Mleko Modyfikowane - co polecacie?

Przy pierwszym dziecku tez tak zrobilam i sie nie przydalo z tym mozna poczekac kupic na powrocie ze szpitala zawsze mozna

My używamy Bebilon Advance, słyszałam że NAN podchodzi wielu dzieciom. Ale każdy maluch ma inne preferencje więc każde polecenie może być nietrafne:/ Jeżeli będzie potrzeba MM to i tak będziecie musieli dopasować mleczko do maluszka. Można się zarejestrować na stronach Bebilon, Bebiko, NAN i przysyłają próbki mleczka, żeby sobie przetestować:)

1 polubienie

Nam w szpitalu pani dała jeszcze 2 buteleczki do domu żebym w razie czego miała. Dobrze dziewczyny piszą poczekaj co będzie w szpitalu zawsze ktoś może podjechać choćby bo Rossmanna i kupić

1 polubienie

Kurczę, a właśnie zastanawiałam się nad Capri Care, bo wydawało mi się najlepsze jeśli chodzi o skład. Bardzo dziękuję za opinię, bo teraz się mocniej zastanowię, czy aby na pewno jest sens je zamawiać. :wink:

Dokładnie o tym samym mleku myślałam, natomiast dziewczyny niżej piszą, że w smaku średnie i dzieciaki nie chcą pić. Zobaczymy, może jednak zaryzykuję i kupie jedną puchę do testów. :wink:

Jak swego czasu porównywałam składy MM to też zwróciłam uwagę na Smilk, bo nie ma zbędnych dodatków. Ostatecznie nie kupiłam, bo nie miałam potrzeby. Dziecko było kp i tylko kilka razy dostało MM. Miałam kupione saszetki z pojedynczymi porcjami na sytuacje awaryjne i to nam w zupełności wystarczyło. Na pewno nie warto robić dużych zapasów, bo czasem dopiero po kilku próbach znajdzie się mleko, które będzie odpowiadać dziecku.

1 polubienie

Niektóre mleka mają próbki, można wtedy spróbować czy podpasuje, mozna też podpytać znajomych czy ktos ma. Na samym poczatku nie bylo wgl problemu, jadła jak ja rozkręcałam laktację, no ale mleko matki jest słodsze i już tamtego nie chciała, ale moze jakby tylko to jadła to hy nie bylo problemu :slight_smile:

Ale jak spróbować próbkę skoro brzuszek dziecka do mleka przyzwyczaja się ok 2-3 tygodni

Może to są próbki dla smakoszy, czy smak podpasuje maluchowi :crazy_face:

Próbki bywają fajne. Wiem że są na pewno takie z NAN i Bebilon. Nan ma 200 ml, a bebilon 140 chyba. Mi się sprawdzało, jak byłam jeszcze KPI, a miałam kryzys i potrzebowałam podać mleko np raz na 3 dni. Bez sensu było kupować puszkę, bo może stać otwarta 4 tygodnie, a nie wykorzystywałam tyle mleka.

My pilismy bebilon a pozniej przez allergie bebilon pepti :wink: ale kazde dziecko jest inne i kazdemu podpasuje inne mleko

Ty mówisz o tych buteleczkach ? To nie są próbki tylko gotowe mleczko w tych buteleczkach. Jeszcze hipp je ma. Ale to gotowe mleko które podasz bo musisz a nie żeby sprawdzić czy mleko podpasuje dziecku. Dając raz na nie wiem 2-3 tygodnie taką buteleczkę nic się nie stanie pewnie ale żeby sprawdzić czy to akurat mleko dziecku pasuje nie kupuje się próbek tylko trZeba mleko stosować przez 2-3 tygodnie żeby jelita się przyzwyczaiły.

Racja! Dokładnie mówiłam już o tych gotowych buteleczkach. Aczkolwiek widziałam też próbki proszków w sklepach, tzn proszek w małych gramaturach i jeśli ktoś faktycznie podaje raz na 2/3 tygodnie to ma sens, ale w przypadku samego sprawdzenia jest jak mówisz, wymaga dłuższego zastosowania

1 polubienie

W tych buteleczkach dają mleko w szpitalu. Teoretycznie możnaby przetestować czy dziecku służy na nich ale to mało opłacalne jest

Ja bardzo chciałam karmić piersią chociaż przy pierwszym dziecku nie było źle ale krótko. Teraz synek pił dwa tygodnie i był to bardzo ciężki czas. Od kiedy jesteśmy na mm jest pięknie. Kupiłam Bebiko ponieważ przy pierwszym sprawdziło się super… ale mały był dość marudny. Gdy zaczęłam podawać mu bebiko pro od razu lepiej. Najedzony i spokojny. Spi cudownie w ciągu dnia i nocy. Do tego probiotyk oczywiście podaje

Nie powinno się podawać probiotyków tak sobie nowo narodzonym dzieciom. Chyba że są jakieś wskazania bądź tak zaleci lekarz. Ogólnie Bebiko nie jest takie najgorsze, moja córka 16 lat temu też była na Bebiko

Moja mama mi podawała Bebiko, to mówiła że po miesiącu dwa razy grubsza byłam :smile: początkowo zakładałam że to źle, ale jak mój syn miał słabe przyrosty i był za chudy to mówiła że super wygląda :smile: to może rzeczywiście to Bebiko jest spoko

Dla dzieci urodzonych CC zazwyczaj jest to zalecane

Tak już kiedyś o tym pisalyscie dlatego napisałam że jak są zalecenia miałam na myśli właśnie CC ale dzieciom urodzonym naturalnie nie trzeba dawać probiotyków tak ooooo a dużo matek to daje niewiadomo po co

2 polubienia

Bebiko pro kupowałam i u nas było ok