Nadchodzące lato i upały

No życzę ci tego ale wiesz ja jednak wolała bym te 30 stopni :crazy_face::rofl::slightly_smiling_face:

Może lato nie będzie aż tak gorące :smiley: ja byłam w ciąży zimą i się obawiałam, że przewrócę się na lodzie bo i przed ciążą było u mnie słabo z koordynacją a okazało się, że zimą prawie nie było mrozu. Nie ma co się nastawiać, że będzie źle :grinning:

Teraz mi się przypomniało że jak było już tak upalnie to brałam maskę ba ciążową brzuch na parę minut do lodówki i na nakładałam na brzuch … ależ to było miłe !

Trzeba sobie radzić jakoś :slightly_smiling_face:

Można też wkładać stopy do zimnej wody to dużo maga

U nas od kilku dni jest tak ciepło, teraz już jest taka patelnia :sweat_smile: ale od juta ochłodzenie :roll_eyes:

U nas też , jedyny czas kiedy czekam na ochłodzenie .

Serio? Na mojej pogodzie pokazuje że dopiero ma się ocieplić :rofl::rofl:

Ja mam podobnie. Lato - fajnie ale jak temperatura taka wiosenna. Upaly znosze tragicznie. Lato przypadalo na 6-8 miesiac mojej pierwszej ciaży. Ledwo zylam… spuchniete cale cialo… zresza 2 razy ladowalam w tym.czasie na patologii…
Chlodne prysznice. Moczenie nog w zimniej wodzie. Duuuuzp wody. To jedynie trochę pomagalo

@Mama.Wojtusia i jak kupiłaś jakiś klimatyzator? Bo chętnie bym też coś sprawdzonego kupiła , co na prawdę działa :smile::smiling_face:

Masakra, biedna…
Dobrze, że chociaż te chłodne prysznice i zimna woda na nogi trochę pomagały.

Ja rok temu bedac w ciazy ratowalam sie wiatrakiem, chlodnymi prysznicami w srodku dnia oraz przenośnym klimatyzatorem z Electroluxa, polecam tym ktorzy tak jak ja mieszkaja na poddaszu :wink: ogolnie opatentowalam sposob by bardzo wczesnie rano (np gdy idziemy siku lub gdy partner wstaje do pracy) kiedy jeszcze jest dosc chlodno pootwierac wszystkie mozliwe okna, i przewietrzyc dom, a pozniej maksymalnie kolo 8 rano wszystko pozamykac i zaslonic wszelkie rolety. W ten sposob chociaz troche udaje sie powstzrymac nagrzewanie w pokojach

O tak z samego rana otworzyć okna najlepiej koło 4-5 rano w tedy jest najchłodniej

1 polubienie

Dokładnie, ja mam rolety dzień-noc i jak zasłonię je w ciągu dnia, to naprawdę czuć różnicę nie nagrzewa się tak mocno w środku, mimo upału na zewnątrz, super się sprawdzają

1 polubienie

Ja miałam takie same obawy i kilka razy zachwianie równowagi na lodzie się zdarzyło, ale całe szczęście się nigdy nie przewróciłam :blush: w ciąży ta koordynacja jednak nie jest taka sprawna

Mi też pamiętam mega stopy puchły i to było dodatkowo męczące