Must have, rzeczy niezbędne dla niemowlaka

My tez tqpo.
Mamy w pokoju synka i u nAs w sypialni.
Jedyny minus to podglas na telefonie. Takze albo kamera albo używanie telefonu :slight_smile:

https://mamaginekolog.pl/dziecko/pielegnacja-dziecka/jak-ubierac-dzieci-na-spacer/
Koleżanka wysłał mi wczoraj taką stronę

1 polubienie

Znam tą stronę :slight_smile:
Jestem ciekawa jaki to będzie miało efekt w praktyce :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Za niedługo się dowiemy :heart:

Ja jak kładłam się spać to wczoraj ułożyć się nie mogłam - takie mocne/bolące już są te ruchy bombelka. Ale na jeden bok, ani na drugi. Poduszka ciążowa nawet rady nie dawała :confused:

1 polubienie

To ja takie coś ostatnio znalazłam, tak a propo ubierania maluszka. Może wam się przyda

5 polubień

O super grafika, dziękuję bardzo :heart_eyes::heart::heart:

Najgorsze jest dla mnie ubieranie teraz bo mamy w sypialni 25 stopni i ubieram do snu właśnie body z krótkim rękawem i ciągle myślę czy nie za zimno będzie i tak bez przykrycia spać . To okrywam nóżki takim cienkim otulaczem bambusowym .

U mnie też 25 kładziemy w body na krótki rękaw i śpiworek 0,5 tog

1 polubienie

Bobas konkretnie umie kopnąć :joy: mój sobie upodobał miejsce na nóżki pod samiutkim żebrami :joy: że czasem muszę przed snem pochodzić żeby mi troszkę opadł :face_with_peeking_eye:
@Mamuska357 jak fajnie pokazane :wink: scren poszedł i będę stosować :heart:

1 polubienie

Bobasy lubią uderzać w żebra :blush: mój zawsze tak idelanie wycelował :sweat_smile: a widać u Ciebie stópkę przez brzuch?

1 polubienie

Wlansie nie widać :laughing: a u ciebie było widać ??

A faktycznie, już o tym zapomniałam ;D na początku mieliśmy jakiś stary telefon żeby mieć cały czas aplikację na ekranie a teraz sporadycznie patrzę na kamerkę głównie jak synek zasypia.
Super nam się sprawdza funkcja wykrywania płaczu w tapo

1 polubienie

U mnie też nie widać zarysów, tylko ze jakaś kończyna uderza :smiley: A dziś to miałam wrażenie że góra dół bansował :smiley:

1 polubienie

Ja mam wrażenie że mu jest ciepło i przez to ma tyle razy czkawkę , i taki mniej aktywny jest taki upał niż jak było chłodniej

Ja właśnie nie wiem jak ta czkawka dzidziusia wygląda, ale mój też ją ma chyba - bo to takie dziwne pulsowanie mam i ten brzuch tak podskakuje :smiley:

U mnie też nje było widać :grin: akurat ta stópka to dla mnie takie trochę z jednej strony przerażajace a z drugiej urocze więc nie wiem czy żałuje, że nie doznałam tego.

1 polubienie

@magdap_96 mnie tak w żebra kopałam że pytałam lekarza czy może się potem z siniakami urodzić od tego :joy::joy:

Ja wyobrażając sobie ruchy dziecka, to myślałam że będą tak jak w filmach, co obcy jest w kimś :smiley: I w sumie trochę tak to jest :smiley:

Dziewczyny czy na początek kupować jakieś zabaweczki (np. kontrastowe)?
Na TT wyświetlają mi się m.in.:

• Zawieszka Tukan Iwo
  • Canpol Babies, zawieszka do wózka i fotelika, Sensory Toys
  • Książeczki kontrastowe
  • Karty kontrastowe

Co polecacie?

1 polubienie