Nacięcie krocza podczas porodu z perspektywy położnej

U nas bez problemu dawali tabletki, co jakiś czas przychodziły położne i pytały czy potrzeba tabletki lub mleko dla dziecka

Ja po 3 dobie w szpitalu dostałam silne leki przeciwbólowe bo akurat lekarz był i spytał się czy potrzebuje.. wcześniej nikt mi nie zaproponował i nie spytał się... po mleko dla syna sama musiałam chodzić.. sama musialam sobie radzic z dzieckiem ..   

Ja po 3 dobie w szpitalu dostałam silne leki przeciwbólowe bo akurat lekarz był i spytał się czy potrzebuje.. wcześniej nikt mi nie zaproponował i nie spytał się... po mleko dla syna sama musiałam chodzić.. sama musialam sobie radzic z dzieckiem ..

Myślałam, że wytrzymam ale jednak musiałam poprosić. Mnie się nie pytali niestety, musiałam sama się doprosić.

I pomogło?

piszecie o silnych lekach;) i teraz sobie przypomniałam zę ja w sumie zamiast paracetamolu dostałam silne leki na kregosłup bo nie mogłam siedzieć i w sumie długo jeszcze je przyjmowałam;(

U mnie paracetamol pomagał ale musiałam mieć ciągłość 

u mnie tylko pare dni brałam paracetamol później już nie potrzebowałam 

Dla mnie paracetamol nie pomaga. Bóle zwezajacej sie macicy i pleców od kilkudniowego leżenia robią swoje...

na omnei ogólnie paracetamol słabiej działa nizeli ibuprom;( nie wiem czemu ale tak jest;(

Paracetamol jest słabym lekiem, ale bezpiecznym 

Ibuprom jest lepszy niż paracetamol.  W aptece ostatnio powiedziała,  że apap i paracetamol to to samo. Tylko, że paracetamol jest może tańszy ale mniej skuteczny.

Ja nawet nie wiedziałam ale u mnie działa paracetamol 

femka cenna uwaga dla osób które nie wiedza;) bo przy gorączkach o il emożna stosować na przemiennie paracetamol z nurofenem co 4 godziny to już paracetamo = apap czy nurofen = ibuprom to w sumie to samo inna nazwa ale mają w sobie ten sam składnik który podany dodatkowo mógłby byc szkodliwy i niebezpieczny

W ogóle nie wolno łączyć różnych NLPZ, którym jest m.in. ibuprofen. Paracetamol to inna grupa leków - działa inaczej (nie jest to lek przeciwzapalny). 

ja teraz jak coś mnie boli bardzo to nie stosuje paracetamolu tylko Ibuprofen Hasco i zawsze mi pomaga. 

Hasco ? Nie slyszalam ;) ale musze sprawdzic u nas sprint albo poprostu 400;/

tak ibuprofen też jest dobrym lekiem

Ja ogólnie jestem antytabletka całe życie. Jakoś tak zawsze staram się naturalnymi sposobami. Na bolesne miesiączki pomagała mi zwykła nospa lub okłady (w trakcie wizyt u gin okazało się, że mam początek endometrium i stąd były bolesne). I mega się lekarz zdziwił, że mi pomagała nospa. 

W domu mąż zażywa ibuprom na bóle głowy przede wszystkim. 

W ciąży na szczęście obyło się póki co bez przeciwbolowych. Zobaczymy co będzie po porodzie :) bo już tak kolorowo na pewno nie będzie hihihi 

Ja też staram się nie brać leków jak mogę wytrzymać, ale czasami się już nie da i ibuprom idzie w ruch:p