Mleko Modyfikowane - co polecacie?

Hej dziewczyny,
po ciężkich doświadczeniach karmienia piersią przy starszym dziecku, powoli przymierzam się do zakupu mleka modyfikowanego (aby po porodzie mieć w zapasie jedną puszkę), w razie gdyby historia się powtórzyła. Od mojego ostatniego porodu minęło sporo czasu i na rynku pojawiło się wiele nowych marek mlekowych, więc zanim na coś się zdecyduje, chciałam się zorientować, jakie MM polecacie? Zależy mi na mleku, które nie będzie powodowało zaparć.

2 polubienia

My stosujemy Bebilon Ha. Mojej koleżanki teściowa jest położna i stw że to jest “najlepsze”. Pediatra strasznie wyśmiała to mleko, że to taki chwyt marketingowy i ono nie jest hipoalergiczne i polecała Bebilon Comfort bo ma mniej laktozy. Teraz jeżeli będziemy używać to planuje Nan Opti Pro, bo jest lepiej dostępne

1 polubienie

My mieliśmy Bebilon advance ale mała ulewała, HiPP był w szpitalu ale mała się źle czuła po nim, ostatecznie wylądowaliśmy na Bebilon comfort

Ja używałam Bebilon profutura bo takie było w szpitalu, później przeszliśmy na Bebiko

Ja używałam smilk max od samego początku nawet teraz czasami daje małemu jak chce ale on ma już ponad dwa latka. Jeszcze lactovit nie ma w składzie tych wszystkich olejów

Moja córka miała na początku Bebilon profutura potem ze względu na brzuszek Bebilon pepti ale nic nie pomagało i przeszliśmy na zwykłe Bebiko i jest super

My caly czas od 6m podawalismy bebiko

Mi położna poleciła, żeby nie kupować mleka, tylko zobaczyć co się będzie działo w szpitalu. Jeśli laktacja nie zaskoczy to dziecko będzie dokarmianie i wtedy można kupić takie mleko jakie podadzą w szpitalu, jeśli oczywiście dziecko będzie je dobrze tolerować - będąc jeszcze w szpitalu można poprosić partnera czy inna bliską osobę o kupienie tego konkretnego mleka lub zamówić sobie przez internet z apteki (przywilej tych czasów, że zamówienia docierają nawet z dnia na dzień). Powodzenia! :blush:

1 polubienie

U mnie w szpitalu było bebiko, ja miałam capri bo jest hipoalergiczne ale dziecko było głównie na moim mleku a capri miało metaliczny posmak (pewnie przez żelazo i witaminy) i nie chciala już go pić, może jakby cały czas go piła to by było oki

Ja tez tym razem nie kupuje , w szpitalu juz bede widziec czy bede musiala kupowac czy tez nie

1 polubienie

My mieliśmy Bebilon Profutura i się sprawdziło to mleko.
Dostaliśmy w szpitalu próbki tego mleka i później kupiliśmy to samo.

Te próbki/1porcja są też dostępne w rossman co też było dla nas ważne

Ja używałam Kendamil Bio Nature, bardzo dobre skladowo mleko, bez oleju palmowego, smakiem zbliżone do mleka matki. Polecane jest też nan Supreme, to złote

Też kupiłam puszkę na wszelki wypadek, ale nigdy nie użyłam więc nie powiem czy pasowało. Czytałam składy i szukałam rankingów i padło na capricare

Stosowaliśmy bebilon , hipp i bebiko u trojga dzieci i to dlatego że każde z nich inaczej reagowało na daną mieszankę, jednemu dziecku podpasuje dane mleko , drugiemu każde może pasować. Ja ogólnie jestem najbardziej przekonana do bebilonu jak dla mnie jedno z najlepszych mlek dla dzieci .

Zaskoczyłaś mnie tym Capri a już myślałam, że mam wybrane MM w razie czego :frowning:

Dodam o capri, które też wybraliśmy, że nasza pediatra nie była fanką u każdego dziecka. Niestety nie pytałam czemu bo ostatecznie nie podaliśmy

To że jednemu dziecku nie spasowało nie znaczy że twojemu nie podejdzie do gustu. Nie ma innego wyjścia jak kupić opakowanie k sprawdzić. Tak naprawdę to kwestia przyzwyczajenia co dziecko je i nie wiadomo czy będziesz musiała dokarmiać w szpitalu i czy w ogoyci to mleko będzie potrzebne

1 polubienie

Ale to kwestia że kobiece mleko jest słodkie i bez tego posmaku (tak, próbowałam i mm i mojego). Jak od początku dostanie to to zaakceptuje raczej

Wiem wiem, MM wybrałam i tak awaryjnie bo planuje KP i KPI. Opinię innych warto wziąć pod uwagę :wink:

1 polubienie

To na spokojnie poczekaj na poród i zobacz jakie mleko będą mieć w szpitalu jeśli się okaże że będziesz musiała dokarmiać.
Nam akurat nie podpasowalo mleko szpitalne ale na 1 tydzień w domu zakupiliśmy właśnie HiPP by kontynuować jego podawanie.
Możliwe że na spokojnie rozkręci ci się laktacja i nie będziesz musiała dokarmiać mm

1 polubienie