Mycie i pranie zabawek

Człowiek sprząta na święta, żeby po świętach znowu mieć bałagan xd
Mąż mi musi piekarnik rozkręcić, bo mi pokazywał jak te szyby się wyjmuje i nie pamiętam ;d

1 polubienie

Ale masz fajne płytki, nie widać na nich nic a nic brudu , mega

Są plusy i minusy xd wyobraź sobie jak coś spadnie np. wkręt to trudno znaleźć

1 polubienie

A to to się zgadza :rofl: ale jednak częściej są to brudny niż wkręt :upside_down_face:

O tym samym pomyślałam że na tych płytkach bynajmniej nic nie widać :wink: bardzo ładna kuchnia . A polecasz swój expres ?

1 polubienie

Te zabawki, które się da poprostu piorę zgodnie z metką w płynie co i ubranka.

Ale piękna kuchnia :smiling_face_with_three_hearts: u mnie tą szybę zawsze chłopak ściąga i zakłada :rofl: lepiej mu to idzie :face_with_hand_over_mouth:

Ja zawsze jakoś ją wyciągnę ale zawsze muszę pomyśleć jak to było nieraz na you tube sobie przypominam :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:

Ja nam jasno szare płytki strych dużych i kurczę wszystko na nich widać i mnie to denerwuje. Już nie pójdę w jasne płytki nigdy :upside_down_face:

Dziewczyny dzisiaj ten płyn kupiłam w DM za około 15 zł :slight_smile:

1 polubienie

O, taka cena jak na Allegro i nie trzeba dobierać do darmowej przesyłki

1 polubienie

Gdzieś widziałam zdj twoich płytek i właśnie chciałam dopytać , jaki to dokładnie model bo ogólnie na zdj mi się podobają , a są na prawdę aż tak źle w utrzymaniu? Bo ja tak bardzo chciałam zawsze szare

A weź nie mów. Obecnie mam 2 łatkę, która często coś rozwali, a z synem jak nie raz chodzę to mu się uleje :smiley: także nie będę kolorować płytki są wybawieniem. Niby staram się do południa odkurzać, ale wraca córka ze żłobka i dba o to, żeby odkurzanie nie miało sensu :slight_smile:
@MamaKacperka polecam bardzo :slight_smile: co prawda jeszcze się go uczymy, bo mąż na święta zrobił niespodziankę xd ale już dużo spróbowaliśmy :stuck_out_tongue: kawa z mlekiem waniliowym mega pyszna tylko szkoda, że w tym mleku tyle cukru :stuck_out_tongue: ale raz kiedyś można :stuck_out_tongue: ze zwykłym mlekiem też pyszne kawy.
Jedyny minus, że nie można wężyka do mleka wsadzić i codziennie pojemnik na mleko do mycia, ale akurat tyle to mogę się poświęcić dla tej kawy xD
Ps. Wgl miałam się pochwalić, ale nie pamiętałam, w którym wątku pisałyśmy :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Zrobię ci fotę jak mały z drzemki wstanie. Udało mi się znaleź

Wiesz co z tym utrzymaniem czystości to wszystko zależy od Twojej wrażliwości na brud :rofl: bo mojemu mężowi nie przeszkadza nic a mnie drażni jak widzę tam czasem paprochy czy okruchy bo to jest jasny szary :wink::upside_down_face: ja te kupowałam w salonie MaxFliz i to są te dużej płytki 60x60 i ogólnie uważam że są piękne tylko wymagają w moim przypadku częstszego mycia czy odkurzania

@ironiczniepateyczna ja mam w łazience płytki drewno podobne i jest cudnie bo nienawidzę i nie muszę co chwilę przecierać , tylko robię to raz dziennie …. Dlatego dobrze się zastanowię przy kolejnym urządzeniu Jake płytki wybiorę

1 polubienie

No to my z tym blatem czarnym błąd zrobiliśmy, bo te trzeba kilka razy przecierać, bo wszystko widać.

No właśnie … takie niby drobnostki a mogą dać popalić

Ja w mieszkaniu miałam blat granitowy Star galaxy (taki ze złotymi drobinkami w środku) i super mi się sprawdzał. Nic nie było na nim widać przez te drobinki. Nie bałam się że się porysuję nożem czy odbarwi. Można było stawiać na nim gorące garnki itd teraz mam blat drewnopodobny i już się boję że jak synek będzie starszy to się zniszczy od krojenia czy od np farbowania pisanek. Trochę żałuję że nie wzięliśmy znowu takiego blatu do domu, ale byłoby za ciemno (mamy antracytowe fronty) no i też o wiele więcej mamy blatu roboczego niż w mieszkaniu więc cena oewpnie wyszłaby kosmiczna

Ooo granitów są piękne i wytrzymałe ale faktycznie cena kosmiczna. Ja mam drewniany i narazie (a ma już 10 lat) wygląda nadal pięknie prawie jak nowy jest. Ale my niego dbamy i regularnie go zabezpieczamy olejem i dbamy o niego.

No właśnie drewniane są przepiękne, my zdecydowaliśmy się na drewnianopodobny bo wiedziałam że nie będzie mi się go chciało impregnować itd no i też za drogo by nas wyszło. Tęsknię za cenami jakie były jak wykańczaliśmy mieszkanie 9 lat temu. Domu już tak fajnie się nie wykańcza teraz :see_no_evil:

No ceny są kosmiczne ale jak będziemy się przeprowadzać to już wiemy że chcemy mieć w domu drewno na podłodze i blaty drewniane lub granitowe. To jest dla mnie takie must have