U mnie 2 przyjaciółki miały u dzieci taka przepuklinę ale wrodzona. W jednym przypadku samo minęło w drugim chłopczyk jak skończy 5 lat ma mieć operacje
to małe biedactwa malutkie już musza takie coś przechodzić
No właśnie z tą operacją długo się czeka, nie robi się jej od raxu tylko dopiero po kilku latach
Okropna sprawa z tą przepukliną, synek koleżanki miał. Szkoda takiego małego dzieciątka. Właśnie koleżance lekarz też powiedział że to może być od tego że bardzo dużo płakał.
A moja córcia ostatnio przechodzi samą siebie jest non stop płacz bo ząbkuje. Nosimy ją z mężem na zmianę na rękach i masujemy dziąsełka żelem na dziąsełka to jest trochę ulgi. Ale wczoraj tak nam się rozpłakała po kąpieli że aż się potem nie mogła uspokoić i zachrypła. Mam nadzieje że nie będzie tak przy każdym zębie. Teraz wychodzą jej górne jedynki to podobno najbardziej bolesne?
to ja nawet nie wiedziałam ze u takich maluchów moze wystąpić przepuklina od płkania czy kolek, masakra
mnie to przeraża
Z tym płaczem coś okropnego. Na pewno bardzo bolą ją te zęby. Musicie jakoś przetrwać. Może kolejne już nie bd tak bolesne. Oby przeszło jej jak najszybciej.
Może coś dobrego warto na zęby zastosować
Zawsze szkoda takiego malucha jak płacze i nie wiesz jak mu pomóc :(
U nas nie wiem od czego, bo Mała ani nie płakała jakoś dużo, ani nie miała kolek, ale wolałam to sprawdzić, by się nie martwić. Fizjo nam zasugerowała, kleiliśmy tejpami, ale nic nie pomagało. I powiedziała, żeby to skonsultować z specjalistą.
ale aż tak bardzo płakała ?
MamaEm ale od urodzenia to ma czy z czasem się pojawiło?
MamaEm i jak skończyło sie u Was? jakiś zabieg czy jak?
I jak specjalista na to zareagował ?
po jakimś czasie się to dopiero pojawiło, byliśmy u chirurga i powiedział, że pępek jest okey, nie ma przepukliny a po prostu bedzie jej tak wystawał, może jeszcze z tego wyrośnie, a jak nie to można w wieku przedszkolnym zrobić zabieg,