Wojenek to klasyk to ja nawet mężowi ostatnio śpiewałam, ale u mnie to efekt zbyt długiego przeglądania tik toka
@Mamaem dzieci często powtarzają to co słyszą w domu, więc dobrze że nauczycielka zrobiła takie zebranie, ten dzieciak pewnie sam nie ma świadomości co mówi
Doszło do mnie, że ja czasami tez cos na glos zaspiewam i na bank znaa to ode mnie ale jak prosze syna o cos to nie slyszy i nie pamieta a jak raz powiedzialam „do widzenia, kup sobie trabke do pierdzenia” to myslalam ze zapdne sie pod ziemie gdy nagle wypalil z takim tekstem do Pani w Rossmannie jak wychodzilismy
@Wesola95 my właśnie tak ogółem powiedzieliśmy żebyśmy uważali o czym rozmawiały przy dzieciach, bo one niby są w drugim pokoju, a słyszą o czym się mówi i później właśnie powtarzają…
Moja corka siedzac w pokoju na gorze potrafi krzyczec, ze "ona slyszy, ze o niej mowimy "
Mam wrazenie ze dzieci maja turbo podzielna uwage, a slysza tylko to co chca
Czasem pokazuje Tosi, jak mowi, ze ona nie slyszala (jak 155raz prosilam ja o umycie zebow), certyfikat badania przesiewowego sluchu i mowie jej to jest dowod, ze slyszysz, ale nie chcesz sluchac:joy: i wtedy jest oj maaaaamo
Czy wszyscy rodzice w pewnym momencie robią badanie słuchu dzieciom bo mają wrażenie że one nie słyszą a one po prostu nie słuchają? @Mamaem uwielbiałam jak do rodziców przychodzili znajomi i można było posłuchać plot haha
To badanie powiniem miec kazdy noworodek w Polsce, sprzęt został zakupiony z środków zebranych w WOŚP moje tez miały i swiadecta mam w ich książkach zdrowia
W ogole WOSP uderza inaczej jak widzisz swoje dziecko lezace w inkubatorze z serduszkiem . Ja akurat zawsze wpieralam tą inicjatywe ale teraz 5 razy bardziej sie angazuje i tak samo mocno złoszczą mnie przeciwnicy.
Nie życzę tego nikomu, aby musiał korzystać z tego sprzętu… Ale tak jak mówisz- WOŚP zrobił bardzo dużo dobrego!
A przesiewowe badania słuchu, które są w dużej mierze dzięki ich urządzeniom są jednymi z najlepszych badań w skali świata, a to już o czymś świadczy!
Ja też wspieram całym sercem moje dwójka dzieci korzystało ze sprzętu wos i tak samo ja korzystałam z łóżka dla mam tak że zawsze będę wspierać to dużo dobrego dla szpitali czy ośrodków
Ja też zawsze wspieram WOŚP jak dla mnie robią mega robotę, wiadomo co roku są dwa obozy - takie które Jurka wspierają i takie które mówią, że to złodziej, a ja mam takie podejście, że nawet jeśli coś dla siebie bierze to niech bierze bo i tak robi coś ogromnego i co roku wykręca że zbiórki takie kwoty które się w głowach nie mieszczą i nikomu nic do tego, a jak ktoś ma z tym problem to niech sam spróbuje zrobić taką akcję na taką skalę i zobaczymy czy podoła
Też się zgadzam!
Całym sercem popieram WOŚP i każdego roku wpłacam i będę wpłacać pieniądze. Ale wiecie co mnie w tym wszystkim boli? Że to obywatele, którzy często nie są zamożni wpłacają na tą organizację i to tak naprawdę my kupujemy te sprzęty, a to nie powinno być nasze zadanie tylko państwa…
Rozumiem Cię doskonale, mnie boli jak to wszystko funkcjonuje, nie tylko sam WOŚP i trudno mi patrzeć na to, że w naszym kraju politycy mogą liczyć na wysokie pensje i przywileje, a rodzice chorych dzieci muszą zakładać zbiórki, żeby je ratować. System, który powinien chronić najsłabszych zostawia ich samych sobie
A te zbiórki na leczenie to już w ogóle dramat… To są tak kolosalne sumy często do uzbierania, że w głowie się nie mieści.
Jak wspieracie takie zbiórki to pamiętajcie, że możecie to sobie odliczyć od podatku i zwracają wam kwotę, więc de facto pomagacie, a pieniądze wracają do was i możecie pomóc kolejnym.
Też jestem tego zdania , robi dobrą robotę to jego praca niech sobie weźmie . Każdy bierze , są ludzie którzy biorą a nic nie dają , biorą i ciągle im mało
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.