Oooooo jest przepiękna
taka właśnie mi się podoba i te płytki muszę też mieć , ja myślę nad lapato , chcę dokładnie podobną z dodatkiem brązu ![]()
![]()
![]()
Zrobiłam sobie screen twojego prysznica , a jak z czyszczeniem płytek z taką strukturą pod prysznicem? I jak byś miała porównać jakie zamykanie prysznica było lepsze ? Przesuwne czy walk in
A wyślesz zdjęcie jak te płyny wyglądają ?
Zdecydowanie wygodniejszy był walk in jeśli chodzi o czyszczenie, bo było mniej zakamarków do czyszczenia. Takie strukturalne płytki bez problemu się myje ![]()
@Magdallenka0897 to te:
Ja od czasu do czasu robię segregację i podmiankę i wtedy przecieram sanytolem. Wiadomo że przy niemowlakach jest inaczej. Moja ma prawie 6 lat.
Wiadomo klocki czy jakies takie rzeczy co można wrzucić do wody i łatwo umyć jest inaczej ale Nie ma co popadać w paranoję
Dobrze, ze weszlam na ten wątek.
Bede miec teraz czarny zlew.i zastanawialam się co kupic do czyszczenia:) to chyba juz wiem.
Zostala jeszcze kuchenka. Czarna ceramiczna… Ma Kroras z Was? Czym myjecie?
Dla mnie to nowosci bo mialam do tej pory zwykla kuchenke w całości a po remoncie bedzie osobno kuchenka nablatowa i osobno piekarnik
Ja ma płytę solgaz i najlepiej mi sie ją czyści wodą i płynem do naczyń no i oczywiście skrobakiem ![]()
Oo bardzo dziękuję !
ciekawe czy tym będzie się lepiej czyściło brodzik ![]()
@Kalusia161 mi się dobrze czyści płynem do naczyń albo do szyb ![]()
A to ja tym czyszczę tylko czarna armaturę
myślałam że o to pytasz, bo do brodzika (mam w innej łazience) to nie mam nic fajnego do polecenia. To samo z szybami prysznicowymi - jedna rzecz mi się sprawdza w łazience na dole a w łazience na górze już nie ![]()
Ja szyby prysznicowe czyszczę płynem do szyb i używam karchera. Armaturę biało czyszczę normalnie cifem ale on do czarnego się nie nadaje. Czarna w kuchni czyszczę płynem do naczyń
@SylwiaMK musze kupić ten mill może bo nawet nie wiedziałam że coś takiego do czarnej armatury jest
A kabiny to akurat super się czyści , d lux z laboratorium pani domu
A to jest do szyb ? Dobre na kamień ?
To jest tylko do szyb , i mega ostry zapach ale super czyści
My po każdym myciu ściągamy wodę ściągaczką jeżeli chodzi o kabinę. Jest to chwila roboty, a nie mam kamienia ani kropel wody, których nienawidzę. Mąż się przyzwyczaił jakoś i ja też , choć w ciąży teraz nie łatwo się schylać
.
My też ściągamy ściągaczka , każdy po sobie
i masz rację ciężko w brzuchem ![]()
![]()
![]()
O twoja to taka wypasiona, ja mam zwykłą z action za parę złotych. Ale będę musiała wymienić to pomyślę o tej ![]()
Ale pewnie działa podobnie i jeśli działa to po co kupować droższa. Ja to kupiłam w super cenie i dlatego się skusiłam
U nas też masakra z kamieniem na kabinie, muszę zacząć ściągać tą elektryczną ściągaczką.
Ja mam w kuchni blat granitowy czarny i zlew też granitowy czarny to utrzymanie czystości nie jest łatwe ale z impregnatem nie jest źle.