Nagrody materialne dla dzieci

Ja nie zamierzam spełniać jej wymagań , mam dwóch wspaniałych synów i nie żałuję ani przez chwilę że nie ma wśród nich dziewczynki

1 polubienie

Ja jestem na tak, warto nagradzać ale nie tylko materialnie ale taż słownie czy np wyjście na lody :blush:

I bardzo dobrze , najważniejsze Ze Ty ich wspierasz a babka to sobie może pajączków nadmuchać

Może sobie chcieć :rofl: za marzenia nie karaja :rofl:

Oj to chyba taki typ że zgoni na drugą stronę że ogranicza kontakty. Niestety są tacy ludzie na świecie

Ooo widzisz to super że chce. Też bym chciała nową beemke z salonu i basen z sauną w domu :rofl::rofl:Ale wiesz jak to mówią cóż szkodzi obiecać :rofl::rofl::rofl: teraz taka moda na ten tekst jest

1 polubienie

Ja bym chciała wille z jacuzzi :rofl:

1 polubienie

Oooo tak marzenia fajną sprawa :smiling_face_with_three_hearts:

Szkoda tylko że nie zawsze się spełniają :rofl::rofl::sob::sob::sob:

Niestety, ale pomarzyć można😅

Nigdy nie mów nigdy ;p

No powiem ci że w szoku jestem bo dopiero o tym pisałam a mąż właśnie jakąś godzinę temu wjechał na podwórko nowym samochodem :rofl::rofl::rofl::rofl: znaczy nie nowym ale nowszym niż miałam :rofl::rofl: tylko problem jest taki że ja chciałam białego sedana a wjechało czarne kombi :rofl::sob: i teraz nie wiem czy śmiać się czy płakać :rofl::rofl:

Heheeh. Widzisz a jutro może basen ci rozłoży ;p

Może. Nie tracę nadziei :rofl::rofl:

Wyjście na lody , kino itp to też super pomysły na „nagrody” :slight_smile: zwłaszcza , że dzieci uwielbiają spędzać czas z rodzicami :slight_smile:

Uwazam, że czasem jeśli nie ma wyjścia to taką “nagrodę” mozna dziecku kupić. Jestem przeciwna nagradzaniu za jakies codzienne czynnosci bo to nic dobrego nie przyniesie.
Napotykamy na wiele różnych trudnosci. I czasem po prostu lepirj wybrac to mniejsze zlo - czyli jakąś małą nagrode.

Dokładnie, nie zawsze takie „wychowawcze” metody działają.

Dosłownie, często dzieci bardziej sie ucieszą ze wspólnego wyjścia niż z zabawki a do tego jeszcze zacieśniamy więzi

Dokładnie, dzieci najbardziej cenią sobie naszą uwagę i wspólnie spędzony czas

Tak wyjście gdzieś też może być nagrodą