzin Mikołaja nie było ale za to Mikołaj podrzucił mnóstwo prezentów i słodyczy :D córeczka dostała odkrywczy domek i jest nim mega zainteresowana plus do tego ubranka inne zabawki a bacie jakoś już tak zawsze dają większą kasę synus zaś dostał wymarzony zdalnie sterowany traktor obowiązkowo z maszyna posterunek policji i kilka samochodzików. Każdy z mojego rodzeństwa i rodzeństwa męża daje dzieciakom prezenty dziadkowie chrzestni my więc jest tego na prawdę dużo za to pod choinkę już tylko my rodzice sprawiamy dzieciom radość. Myślę że córce kupimy wózek z lalką a synkowi marzy się kolejny traktor. Mąż 30 grudnia ma urodziny dlatego dostaje jeden prezent w tym roku zamówiłam mu portfel bo ten jego też już się zespół.
Uwielbiam sprawiać bliskim radość jednak dla wszystkich nas najcenniejsze są wspólne chwilę i nawet bez wymarzonych zabawek myślę że razem potrafilibyśmy wymyślić mnóstw wspólnych zabaw.
u nas mikołajem byłam Ja.w nocy jak juz dzieciaki poszły spac przeniosłam prezenty...oczywiście w tym roku nawet sobie zrobiłam prezent...książki bo brakuje mi chwil dla siebie a tak czytanie to taka moja chwila....
Choinke juz ubrałam bo sie nie mogłam doczekac jak będą wyglądały moje cudowne rekodzielnicze ozdoby...zamówiłam je.I oczywiście wzięło mnie na choinke na pniu...wybrałam cudowna bo pień ma gruby.
a teraz przed nami wigilia,robie je w tym roku ja( za rok tesciowa i tak w kółko)jeden dom to głupio robic 2 wigilie osobne..co do prezentów cięzko wybrac ale dla syna mam kamere sportową z mężem chcemy expres do kawy,moja malutka to dostanie książeczki puzzle i pociąg z alfabetem...tescie zestawy kosmetyków i jeszze myslę co mojej kochanej 7 latce kupic...mimo że sytuacja jest jaka jest chce by dzieci czuły tą magię i nastrój
Ah te mikołajki ;) prezentów trochę się naszukalam ;) dla córeczki puzzle ze zwierzątkami, dla siostry córeczek puzzle i skarbonkę z motywem Psi Patrol, dla brata córeczki pad z przyciskami. Dla męża kapcie bo mu się rozwaliły. A ja uważam że noszę w sobie prezent mikołajkowy który pod koniec maja się rozpakuje hehe
My w Mikołajki wybraliśmy się na spacer. Gdy szliśmy nagle zatrzymał się samochód i wyszedł z niego Mikołaj i dał synkowi 2 misie i materiałową sowę.
My w tym roku same przykrości i niestety Mikołajki były w atmosferze takiej trochę smutnej.Pojechaliśmy na prośbę teściowej do niej.Spedzilismy z nią cały dzień.Dzieci dostali prezenty.Corka kubek, bransoletkę, słodycze i kasę a synek wóz strażacki,koparkę i piłę motorową.My z mężem dostaliśmy słodkości.Od nas dzieciaki nic specjalnego nie dostały bo ten rok wywrócił nasze tory do góry nogami :( Zamówiłam im trochę ubrań i kosmetyków. Mam nadzieję,że chociaż Święta spędzimy w lepszej atmosferze.
Na Mikołajki nie robiliśmy prezentów, jedynie symbolicznie coś do buta ( mus, spineczki do włosów, żelki). Prezenty dajemy dopiero na Święta pod choinkę:)
Na Mikołajki nie robiliśmy prezentów, jedynie symbolicznie coś do buta ( mus, spineczki do włosów, żelki). Prezenty dajemy dopiero na Święta pod choinkę:)
najtrudniej to chyba szukanie prezentów mi wychodzi..
I Nikodema psi patrol króluje, był zawiedziony że nie dostał piżamy z psim patrolem 📸. Był u nas Mikołaj. Robie codzienne inne zadania dla chłopaków..
u nas dzieci dostaly lalki samohody rampy dinozaury cisatoline klocki lego. przyzedl mikolaj i wreczyl kazdemu prezenty.
U nas Mikołajki były w gronie rodzinnym i z koleżanką zrobiliśmy też chłopakom imprezę . Syn dostał autka tut tut , koale z fisher price , ciuchcie . Z prezentami nie szalejemy bo między mikołajkami a świętami jeszcze będzie miał urodziny :)
u nas standardowo, mikołaj w domu i u dziadków, zabawek i słodyczy cała masa, a za chwilę święta i kolejne prezenty
Dziewczyny a jak zamierzacie spędzić wigilię? Sami w domu? Czy jednak wybieracie się w odwiedziny do rodziców czy teściów?
U mnie wigila w tym ręku będzie robiona przeze mnie ale zapraszam moja siostrę brata i mamę. W pierwszy dzień świąt pewnie już tradycyjnie spędzimy u teściów a drugi u mojej mamy.
ja jade do dziadziusia siostry i mamy, wszyscy mieszkaja razem.
Wigilię spędzamy z moimi rodzicami a w pierszy dzień Świąt mamy w planach udać się w odwiedziny do rodziców męża. Wszystko raczej w ścisłym gronie bez szaleństw i zapraszania rodzeństwa itp. Każdy odwiedzi rodziców w innym dniu. Jeszcze w tym roku tak wypada, że jest niedziela i kolejny wolny dzień, więc można wszystko rozłożyć na 4 dni.