Co moge to piore- w tych samych srodkach co ubranka dla bobasa.
Co moge wsadzic do zmywary(gryzaki, klocki etc.) to wrzucam i uzywam tych tabletek eco z Canpola.
Miekkie zabawki jak nie zostana ubrudzone przez bobasa to piore raz na dwa tygodnie, ale wyciagnietych mam doslownie 2-3.
Starszej corki pluszaki co dwa trzy miesiace sa prane ![]()
Staram sie na tym punkcie nie zwariowac , bo nie chce trzymac wsyztskiego sterylnie , im bardziej streylnie tym wiecej sie do dzidzi “klei” pluszaki pierzemy , gryzarki sterylizujemy od czasu do czasu a jakies inne zabawki grajace na przyklad przecieram chisteczką .
Nie mamy pluszaków więc nie piorę. Gryzaki kiedys wrzuciłam do sterylizatora i wyciągnęłam zdeformowane - wtedy dowiedziałam się że nie można ich sterylizować ![]()
Generalnie te co da się umyć pod bieżącą wodą to myje, tych co się nie da przecieram ścierką. Ale nie wczuwam się z tym zbytnio. Jeśli coś miałam na dworzu i mu wypadło z wózka to oczywiście myję ale tak te co leżą w domu to rzadko to robię. Może na początku się wczuwałam bardziej ale teraz gdy moje dziecko liże podłogę i nogi od krzeseł już nie ma sensu, też nie można trzymać dziecka w sterylności, musi mieć kontakt z bakteriami. Też nie daje dziecku nic do jedzenia poza krzesełkiem więc nie są te zabawki niczym obklejone czy coś
Ja gdzieś czytałam, że ludzie wynoszą pluszaki na mróz jak jest zima. Jednak roztocza są wszędzie
Aaa tak tak w sumie z kołdrami też się tak robi
![]()
Ja używam Canpol ale wcześniej też używałam go jako bezpiecznych płynów do mycia.
Ja pluszaki piorę a plastikowe i silikonowe psikam płynem Dew do dezynfekcji zabawek. Przewijak i matę tak samo tym płynem czyszczę i jest super
był na chwilę wycofany ale ma wrócić do sprzedaży. Z tej samej firmy jest niezawodny płyn do czyszcenia wózków i fotelików, podobno najlepszy na rynku i jedyny który działa.
Ja pluszaki piorę jak są ubrudzone albo obślinione w pralce w płynie dla dzieci bobini , a zabawki przemywam taz na jakiś czas w płynie do smoczków i butelek z canpola
O myśle, że to super patent z tym płynem❤️ na pewno jest bezpiecznie
Na allegro jest, umieściłam wyżej info i nawet w dobrej cenie
Ja mam ten zapas 1 litr to się bardzo opłaca
Też lubię ten płyn ![]()
Ja jeszcze nigdy nie używałam a bym chętnie spróbowała. Może kiedyś kupię
Ja również go polecam i bardzo lubię ![]()
Koniecznie musisz przetestować sobie, jeszcze tabletki do zmywarki są świetne , bezpieczne do dziecięcych talerzyków i domywają wszelki bród , naczynia czyste bez dodatkowego domywania.
Super, dzięki za polecajke. Mysle ze wyprobuje w najbliższym czasie ten płyn. Kupię na allegro
Oo tak, te tabletki są mega na prawdę
No właśnie też muszę kupić, bo czasem mam wrażenie, że czuć płynem naczynia ze zmywarki ![]()
To ja kiedyś używałam takie tanletki mąż gdzieś na allegro kupił po promocyjnej cenie. Masakra tak mi jakoś śmierdziała zmywarka jak otworzyłam po myciu , ale kupuję od czasu do czasu te zawieszki zapachowe żeby nie śmierdziało ze zmywarki ![]()
To ja używam do prania naczyń i czyszczenia finish i jestem zadowolona z efektów i z zapach. Ale nie używam tabletek tylko płyn