U nas właśnie lekarz powiedział, że to nic takiego ale dał skierowanie do kardiologa żeby sprawdzić czy wszystko ok. Może warto pójść jeszcze na inną wizytę lub prywatnie
Mi też się wydaje że jak nie mamy do końca pewności to warto skonsultować sprawę z jeszcze jednym lekarzem
Jeśli sprawa nie daje ci spokoju to ja bym skonsultowała to jeszcze z innym pediatra. Leoiej dmuchać na zimne niż potem żałować ze się nie sprawdziło doklandie.
Dla własnego spokoju lepiej jeszcze skonsultować to z innym lekarzem.
Dokładnie dziewczyny mają rację teraz nie wiele trzeba do nieszczęścia więc warto konsultowac każda sprawę z lekarzem dla naszego świętego spokoju
troche jest tak ze jak lekarz nie jest pewny albo nie chce za cos zabrac odpowiedzialności do końca to daje skierowanie do innego specjalisty. ale w sumie to dobrze bo przeciez jeden lekarz nie musi sie znac na wszystkim
sądzę ze lepsze to że wyśle do innego specjalisty niż miałby leczyć tak jak nie powinien
Lekarze wola dać skierowanie by potem nie było że coś olali i przez nich coś nie tak wyszło
Też mi się wydaje że to działa na takiej zasadzie że wolą dać skierowanie dla ich czystego sumienia często po prostu
Tak przynajmniej powinno być
jak dla mnie to najlepsze wyjście
No z jednej strony to dobrze bo bo przecież nie ma wszystkim dany lekarz się zna. Więc kieruje do konkretnego specjalisty
Ja też dostałam skierowanie do chirurga, bo córka ma wystający pępek, co może swiadczyć o przepuklinie pępkowej, Pediatra powiedziała, że ma minimalnie, ale na szczęście chirurg zaprzeczył i powiedział, że po prostu ma tak zawiązany.
To dobrze, że sprawdziliście. Mam dwóch znajomych, których dzieci mają przepuklinę pępkową i jedni będą mieć operacje a drudzy czekają czy się w wchłonie samo
Przepuklina u małych dzieci? A od czego może się zrobić?
Właśnie tez koleżanki Dziecko miało przepuklinę pompek wyszedł na wierzch
tak czytam o tej przepuklinie i zaczynam sie zastanawiam jak jest u nas ;) bo tez ten pępuszek nie jest wklęsły
A to nie jest kwestia źle związanego pępka? Ja się w sumie nigdy nie spotkałam żeby dziecko miało przepuklinę
Wbrew pozorom to bardzo częsta przypadłość u niemowlaków. Często przepuklina pojawia się gdy dziecko dużo płacze bo brzuszek się napina i od tego może powstać przepuklina. Jeśli dziecko ma kolki to tak samo
Zawsze lepiej coś sprawdzić. Dobrze że jednak specjalista wykluczył ten problem.