Najlepsze aplikacje dla rodziców

Drogie mamy, jakie aplikacje na telefon są według Was najbardziej przydatne dla rodziców? A może jakiejś aplikacji Wam brakuje? Dajcie znać :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Aplikacja canpol babies bylaby idealna prawda dziewczyny :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::smiling_face_with_three_hearts:

7 polubień

Zdecydowanie brakuje mi aplikacji do RD- takiej w której mogłabym zaznaczyć co maluszek już jadł, a jakich produktów jeszcze nie jadł, żeby była możliwość wpisania prawdopodobnych reakcji po wprowadzeniem produktu np gazy, wysypka, żeby przy kolejnej próbie sprawdzić czy ponownie wystąpi reakcja (przy maluszkach nigdy nie wiadomo od czego dostanie wysypki, czy od jedzenia czy np mokrych chusteczek)

A aplikacje z których korzystamy to Dziecko+ do której wpisuje ile dziecko wypiło mleka, ile spi, kontroluje jego wagę itd aplikacja była szczególnie pomocna przy KP kiedy wpisywałam z której piersi synek jadł i jak długo. Często na początku korzystałam z funkcji wpisywania zmian pieluszki (czy mokra czy kupka), dzięki temu mogłam kontrolować czy synek je odpowiednią ilość mleka.

1 polubienie

Wg mnie najlepszą aplikacją jest nasza głowa - mózg, jednak zważywszy na ilość matczynych, niejednokrotnie tatowych obowiązków aplikacja w tel jest wybawieniem.
Sama nie używałam żadnych - ani w ciąży, ani na czas połogu ani po połogu.
Dla mnie notes plus kalendarz na ścianie oraz w telefonie w zupełności wystarcza. Dodatkowo wysyłam od razu sms jeśli chodzi o wizyty np u lekarzy do teściowej, bądź taty córek i wtedy też wiem co i jak.

Mi ciężko by było chodzić krok w krok i zapisywać ile jedna czy druga zjadła, czy kupkę zrobiła a żeby mieć taki pełny obraz to taka apka powinna być skonfigurowana z tatą dzieci aby on też mógł w nią coś wpisać gdy mnie nie ma w domu bo akurat wyjechałam na wczasy z koleżankami :slight_smile:

Ja obecnie używam tylko aplikacji spacerek. Bardzo fajna ale jednak trzeba mieć na uwadze że temperatura w telefonie a taka jaka jest faktycznie no i ta odczuwalna nie zawsze jest dokładnie taka sama i nie można ślepo wierzyć co piszą tylko trzeba jednak samemu sprawdzić co i jak ale mimo to myślę że może być pomocna :wink:

mnie osobiście brakuje dobrej apki do planowania różnych rzeczy zapiskow zakupow wizyt itp by moglo byc to polaczone z różnymi użytkownikami jedno konto.
mimo ze uwazalam inaczej to obecnie must have w macierzystwie jest apka lactoland do zapisow bedac kpi :slight_smile:
i jak juz dziewczyny wspomnialy przydala by sie typowa aplikacja canpol by powiadomienia przenosiły na apke a nie przegladarki internetowe :slight_smile:

Ooo tak ! Taka aplikacja z forum i sklepem była by świetna haha

1 polubienie

Hmm ostatnio była o tym mowa właśnie a jak mam hmmm apkę czy to skrót na ekranie i też łączy od razu ze sklepem gdzie od razu nieraz robiłam zakupy nie musiałam wchodzić w Google :slight_smile:

Dla mnie najbardziej przydatna jest dziecko+ - bo tam sobie kontroluje wagę bobasa i jak wypada na siatce centylowej oraz napper - do kontrolowania snu i ilości drzemek :grinning:

Jakiej mi brakuje?
Takiej apki do rd w której dzień po dniu jest rozpisane co podać i jak - czyli np dzień 1 - brokuł, dzień 2 - marchew, jak krowie na rowie bo czuje się w tym zagubiona :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Aktualnie najbardziej przydatna dla mnie aplikacja to Ciąża+ wszystko jest tam opisane co w danym tygodniu się dzieje u maleństwa i jakiej jest wielkości :face_holding_back_tears::heart_eyes: więc na ten moment jedna z moich ulubionych :face_holding_back_tears::heart_eyes::heart_eyes:

To prawda większość aplikacji do rozszerzania diety jest albo płatna albo bardzo mocno ograniczona tylko i wyłącznie do produktów danego producenta i tyle.

Niby w dziecko plus masz możliwość ale tam się ogranicza tylko do nabiału mięsa i tak dalej A nie możesz dokładnie wpisać co dziecko jadło

@MamaSloneczka u mnie bardzo sprawdziła się aplikacja dziecko plus właśnie do karmienia. Jeżeli chodzi o karmienie butelką i le zjadła bo było to bardzo ważne. Zwłaszcza że jednak sporo ulewała i to był bardzo duży wyznacznik dla pediatry

Dla mnie wybawieniem byla aplikacja preflife , moze to smieszne , ale bedac w ciazy nie moglam polapac sie w ktorym dokladnie tygodniu jestem i to naprawde okazalo sie byc na wage zlota . Dodatkowo super , ze kazdy tydzien byl opisany , czyli co dokladnie dzieje sie u dzidziusia w brzuchu . Mega uroczym dodatkiem bylo porownanie wagi dzidzi do roznych owocow :smiling_face_with_three_hearts:
Teraz mam zainstalowana apke “polska dla dzieci” w skrocie to taka mapka , ktora pokazuje rozne atrakcje w roznych czesciach polski . Przydatna sprawa , bo jednak gdy gdzies wyjezdzamy a nie znamy okolicy to fajnie sobie zobaczyc co mozna “zahaczyc” przy okazji .

@SylwiaMK @usmiechnietaMama słyszałam o aplikacji pierwsze smaki , obserwuje autorkę na IG. Na pewno jakaś część jest płatna, z przepisami, a jest też dziennik RD. Sama sprawdzę jak działa bo pierwsza marchew i brokuł za nami :wink:
A dla mnie każda aplikacja jest na chwilę, najpierw używałam z polecania położnej w szpitalu Madela to kontrolowania karmień, odciągania, kupek itd to trochę jak dziecko + którą też mam ale jakiś zapominam zaglądnąć. Tam jest więcej informacji i rozwoju dziecka akurat. Przez chwilę używałam też aplikacji Napper, pomogła mi ustalić rytm dnia z drzemkami. Miałam wykupić ale na razie przestałam już korzystać jak nauczyłam się sama kontrolować drzemki :smile:

Aaa miałam ją, usunęłam dziś rano :face_with_peeking_eye::laughing: coś mi w niej nie pasowało, ale mi ogólnie ciężko dogodzić :sweat_smile:
Kupiłam też książkę od szpinak robię blee - z nadzieją, że właśnie będą tam takie dokładne instrukcje co podać w 1,2 i kolejne dni, ale mnie nie zachwyciła i chyba ją odsprzedam :grinning:

Ja ostatnio do chata napisałam żeby mi zrobił harmonogram RD i myślałam że sobie wydrukuje na lodówkę , ale jak mi wyleciał z trzema posiłkami na start to zrezygnowałam :sweat_smile:

1 polubienie

@CanpolBabies_Redakcja to ja muszę napisać że brakuje mi aplikacji forum Canpol :grin: jest to miejsce w którym można zadać wiele pytań dotyczących dziecka, jego chorób, higieny, czy dotyczące jego rozwoju. To taki pierwszy punkt kontaktu dla przyszłej mamy, czy mamy która dopiero zaczyna. Nie ukrywam ze takiej aplikacji mi brakuje :smiling_face_with_three_hearts: wiec może coś uda się zdziałać w tym zakresie.

Do tej pory korzystałam jedynie z aplikacji Ciążą+ i to była fajna aplikacja bo z tygodnia na tydzień można było się dowiedzieć jakie nowe umiejętności zdobywa maluszek w brzuszku oraz coś się w nim rozwija i jaki ma wymiar.

I jeszcze używałam aplikacji Moje Dziecko gdzie zapisywałam kupki małego jak miał problem z wypróżnianiem i jak pilnowałam jak często je i ile mleka ściągam w ramach odciągania. Ale tylko czasowo z tego korzystałam. Jakoś tak wypełnianie danych i pamiętanie o tym nie było moją mocną stroną :smile:

1 polubienie

Haha , czasem chat jest zbyt ambitny :joy:

2 polubienia

Wtedy musisz być stanowcza i mu napisać, żeby przestał pitolić :sweat_smile: a wtedy on napisze : masz racje, tu masz poprawiona wersje posiłków na pierwsze dwa tygodnie rozszerzania diety :grinning:

1 polubienie

Ooo taka aplikacja bardzo by się przydała :slight_smile: dla mnie teraz bardzo przydatna jest preglife

1 polubienie

W sumie racja , z chatem trzeba krótko :joy: ja jestem z niego zadowolona bo przynajmniej mi analizuje wyniki krwi :joy: i robi wizualizacje pomieszczeń które chce zmienić