Haha oczywiście,że tak, ale jednak ciocia to trudne słowo ![]()
![]()
Dzieci potrafią zaskoczyć swoimi powiedzonkami ![]()
Oooo np moja córka na jednorożca mówiła " jednonosorożec" , na pasztet " masztecik", a z powiedzonek to lubi cytować z czytania bajek np jak coś przeskrobie to mówi " to nie ja to tupcio chrupcio " ![]()
Moja córka mówiła biustoszon i tojeba zamiast torba ![]()
daj mi tojebe ![]()
do tej pory się z tego śmiejemy
To mojej szwagierki 3 ,5 letni syn prawie nic nie mówi, jest to jedyny chłopiec w przedszkolu z którym się na da dogadać i go nauczycielkę w końcu wysłali do logopedy
Jejku jak mi wspomnienia wrocily teraz przez ten watek . Pamietam jak moja bratanica byla taaaaka malutka i zamiast smycz mowila mycz albo zamiast hamburger mowila habuber ale moim faworytem zawsze bylo
-powiedz “niezdecydowana”
- “nananana”

Moze nie byly to powiedzonka ale przekrecanie lub skracanie wyrazow , ale nie zmiania to faktu , ze zawsze rozczulalo i jednoczesnie rozbawialo mnie to do łez . Juz nie moge sie doczekac az moja coreczka bedzie przechodzila ten etap , ale to jeszcze dlugo
Mój chrześniak pamiętam jak rodzice zakładali fotowoltaike to tak płynnie to mówił a miał 3 latka i chodził wszędzie i mówił że Banacha ma fotowoltaike i się cieszył jak każdy go chwalił że ładnie mowi
Mój syn do teraz jest wiecznie „ZADOLOWONY” ![]()
Wczoraj przyjechała do nas moja ciotka na chwilę, nie widziała małego pół roku. Wchodzi z prezentem i mówi to dla Ciebie a mały stanął złożył ręce na piersi i mówi,powaznie dla mnie prezent kupiłaś? Ojej jaki ja jestem scęśliwy, ![]()
idealnie słowo w słowo tak powiedział ciotka w ogóle nie wiedziała ile on mówi o była w ciężkim szoku z tego jak mówi i ta gestykulacja rękami
komicznie to wyglądało
Moja cora przyszla z przedszkola i mowi ze zna inna wersje piosenki pada snieg.
Mowie to zaspiewaj- na co mloda, mamo ostrzegam nie mozesz byc zla. Mysle sobie coz ona moze zaspiewac
pewnie wersja z Mikolajem pod saniami
dobra spiewaj.
“Pada snieg, pada snieg w pupie siedzi kleszcz, ajajaj ajajaj dostal sie do jaj”… no nienspodziewalam sie takiej wersji, wiec musialam opanowac moj wew.smiech i poprosilam ja zeby raczej jej juz nie spiewala bo to brzydka wersja swiatecznej piosenki ![]()
No takiej wersji to ja jeszcze nie słyszałam ![]()
u mnie było ,pada śnieg pada śnieg pada sobie równo, raz spadnie na ziemię drugi raz na gówno, ![]()
![]()
![]()
![]()
Mówię wczoraj do mojego 4 latka
„ kto ci pozwolił tak szybko urosnąć zobacz jaki byłeś malutki „
- ojjjj mamo bo jak ktoś dużo je to rośnie
- „ w takim razie musisz przestać jeść bo ja nie chcę żebyś mi tak szybko rósł „
- Maaaamooo ja muszę jeść ale nie Martw sie wspomnienia z tobą zostaną
Widzę że nie tylko u nas w domu się tak śpiewa ![]()
![]()
![]()
@Hedwiga to naprawdę wesołe przedszkole musi być ![]()
@Mamma_NK ale mnie rozczuliła ta wypowiedź ![]()
Mój siostrzeniec któregoś dnia wrócił z przedszkola, mieli wtedy zajęcia z angielskiego i mówi do mnie, że dzisiaj uczyli się nowych słówek i pomidor po angielsku to -“matoł”. Nie mogłam wyrobić ze śmiechu
Próbowałam sprostować wymowę, ale nie chciał ze mną dyskutować po Pani nauczyła ich inaczej, a ja się nie znam ![]()
Mi się płakać zachciało jak to powiedział , taki mały a taki mądry ![]()
@Mamma_NK masz bardzo madrego 4ro latka ![]()
![]()
![]()
@MamaSloneczka obie sa smieszne, ale trzeba zachowac jakos rodzicielska powage:joy:![]()
![]()
@Kikip dzieciaki w przedszkolu z roznymi tekstami przychodza, zwlaszcza jak maja starsze rodzenstwo w szkole ![]()
Moja niespełna 3 latka mnie czasami zwala z nóg swoimi wypowiedziami
staram się zapisywać na szybko w telefonie jak coś powie bo później to umyka, a warto zapisywać na pamiątkę te sentencje albo przekręty. Moja mówi że chodzę do dinekogoga badać dzidziusie, żelaskuje ubrania i liczymy na tempilatorze albo że zakupy trzeba wysiatkować. Ostatnio mi mówi “kocham Cię błyskawicznie” ![]()
@Mamma_NK uwielbiam takie mądrości dziecięce ![]()
U nas ostatnio w przedszkolu teksty typu stara babo, albo stary dziad farmę miał, albo powiedz słońce, twoje piersi są gorące… Aż Pani zrobiła zebranie na cito bo te teksty są już na porządku dziennym… Oprócz tego zamknij się, albo wynocha mi stąd, idź stąd… Trochę już to poszło za daleko a najgorsze że to od jednego dziecka, który jest lubiany w grupie i nie ma jakiejś nagonki na niego, ale widocznie w domu się tak mówi i on przenosi to do przedszkola ,że Pani nie może nad tym zapanować…
U nas z przedszkola przynosi piosenki… np napij sie wojanka albo „na swoim weselu bede pijana” ![]()