Mleko Modyfikowane - co polecacie?

to prawda że powinno sie kierować na początku w ten sposob
jednak czasami zaczyna sie od tego co poda szpital
u nas byly oferowane dwa rozne i wszystko ok do momentu az nie zaczelo brakowac przez kombinowanie mamusiek i podawali co bylo raz jedno raz drugie :face_with_peeking_eye:
a ze mojego nie bylo na tyle duzo by wystarczylo to w jelitach stal sie armagedon
my finalnie po szpitalu zostaliśmy na jednym ktorego najwięcej dostawal ale problemy brzuszkowe z czasem sie nasilaly mimo ze mleko dość polecane i trzeba było zmian

1 polubienie

no dokladnie
tyle ze nie kazdy to rozumie a bobas na tym traci
ale to jak ze wszystkim nawst z suplementami chociażby d3 jest nieraz problem bo sa glownie na tych olejach a nie kazde dziecko to toleruje

1 polubienie

No niestety Wit D rozpuszcza się tylko w olejach malutkie brzuszki mogą tego nie tolerować :slightly_frowning_face::slightly_frowning_face: a jeszcze ten okropny zapach rybi :see_no_evil:

podobno na recepte mozna miec bez oleju ale nigdy nie próbowałam

Witamina D jest rozpuszczalna w tłuszczach, a dolegliwości brzuszkowy u maluchów najczęściej są powodowane olejem MCT. Są witaminy, które mają inny nośnik, np oliwę z oliwek, olej lniany, czy już są nawet takie, które powstają na nośnikach wodnych.

1 polubienie

Nic nie kupuj, bo jesli w szpitalu bedzie problem z karmieniem czy wyplywem pokarmu to polozne na Twoja prosbe moga dokarmic dziecko i wtedy trzeba zapytac Dr jakie mleko zaleca w domu. Oczywiscie hipotetycznie mowimy

pieknie to napisalas
o to mi chodzilo😍

Ja widziałam że probiotyk np. Na oleju kukurydzianym aż ciekawa jestem jak on powstaje🤔

O widzisz, to ja tego nie wiedziałam, a teraz mnie zaciekawiłaś :rofl:

Oleju kukurydzianego nie widziałam ale mąkę kukurydzianą uwielbiam w gotowaniu :smiley: a co do tych wszystkich suplementów. Tyle się na czytałam że czlowiek zgłupiał już i nie wiadomo który tak naprawdę lepszy jest.

Zazwyczaj w 90% dziecko w szpitalu jest dokarmiane. Można się zapytać co poleca do domu ale to zazwyczaj jest to co mają w szpitalu. Ale fakt nie ma po co do domu kupować bo te mleka da tak dostępne że można kogoś wysłać i za kilka minut mamy mleko. Zazwyczaj jest to tak że w szpitalu dokarmiają a po powrocie do domu nie ma takiej potrzeby

1 polubienie

Dlatego najlepiej wybierać lek, a nie suplement :sweat_smile:

U nas w szpitalu robia duzy nacisk na karmienie piersia mleko modyfikowane juz w ostateczności

U nas podobnie, bardzo zachęcają do karmienia piersią i wspierają mamy w tym kierunku.

O widzisz więc zależy chyba od szpitala a w zasadzie od położnych tam pracujących

Ja mialam szczescie do poloznych pol nocy do mnie chodzili i pomagali w karmieniu az bylam w szoku bo czesto sie zdarza ze w nocy to nieraz probuja nie widziec takich sytuacji ze ktos sobie nie radzi

U mnie też tak było :wink:

Teraz jak byłam w szpitalu jedna mama chciała karmić piersią była po cesarce i Zanim mleko się u niej pojawiło nie chciała za nic dokarmiać mlekiem modyfikowanym , dziecko płakało dzień i noc dwa dni tak było w końcu przyszła położna , starsza kobietka i powiedziała do tej kobiety , pani chce zagłodzić swoje dziecko?:see_no_evil: namówiła ją że skoro nie ma jeszcze mleka ona je nakarmi zanim się laktacja rozkręci . W końcu się zgodziła …tak nam tego dzieciątka szkoda było …masakra ja rozumiem że chce się karmić piersią i rozkręcać laktacje ale jeżeli tego mleka jeszcze nie ma to jak dwie doby dziecko nie jje to przecież masakra jakaś …ta dziewczynka non stop płakała z małymi przerwami …noc to bezprzerwy :disappointed_relieved:

2 polubienia

Tragedia. No dokładnie nacisk na karmienie piersią no ale jak mleka nie ma to co ma dziecko zagłodzić no nawet jak kilka razy da mm to przecież bez przesady nic się nie stanie. Nie dziwię się że położna przyszła i trochę ją zmusiła do mm

Koleżanka ma adoptowana córkę, i jako niemowlak była z nią w szpitalu. To kazdy lekarz, pielęgniarka do niej z pretensjami dlaczego nie karmi piersią. Wiadomo, że jak mówiła jaka jest sytuacja to mówili ok, ale sam fakt że każdemu musiała tłumaczyć. I była zdziwiona że mi same proponowały mm

1 polubienie