Najzabawniejsze powiedzonka Waszych dzieci

Wojenek to klasyk :sweat_smile: to ja nawet mężowi ostatnio śpiewałam, ale u mnie to efekt zbyt długiego przeglądania tik toka :laughing:

@Mamaem dzieci często powtarzają to co słyszą w domu, więc dobrze że nauczycielka zrobiła takie zebranie, ten dzieciak pewnie sam nie ma świadomości co mówi :grinning:

Doszło do mnie, że ja czasami tez cos na glos zaspiewam i na bank znaa to ode mnie :rofl::rofl::rofl: ale jak prosze syna o cos to nie slyszy i nie pamieta a jak raz powiedzialam „do widzenia, kup sobie trabke do pierdzenia” to myslalam ze zapdne sie pod ziemie gdy nagle wypalil z takim tekstem do Pani w Rossmannie jak wychodzilismy :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

3 polubienia

@Wesola95 my właśnie tak ogółem powiedzieliśmy żebyśmy uważali o czym rozmawiały przy dzieciach, bo one niby są w drugim pokoju, a słyszą o czym się mówi i później właśnie powtarzają…

Moja corka siedzac w pokoju na gorze potrafi krzyczec, ze "ona slyszy, ze o niej mowimy " :joy:
Mam wrazenie ze dzieci maja turbo podzielna uwage, a slysza tylko to co chca :stuck_out_tongue_winking_eye:
Czasem pokazuje Tosi, jak mowi, ze ona nie slyszala (jak 155raz prosilam ja o umycie zebow), certyfikat badania przesiewowego sluchu :joy: i mowie jej to jest dowod, ze slyszysz, ale nie chcesz sluchac​:joy: i wtedy jest oj maaaaamo :blush::blush::blush:

3 polubienia

Czy wszyscy rodzice w pewnym momencie robią badanie słuchu dzieciom bo mają wrażenie że one nie słyszą a one po prostu nie słuchają? :smile:
@Mamaem uwielbiałam jak do rodziców przychodzili znajomi i można było posłuchać plot haha

1 polubienie

Moja corka miala takie badanie w szpitalu po urodzeniu robione :joy: dzieki temu mam teraz dowod.
Ale chyba wszystkie dzieci sluchaja rozmow "doroslych":disguised_face:

To badanie powiniem miec kazdy noworodek w Polsce, sprzęt został zakupiony z środków zebranych w WOŚP :slightly_smiling_face::slightly_smiling_face: moje tez miały i swiadecta mam w ich książkach zdrowia :slightly_smiling_face:

2 polubienia

Moja corka na plac zabaw mowiła sklabababaw :smiley:

W ogole WOSP uderza inaczej jak widzisz swoje dziecko lezace w inkubatorze z serduszkiem . Ja akurat zawsze wpieralam tą inicjatywe ale teraz 5 razy bardziej sie angazuje i tak samo mocno złoszczą mnie przeciwnicy.

1 polubienie

U nas to taki tekst który najbardziej zapamiętałam to było
„To nie jest bałagan, to jest moja dekoracja!” :see_no_evil:
Jak próbowałam sprzątać pokój :smiley::smiley:

1 polubienie

Nie życzę tego nikomu, aby musiał korzystać z tego sprzętu… :face_holding_back_tears: Ale tak jak mówisz- WOŚP zrobił bardzo dużo dobrego!
A przesiewowe badania słuchu, które są w dużej mierze dzięki ich urządzeniom są jednymi z najlepszych badań w skali świata, a to już o czymś świadczy!

3 polubienia

To prawda , nawet jest informacja ,ze to dzieki wosp .

1 polubienie

Jeeeeny ja to już mam dość tego wojanka moje też to z przedszkola przyniosły :rofl:

Ja też wspieram całym sercem :sparkling_heart: moje dwójka dzieci korzystało ze sprzętu wos i tak samo ja korzystałam z łóżka dla mam :face_holding_back_tears: tak że zawsze będę wspierać :blush: to dużo dobrego dla szpitali czy ośrodków

Ja też zawsze wspieram WOŚP :face_holding_back_tears: jak dla mnie robią mega robotę, wiadomo co roku są dwa obozy - takie które Jurka wspierają i takie które mówią, że to złodziej, a ja mam takie podejście, że nawet jeśli coś dla siebie bierze to niech bierze bo i tak robi coś ogromnego i co roku wykręca że zbiórki takie kwoty które się w głowach nie mieszczą i nikomu nic do tego, a jak ktoś ma z tym problem to niech sam spróbuje zrobić taką akcję na taką skalę i zobaczymy czy podoła :smile:

2 polubienia

W punkt ! Niech nawet wezmie sobie 90% jesli sprzet ktory kupi pomoze lub uratuje 1 dziecko , lub dorosla osobe . Zycie to zycie

2 polubienia

Też się zgadzam! :grin:
Całym sercem popieram WOŚP i każdego roku wpłacam i będę wpłacać pieniądze. Ale wiecie co mnie w tym wszystkim boli? Że to obywatele, którzy często nie są zamożni wpłacają na tą organizację i to tak naprawdę my kupujemy te sprzęty, a to nie powinno być nasze zadanie tylko państwa… :slightly_frowning_face:

Rozumiem Cię doskonale, mnie boli jak to wszystko funkcjonuje, nie tylko sam WOŚP i trudno mi patrzeć na to, że w naszym kraju politycy mogą liczyć na wysokie pensje i przywileje, a rodzice chorych dzieci muszą zakładać zbiórki, żeby je ratować. System, który powinien chronić najsłabszych zostawia ich samych sobie :frowning:

A te zbiórki na leczenie to już w ogóle dramat… To są tak kolosalne sumy często do uzbierania, że w głowie się nie mieści.
Jak wspieracie takie zbiórki to pamiętajcie, że możecie to sobie odliczyć od podatku i zwracają wam kwotę, więc de facto pomagacie, a pieniądze wracają do was i możecie pomóc kolejnym. :blush:

1 polubienie

Też jestem tego zdania , robi dobrą robotę to jego praca niech sobie weźmie . Każdy bierze , są ludzie którzy biorą a nic nie dają , biorą i ciągle im mało :disappointed_relieved: