Mikser planetarny - jaki polecacie?

Drogie mamy, liczę na Wasze porady.

Już od ponad roku rozważam zakup miksera planetarnego i nie mogę się na nic zdecydować.

Moja mama ma zwykły tani mikser z misą ale jest uszkodzony, więc jak chcę coś zrobić to muszę go używać tylko ręcznie. Druga sprawa, że wolałabym mieć swój u siebie.

Rozważałam nawet zakup lidlomixa, ale oglądałam ostatnio filmiki i jednak nie jest mi takie urządzenie potrzebne. Raczej wolałabym coś, co mi wymiesza różnego rodzaju ciasto - od naleśników zaczynając, przez ciasto drożdżowe, na chlebie kończąc.

Ja póki co tez mam zwykly mikser a nowy lepszy kupię sobie jak będziemy przeprowadzać się do własnego domu no i z chęcią przeczytam kilka opini i polecajek 

ja mam z biedronki z HoFfen ale nie mam porównania do innych.ten jest beznadziejny.nie miesza tak dokładnie ciasta chocby na nalesniki.zostaje po bokach bo ta łyżka nie dochodzi...wiec teraz bym sie długo zastanawiaa nad jego kupnem...Wiadomo plusy sa bo nie musisz trzymać i mieszać on robi to za ciebie.Sama poslucham co macie do powiedzienia i co polecacie

Bardzo polecany jest ten 

https://m.euro.com.pl/roboty-wieloczynnosciowe/kitchenaid-artisan-5ksm175ps-czerwony.bhtml?utm_source=instagram&utm_medium=instastories&utm_campaign=TesterzyPrzyjemnosci_pysznieczyprzepysznie_01042021_IG_influ

Aneczka wiem, że Ty robisz dużo ciast :) więc zapytam masz go? Polecasz? 

Ja teraz tez zwykły mikser używam do wszystkiego ☺

Też słyszałam o tym Kitchen Aid. Dużo osób też ma Kenwood. 

To chyba zależy z jakiej półki cenowej chcesz i co konkretnie byś chciała w nim mieć? Bo są różne przystawki do dokupienia do każdego. A tylko żeby ciasto wyrobić i wymieszac to wystarczy zwykły mikser z misa obrotowa. Ja mam taki Zelmera. 

Też właśnie słyszałam dobre opinie o Kenwood i Kitchen Aid ale są zdecydowanie za drogie jak na to co potrzebuję. 

Figa, właśnie nic dodatkowo mi nie potrzeba, żadnych przystawek. Myślałam, że te planetarne są lepsze od zwykłych, szczególnie do wyrabiania ciasta na chleb, dlatego się na taki nastawiłam ale pewnie się skończy na najzwyklejszym z misą obrotową tak jak piszesz :) 

To jeśli nie potrzebujesz gadżetów to ten Zelmer polecam :) kręci się sam a Ty sobie coś tam innego robisz.roboty kuchenne są super ale właśnie z tymi przystawkami no i kosztują koło 1tys. A taki Zelmerek 200 ziko :) 

Aneczka cena niezła za ten mixer.

Ja w swoim robocie mam kilka końcówek Ale jak pisałam nie dochodzi do dna i na boki miski.

Figa może taki co masz sobie kupię ta o gotowa miska bo mój to już na wykończeniu ręczny mixer.

Patka akurat ja nie mam takiego ale nie wykluczam zakupu. Czas pokaże. 

Ja też mam mikser zelmera z tą obrotową miska i jak na moje potrzeby to jest wystarczający :) służy mi już 6 lat 

Pattka u mnie też zelmer ☺

Jakiś czas temu Zelmery były poluplane. Ale wiadomo że z biegiem czasu zmienia się to 

Aneczka jak wszystko ☺ ale są naprawdę wytrzymałe ☺

Mama też ma na dole Zelmera właśnie. Nie wiem czy jej kiedyś nie upadł, dlatego do tej przystawki nie da się go dopiąć i misa nie chodzi sama, trzeba używać jako typowo ręczny.

A wyrabiacie w nim ciasto na chleb? Takie chyba będzie za ciężkie i za gęste prawda? Bo ja nigdy nie umiem porządnie wyrobić ręcznie ciasta...

Nati kiedyś robili właśnie bardziej wytrzymałe  

ogólnie zelmer robi dobre rzeczy ale wiadomo technologia idzie do przodu to i firmy tez sie prześcigają w sprzetach 

DoNiWe teraz niestety firma to dobra była kiedyś nie oznacza że nadal robi dobre produkty bo już one tyle co kiedyś nie wytrzymują 

Aneczka kiedyś wszystkie firmy robiły rzeczy wytrzymałe ale niestety ceny wszysykiego idą w górę a oni nie chcą bóg wie ile podnosić cen żeby klienci kupowali wiec robią z gorszej jakości materiałów