Mój syn ma miesiąc i kupiłam wcześniej karty kontrastowe i kostkę balibazoo no i czytamy cały czas książeczki. Teraz dokupiłam matę i babygym oraz takie stojące karty cześć kontrastowa a część już kolorowa i z lusterkiem.
Mam tego jeszcze więcej
Ale obecnie korzystamy z tych rzeczy
Ja na shein zamówiłam książeczkę kontrastową
wyprana wyprasowana będzie miał do oglądania a tak to czekam pewnie ktoś coś przyniesie
a później domówię jakieś zawieszki kontrastowe do fotelika
My dostaliśmy uroczego misia tulisia (jeszcze mu nie daje bo za mały) i np karuzele to nie zabawka gdzie mógłby się bawić ale ma kolory i dźwięki więc super prezent ![]()
Ja kupiłam dosłownie 2 zabawki dla synka, książeczkę kontrastową i kontrastową grzechotkę. Później co chwilę ktoś coś przynosi dla synka wiec tak do 6 miesiąca miał nadmiar zabawek . A teraz juz kupuje jak wiem że coś się przyda i wpadnie w gust synka
U nas jest teraz 25/26 stopni i młody śpi e koszulce z krótkim rękawkiem i pampersie tylko
@chloria ja kupiłam na początku karty kontrastowe czu czu i taką grzechotkę z Canpol )jest lekka i łatwa do złapania przez małe rączki a dodatkowo grzechoczę)
My aktualnie używamy kart kontrastowych czuczu i książeczkę kontrastową taką miękką i już od jakiegoś czasu jest zainteresowana, wodzi wzrokiem jak pokazujemy . Mamy grzechotki różne ale póki co brak zainteresowania jeszcze . Dodatkowo jeszcze mamy matę z Chicco grającą ale też jakoś nie jest zainteresowana jeszcze i jak kładziemy na pleckach to zaraz się wierci i płacz , kładziemy na niej tylko na brzuszku .
U mnie się nie sprawdza ani w wózku ani w foteliku. Synek jest zainteresowany wszystkim co na zewnątrz a w samochodzie patrzy się w sumie to nie wiem na co
ale się nie bawi. Często śpi podczas jazdy.
Ale taka zawieszka nam się sprawdza do zabawy na macie czy w łóżeczku
tylko mamy z babyono
Nam ta zawieszka super się sprawdziła i synek nadal się nią bawi
my na początek kupilismy karty kontrastowe i miękkie zabawki kontrastowe z canpol i super są
U nas do gondoli się takia zawieszka sprawdziła
nawet z Canpola z testów ona była ![]()
Ja to mam i jest super. Mi się sprawdziło w wózeczku gondoli a potem w spacerówce a teraz wisi nad łóżeczkiem
Ja zamierzam też na babygym go przyczepić ;D
Mialam ta przy Synku
sprawdzila się ale troche później. Z Córeczka mam tez z Canpola ale z tej kolekcji BabiesBoo bodajze. Ale to tak zawiesilam w polowie drugiego miesiąca
U nas Iwo się wgl nie sprawdził, mój mały ma go gdzieś
lepiej się nam sprawdza zebra Zoja z pozytywka
Zawieszka do wózka i fotelika - fajna sprawa. Te z canpola sa super! I mały bardzo je lubi
Książeczki/karty kontrastowe - przydatne, ale też nie za dużo, mój mały tak w sumie średnio był tymi kontrastami zainteresowany ![]()
Mój w sumie też mało się interesował kontrastowymi. Najbardziej lubił patrzeć na karuzelę nad łóżeczkiem, a teraz sam sobie ją włącza ![]()
A to mały spryciarz że już sobie sam włącza pozytywkę ![]()
A u mnie właśnie na odwrót o ile karty kontrastowe się sprawdzają to karuzela słabo . Jak włączymy to chwilę spojrzy do góry i koniec nie jest zbytnio zainteresowana jeszcze .
@Redax33 Co ciekawe maluchy doceniają karuzelę potem dopiero…. Jakoś koło 5-6 miesiąca się nią
Interesują
U mnie bardzo szybciutko interesował się karuzela. I w sumie koło 4-6 miesiąca w ogóle się nią nie interesował a od 7 miesiąca znowu jest zainteresowany
No to mój na początku nie był zainteresowany dopiero jak siadł ok 6 miesiąca to lubił patrzeć i słuchać muzyczki i tak miał do czasu jak wstal. Teraz sporadycznie włącza